Лабрадор ретривър
Публикувано: 03 October 2007 - 01:05 PM
Публикувано: 03 October 2007 - 02:11 PM
ПП Моля те, пиши на кирилица. Благодаря ти.
Публикувано: 03 October 2007 - 02:24 PM
Публикувано: 04 October 2007 - 01:31 PM
Имах си един красива кокерка, която преди година почина за съжаление и от тогава исках да си имам същата сестричка. Казвам сестричка, защото вярвам, че всички възприемате любимците си повече като членове на семейството и накрая като живтинки :) Работих на морето и там... се влюбих :) Сега ще си кажете, че това дето пиша не е за тук.. но ще побързам да ви кажа, че се влюбих в ... Бобър ;) Така се казва красивия лабрадор, който срещнах. Признавам си, че харесвах лабрадорите още от малка като гледах "101 далматинци" и почти към края взе участие и един лабрадор :) Преди да попадна на този форум не знаех нищо за породата, а сега, обзалагам се, знам съвсем малко за тях, но достатъчно за мен да ги обикна :) Радвам се за всички вас, които се радвате на такива красиви представители на породата, а на тези като мен, които още мечтаем за тях пожелавам скоро да се радваме на красиви бебоци :)
Имам една молба.. да ми кажете как бих могла да се сдобия с бебче лабрадорче. Едва ли някой ще подарява, но да ми кажете цените какви са горе-долу... а пък, ако някой подарява цялото ми семейство ще се радва да си има нов член :)
Целувки за сега от мен, ще следя форума с интерес :)
Публикувано: 04 October 2007 - 10:23 PM
отговарям на въпросите ти, защото моята пристрастеност към Лабрадор ретрийвърите е също породена от филма "101 далматинци", където се правиха далматините на лабрадори! ;D И моят първи форум беше Дог.бг ;)
Много добре си се ориентирала към порода :P
Има много неща, които трябва да знаеш, преди да вземеш кучето, защото аз имах глупостта да прибързам, след което си платих, но това е от "архива" вече. :-
Това, което трябва да търсиш е куче с доказан произход (документ, родословие); куче от развъдник (да не се бърка с междублоковите връзки); родители изследвани за дисплазия (ПОНЕ), очи и бруцелоза; и не на последно място развъдчик, който го е грижа за кучето и се интересува от него в последствие, а не просто да го продаде. Това са основните фактори, по които трябва да търсиш куче. Нито един от госпоменатите признаци в развъдника, не бива да липсва, ако искаш здрав приятел за 12-15 години! Не ти говоря за куче от родители шампиони, нито за куче със супер-хипер родословие, говоря ти за елементарни и задължителни правила при развъждането, независимо какъв сой са родителите!
Цената - по-добре дай 2-300 лева повече, но поне ще знаеш какво куче взимаш и какво да очакваш! И риска за заболяване с някое от наследствените болести е сведен до минимум по този начин и ти ще бъдеш много, много по-спокойна! Също ще познаваш родители, пра родители и назад... винаги можеш да разбереш много за кучето си от родословието му, повярвай ми! :)
Ще ти пиша на лични за развъдници, ако имаш интерес.
Успех! ;)
Публикувано: 13 October 2007 - 09:16 PM
Опитах се обаче и аз да редактирам моето, но не успях. Не мога да разбера от къде става. Имам опция само "Цитат" :sos:
Благодаря предварително за указанията.
П.П.: Сега виждам, че тук мога да редактирам, малко след като го пуснах, но старото си мнение - не. Явно като е минал някакъв по-дълъг период от време и вече не става... :blink:
Публикувано: 15 October 2007 - 11:16 AM
Публикувано: 15 October 2007 - 11:28 AM
Публикувано: 15 October 2007 - 12:52 PM
Публикувано: 22 October 2007 - 09:02 PM
Публикувано: 24 October 2007 - 05:28 PM