Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#141 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2005 - 07:01 AM

Здравей Мила!
Mozilla е много хубава! Честито! Надяваме се да живееш в София и скоро да те видим на поляната до Хилтън в лабрадорското семейство! Съдейки по аватара ти, вече си влизала в нашия клубен сайт r) ! Браво!

Много ми е интересно от къде идва Mozilla, кои са майка й и баща й? На каква възраст е? Въобще много въпроси - разказвай, ще се радваме да те слушаме и да отговорим ако имаш някакви въпроси!
Поздрави

#142 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 08:44 AM

Теди честито и от мен за Грита, прекрасни сте и двете ........ тя защото е мъниче, а ти защото толкова я обичаш. .... съжалявам че не можах да ти честитя по-рано, но с Ajax през уикенда бяхме в планината. Според мен лабрадорите имат и планинарски качества......... много обичат да катерят.

За Мартин....... следобед ще ти изпратя родословията които ми дадоха (на Ajax плюс родителите му). Ако не те затруднявам, можеш да ми отговориш тук във форума.

#143 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 09:34 AM

Благодаря, благодаря. Аз да се похваля за първата самотоятелна нощ на Грита без мама Аба. Тя е едно прекрасно малко бонбонче. Въобще не плака и спа спокойно като пън ..... до пет часа сутринта b)
Мисля, че е наследила гнусливостта на Баркли, защото в пет направи мааааааалко тоалетни работи и почна мн нещастно да скимти. Като се събудих беше застанала в другия край на стаята, гледаше това странно кафяво нещо с голямо отвращение и лека неувереност. Като й изчистих веднага отиде и се изпишка на вестника. Марто, аз не я карах ама тя сама реши, че ще си пишка на едно място и аз просто й подложих вестник там. Дано не е проблем. b)
Освен това прекара цели 20 минути самичка, защото ми се наложи да сляза до магазина и като се върнах беше се изпишкала пак на вестника и щазтливо си ядеше кокала. Въобще мн е послушна w)
Само имам един малък проблем. Как точно да я отуча да гони с диви скоци парцала, като й забърсвам. Толкова й е увлекателно, че никакво "Фу", пляс през муцунката и строг тон не могат да я откажат r). И понеже сме й сложили балатум и като е мокро се хлъзга е мн смешна как залита да гони "голямото бяло нещо влачещо се по пода" w)
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#144 Потребителят е офлайн   laboriero Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 10:13 AM

Ми, това е начина. Просто трябва да си много постоянна и категорична всеки път, и да не се смееш, колкото и да е смешно. Извикай "Фу" , така, че и съседите на първи етаж да те чуят, и я плесни по носа. Няма друг начин. Успех с парцала!

#145 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 12:51 PM

Аз ще питам нещо и, много моля, не се смейте. Или поне - смейте се наум. Не съм гледала досега куче - бебе. Но помня колко важно е за човешкото бебе да пие вода. От време навреме му се проверява фонтанелата - ако е хлътнала, значи си за убиване, защото държиш горкото бебоче жадно. А как да позная кога е жадно кучето-бебе? Колко вода трябва да пие на ден? Трябва ли водата да стои в паничката, или се налива прясна през определено време? Колко е това време? Водата от чешмата ли се налива или трябва да се преварява? А може би е добре да е минерална?
Всъщност, можете и да се смеете, само отговорете, pls!!! s)
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#146 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 01:30 PM

Най-после успях да схвана как се работи с тоя Webshot r). Сега вече качих всички снимки и могат да се видят на: http://community.web.../elmo_na_karmit
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 02:09 PM

Цитат

Аз ще питам нещо и, .......

Мисля че не е смешно ......въпроса за водата е важен. Без да съм много в нещата, си спонмям ветиринаря ми беше казал, че кучето има нужда постоянно от прясна вода, а си пие колкото му трябва (за разлика от храната - яде като за световно).
Да му даваш минерална вода или да я преваряваш мисля че е прекалено, ако разбира се чешмяната не е отровна.
А за фонтанелата..... не съм усетил Аякс да е имал такава като бебе, но аз го взех на две месеца и може вече да е била затворена.

#148 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 03:28 PM

И аз със закъснение да честитя на Теди за малката черна плюшена топка.
Представям си каква е радост в къщи.
За парцала мога само да добавя след като кажеш "НЕ" както звучи това на вашият си език , взимаш някаква играчка например въжето и се заиграваш с нея.
Идеята е да разбере че парцала не може , а въжето може.
Супер е когато някой иска нещо много и го получава.
Направо е за завиждане този човек:)
Чери е на море в момента но веднага като се върнат ще я снимам и ще качим снимки някъде да я видите тази малка калпазанка:)
Хем и Ени ще може да види сестра на кучето си.

