Лабрадор ретривър
Публикувано: 16 July 2007 - 04:33 PM
Здравейте един приятел иска да си земе лабрадор обаче не може да си намери :(
та ме помоли да Ви попитам дали знаете някакви развъдници или хора който скоро ще имат малки кученца в къщата си ... тъй като той си идва след 1 месец от Франция и иска да си земе!
та ме помоли да Ви попитам дали знаете някакви развъдници или хора който скоро ще имат малки кученца в къщата си ... тъй като той си идва след 1 месец от Франция и иска да си земе!
Публикувано: 16 July 2007 - 07:18 PM
Здравейте,
от 3 дни и аз съм собственик на Лабрадор.
Обезпаразитихме кученцето (сега е на почти 3 месеца),
днес и сложихме и първата ваксина, но и аз като новак в гледането на такова куче имам въпрос.
По колко време е нормално да спи кучо?
Хайре (така се казва моето) спи почти постоянно- май само вечер се раздвижва. През другото време спи- като пример - след като се върнахме от лекар(а тя се опита да поспи и там)- към 5, спа до 7, събуди се и се размърда да поиграе с детето до към 7.30, oo
и сега отново е заспала.
Питах във ветеринарният кабинет, където ми казаха, че е бебе и за това така спи, но реших да питам и тук.
Не прочетох някъде в темата или в другого инфо което намерих по колко време е нормално да спи кучо.
Благодаря ви.
от 3 дни и аз съм собственик на Лабрадор.
Обезпаразитихме кученцето (сега е на почти 3 месеца),
днес и сложихме и първата ваксина, но и аз като новак в гледането на такова куче имам въпрос.
По колко време е нормално да спи кучо?
Хайре (така се казва моето) спи почти постоянно- май само вечер се раздвижва. През другото време спи- като пример - след като се върнахме от лекар(а тя се опита да поспи и там)- към 5, спа до 7, събуди се и се размърда да поиграе с детето до към 7.30, oo
и сега отново е заспала.
Питах във ветеринарният кабинет, където ми казаха, че е бебе и за това така спи, но реших да питам и тук.
Не прочетох някъде в темата или в другого инфо което намерих по колко време е нормално да спи кучо.
Благодаря ви.
Публикувано: 16 July 2007 - 07:45 PM
Преди да си вземете куче, пък вземете попрочетете малко книги бе хора. срещайте се с хора, които гледат кучета, разпитвайте, учете, и слушайте вета - не ви е излъгал. Да не повярваш, ама като е бебе, кучето е - БЕБЕ. Вие като бебе какви дейности сте изпълнявали?
Публикувано: 16 July 2007 - 09:00 PM
Обезпаразитих го в денят, в който го взех.
А попитах, дали е нормално да спи постоянно, защото това, което прочетох до момента (което не е много за тези няколко дни) тази порода са живи и игриви кучета, което донякъде ме пратесни и озадачи в сравнение с моето.
Просто се притеснявах, да не би тази поспаливост да е признак на нещо, което Вие може да сте срещали.
Все пак благодаря, r)
А попитах, дали е нормално да спи постоянно, защото това, което прочетох до момента (което не е много за тези няколко дни) тази порода са живи и игриви кучета, което донякъде ме пратесни и озадачи в сравнение с моето.
Просто се притеснявах, да не би тази поспаливост да е признак на нещо, което Вие може да сте срещали.
Все пак благодаря, r)
Публикувано: 17 July 2007 - 10:13 AM
Хубаво е наистина щом нещо ви притесни да питате винаги вета. Притеснително и за мен наистина е, че на три месеца кучето трябва да е с три ваксини, а не едва с първата. Консултирайте се за всичко с вета. И бързо си купете няколко книжки за отглеждане на куче. Не само за хубавите страни на избраната порода, а за всички грижи съпътстващи близките минимум десетина години съвместен живот.
Публикувано: 20 July 2007 - 10:11 AM
Ето едно колажче от мен, със снимки от вчерашната игра на Карма и лабрадорката Рая! 1super
Прикачени файлове
-
kari_and_raia.jpg (48.84K)
Брой сваляния: 92

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.
Публикувано: 07 August 2007 - 09:17 PM
Здравейте! Скоро ще си вземам куче и заедно със семейството ми сме си харесали породата лабрадор. Но когато разгледаx обявите в бездом.инфо има толкова много сладки кученца, че се колебая дали да си взема лабрадор или да си осиновя някое бездомно. Когато се допитах до родителите ми те казаха : ''Нали сме си харесали лабрадор, сега защо си променяш мнението, не щем някакви мелези'' , но кучето ще бъде за моя рожден ден така че аз решавам и не мога да реша. Кое бихте ми препоръчали да си осиновя кученце или да си купим лабрадор? s)
Публикувано: 08 August 2007 - 08:56 AM
На такъв въпрос всеки си отговаря сам. Все едно да питаш за кого да се ожениш... wink Щом не си решил - чети... И не бъразай обезателно за датата на рождения ден. С този, когото ще избереш, ще живеете следващите 10-15 години (дай, Боже! Пък може и повече!)
Ако искаш да разбереш повече за лабрадорите (великолепни са!) - това е сайтът на Лабрадорския клуб, регистриран в БРФК: http://labrador-bg.com/. Виж какво казват хората, какви проблеми имат и какви радости.
Успех в избора!
Ако искаш да разбереш повече за лабрадорите (великолепни са!) - това е сайтът на Лабрадорския клуб, регистриран в БРФК: http://labrador-bg.com/. Виж какво казват хората, какви проблеми имат и какви радости.
Успех в избора!

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.