#149 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 03:41 PM

Цитат

Хем и Ени ще може да види сестра на кучето си.

Много се радвам! Ще чакам снимките с нетърпение! d)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#150 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 04:06 PM

Ромарио,
Благодаря за отговора. Паничката с водата си стои до постелката на Грита, но аз не съм я виждала да пие и затова се притеснявам. За фонтанелата на бебетата го казах само за сравнение, т.е. при тях има начин да разбереш дали имат нужда от вода.
Ух, горокото малко куче - сигурно му е ужасно трудно и смешно с такива нескопосни домашни любимци b)
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#151 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 05:58 PM

Topsi, благодаря много. Ще чакаме с нетърпение снимки. Аз всъщност понеже мн хора ми помогнаха мечтата ми да се сбъдне вече не помня със сигурност, колко точно човека ми казаха за сайта на Мартин и за малките бебета, но съм почти убедена, че ти и Ени бяхте сред тях и искам да кажа едно голямо, голямо благодаря. Само като си помисля колко много късмет извадих да срещна хора като Мартин и Иглика, да има кой да ми помага и да намеря това сладурско същество, което е толкова любвеобилно, че просто му се чудя откъде тази любов w)
Дано да е живичко и здравичко и много благодаря на всички w)
User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 06:18 PM

Ей сега се връщам от работа и първо чета новините за Грита. За водата - винаги трябва да има достъп до прясна вода - чешмяна! Минералната според някои теории отлага минерали в зъбите на кучето и те пожълтяват! Не знам дали е вярно, понякога сме давали на Баркли минерална вода и не виждам да му е навредило на зъбите, но може пък и да има резон в това твърдение! Когато кучето яде ненакисната храна пие повече вода!
За Топси и Дара - това са наши добри приятели - хората с които ходихме първия път при кученцата!!! Те правят за Голдъните същото, което ние за лабрадорите!Винаги са готови да помогнат на всеки, който се интересува от ретривърското семейство , а и от всякакви други кучешки проблеми.
Сега разгледах снимките - малко са хаотични, но и на тях си личи какава сладурана е негърската ни дъщеря!!! r) r) r)

#153 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 06:24 PM

Ух, горокото малко куче - сигурно му е ужасно трудно и смешно с такива нескопосни домашни любимци

Въобще не е горкото! Малко кученца на неговата възраст могат да се похвалят , че са обградени с толкова грижи и любов! Лабрадора обаче е куче, което ще ви бъде винаги благодарно и признателно и ще ви се отплати с много повече радост, грижи за вас и любов отколкото очаквате!!!

#154 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 10:01 PM

Цитат

Здравей Мила!
Mozilla е много хубава! Честито! Надяваме се да живееш в София и скоро да те видим на поляната до Хилтън в лабрадорското семейство! Съдейки по аватара ти, вече си влизала в нашия клубен сайт r) ! Браво!

Много ми е интересно от къде идва Mozilla, кои са майка й и баща й? На каква възраст е? Въобще много въпроси - разказвай, ще се радваме да те слушаме и да отговорим ако имаш някакви въпроси!
Поздрави

Разгледах сайта, да! Не знаех, че е ваш, но много ми хареса. Колкото до Зила не мога да ви кажа нищо в момента. Мисля че е от Унгария - Зоо магазинът във Варна-Фоксел ми я продава. В събота ще ми я донесат. За съжаление обаче не съм от София, а Добрич. s)
Нямам търпение да ми донесат това същество. Аз просто като я видях и се влюбих в нея, нямах намерение да си вземам куче, нито пък да е лабрадор, аз си падам по големите кучета като Датския Дог, Дого Аржентино и т.н. , но просто знаете как е.... нещо ти подсказва, че това е създадено за теб. Ще ви издам една тайна, стига да не ви е досадно: Преди около седмица сънувах полу-бяло (точно цвета на Зила) куче, което искаха да ми отнемат, не помня защо... Беше с не много щирока глава и гледаше адски тъжно s) След това ми я взеха. Тя се казваше Лора. След 2 дена намерих и моята красавица. Но не искам да си я кръстя на кучето от съня ми понеже беше кошмар и не искам да я оприличавам с онова нещастно животно. Може да ви се струва леко... "глупаво" това със сънят ми, аз също не съм суеверна, но това се случи и е факт! Просто нямам търпение да доиде събота, за да си я гушна b)
Колкото до идването в София може да се уреди, т.к. често пътуваме по работа, но това ще е за в бъдеще. Нека сега да си дойде тук и да се поуспокои, да порастне... и така... w)

#155 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 10:17 PM

Тепърва те чакат много, много хубави и щастливи моменти. w) d) w)
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 10:32 PM

Няма да съжаляваш за това че си избрала лабрадор. Аз също харесвам големите кучета - предишното ни беше Южноруска овчарка. Лабрадора също не е малко куче мъжките са високи 57см и тежат около 40кг. Женската в оптимален вариант е 55см висока и 35кг. Но като цяло излъчват достолепието и благородството на големите кучета. Даже на мен жълтите лабрадори много ми приличат на лъвици r) .
Най-хубавото нещо в лабрадора обаче, е неговия характер. Толкова лоялно и любеобвилно същество , преди да имам лабрадор никога не съм си представяла!!! Ти ще видиш. Като си я вземеш гарантирам кошмарите ти да изчезнат. Жалко, че си толкова далече! Ние тук сме сформирали нещо като секта на любителите на лабрадори с цел, породата да стане популярна и в България. Събираме се всяка събота и неделя на кучешко училище за ретривъри!!! Поляната на която учим пожълтява от златни кучета.
Стискаме ти палци седмицата да ти мине бързо. r)

#157 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 10:45 PM

Уфффф! Съжалявам за кой ли път, че съм далече от София. Иначе щяхме да разнообразяваме златните ви кучета с лъскавочерни. Ама се надявам на Teddy , пък сигурно има и други - най-малкото от братята и сестрите на Rex. Но ще ви се изтърсим на гости някой път. Засега само на снимки съм виждала толкова лабрадори / също и голдъни/ на едно място. Добре, че се видяхме с майката на Rex, за да преценя горе-долу добре ли расте мъничето ми. Но щом на ръст е стигнало мама, добре е. Тук няма с кого да го сравня. d)
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 June 2005 - 11:00 PM

Цитат

Колкото до Зила не мога да ви кажа нищо в момента. Мисля че е от Унгария - Зоо магазинът във Варна-Фоксел ми я продава. В събота ще ми я донесат.

Моля те, изисквай родословието на кучето задължително ! Това е важно ! Всичко, което се опитваме да правим и да кажем с този сайт, е че едно куче задължително трябва да има родословие. Това е .. нещо задължително. Много от хората, които посещават този сайт, вярваме, че кучето не е стока, а приятел и като такъв той не може и не трябва да се продава без документи за произход. Поискай го, моля те, обади им се, бъди настоятелна - това е важно дза теб, за твоето куче, за неговото бъдеще ! Вярвам, че те чакат много щастливи моменти ! r) d)

#159 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 11:10 PM

Между другото Теди ми препрати снимки на Рекс. Не мога да преценя по снимки колко е голям, но изглежда симпатичен и весел и ми се струва, че е взел муцунката на Арчи!!! Ако успееш да ми го снимаш в стойка ще мога по-добре да преценя как е като телосложение, пропорции, заъгляване и т.н.
На снимките като бебе е много сладък и има гигантски лапи, което говори за добра костна система и за бъдещо здраво и едро куче!!!
Можеш да му подстрижеш връхчето на опашката - да го окръглиш ! Това е задължително за изложбените кучета, но и като цяло придава по- добър вид - опашката изглежда по-къса и дебела. Загледай се по снимки на лабрадори по изложби и ще забележиш, че всички са подстригани, и че така изглеждат по-добре r)

#160 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 11:18 PM

Цитат

Цитат

Колкото до Зила не мога да ви кажа нищо в момента. Мисля че е от Унгария - Зоо магазинът във Варна-Фоксел ми я продава. В събота ще ми я донесат.

Моля те, изисквай родословието на кучето задължително ! Това е важно ! Всичко, което се опитваме да правим и да кажем с този сайт, е че едно куче задължително трябва да има родословие. Това е .. нещо задължително. Много от хората, които посещават този сайт, вярваме, че кучето не е стока, а приятел и като такъв той не може и не трябва да се продава без документи за произход. Поискай го, моля те, обади им се, бъди настоятелна - това е важно дза теб, за твоето куче, за неговото бъдеще ! Вярвам, че те чакат много щастливи моменти ! r) d)

Благодаря ти Нанко, спестих си тази препоръка, защото като чуя зоо магазин и изтръпвам! Вероятно кучето има някакво родословие Mozilla Firefox не е обикновено име. Това родословие за което ти трябва да попиташ е експортно родословие от държавата, от която кучето пристига! Експорта ще ти трябва, когато решиш да го заплождаш и искаш кученцата също да са родословни!!!

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни