Dog.bg Форуми : Лабрадор ретривър

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (70 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Лабрадор ретривър

#201 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 June 2005 - 10:58 AM

Цитат

това получих като отговор на Фоксел:

Zdravejte,
kuchenceto e s vaksinacionen pasport s obezparazitiavane i
vaksinacia
hrani se s granulirana suha hrana za malki kuchenca i
konserva syshto za malki kuchenca
davame mu otdelno vitamini i kalcii za kostite t.k. v
momenta raste i kalcia mu e mnogo nujen.
Moje, no ne triabva da iade obshta hrana.
Kuchenceto e vnos ot Slovakia, samo bashtata e s rodoslovie
i t.k. majkata niama takova syotvetno na malkite ne e
izdadeno rodoslovie, a i na tazi
cena.....................ne moje da kupite labrador s
rodoslovie:-)

s pozdrav zoomagazini FOXEL

Milla, можеш да купиш лабладор с родословие ! Само реши r) Вярвай и следвай мечтите си ! Но каквото и да решиш - ще помагаме и ще бъдем твои приятели, на теб и твоето куче ! d)

#202 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2005 - 11:06 AM

Цитат

Milla, можеш да купиш лабладор с родословие ! Само реши r) Вярвай и следвай мечтите си ! Но каквото и да решиш - ще помагаме и ще бъдем твои приятели, на теб и твоето куче ! d)

Аз реших вече - това е моето кученце и то ще буде при мен, независимо от всичко!
А колкото до подкрепата и съветите на всички.... ви БЛАГОДАРЯ изключително за не знам кой път(надявам се не е досадно), но наистина правите много за мен! w)

#203 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 11:09 AM

Мила здравей ..... мога да те нарека приятелко по съдба..... обичай кученцето и то ще те възнагради. А и на снимките изглежда страхотно ..... а никога не е късно да вземеш друго куче с подходящо родословие, аз поне така съм решил за себе си.

.....има и още нещо........ може да звучи малко глупаво, но приемам забележките
...искам да кача тук във форума снимки на моя Аякс, но не успявам .....някой ще помогне ли.

#204 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2005 - 11:30 AM

Винаги r) Изпрати ми ги на dog.bg@mail.bg и са тук ! r) d)

#205 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 12:13 PM

искам да питам какво трябва да купя на кучето като за начало? Къде ще спи? Дали няма да ми изяде кабелите? bl) Къде ще си върши..... "работата" . Ако го държа на терасата от време на време? То е топличко и е остъклена - южна. Или задължително трябва да е вкъщи, аз не за друго ами килимите ми са ценни b) В краен случай... ще ги прежаля. bl)

#206 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2005 - 12:22 PM

r) Приготви се отсега за много бели ... ами да, то ще иска да играе, все пак е бебе ! Прочети в Форум Къщата на кучето темите Въпросите на Атичка и За новаците в форума, там ще намериш много отговори на въпросите, които те интересуват. r) d) Ати е едно страхотно момиче, което съща като теб се притесняваше и задавеше непрекъснато въпроси ... прочети и ако имаш и още въпроси, питай, тук сме !

#207 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 02:24 PM

Здравей Кобра. Аз мисля, че и на Мила го посочих това - http://www.labradorbg.com/Titul.htm. Това е начина, намираш обява, обаждаш се на хората и разбираш всичко необходимо. Този сайт специално е на laboriero (Мартин) и той може да ти даде подробна информация. Много зависи и кога искаш да вземеш кученцето. С шоколадовите ще ти е по-трудно, мисля, че няма в БГ, но там в обявата има за шоколадови лабрадорчета от Сърбия. Незнам обаче дали още не са взети. Просто реши кога искаш горе долу да вземеш куенцето, обади се на Мартин и той ще ти помогне. Ще си намериш подходящото мъниче, убедена съм. Само трябва малко търпение и много желание.
Успех!
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#208 Потребителят е офлайн   Romario Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 03:41 PM

Цитат

Винаги  r) Изпрати ми ги на dog.bg@mail.bg и са тук !  r)  d)

Изпратих две снимки на Аякс по този адрес ........ на първата е на два месеца и малко, момента в който го взех, а на втората е на близо девет месеца - фрагмент от обща снимка на последния ловен излет.
Не знам дали тези снимки можат да дадат ясна представа за кучето, все пак са правени с цел спомен, а не за да се показва той ........ утре обаче ще му направя специални снимки във вида в което се намира сега за да се прецени......

А за Кобра ..... имаш късмет, че си попаднала на този форум преди да купиш кучето, а не след това, но след като си чакала до сега за истинско куче, почакай още малко ..... няма начин да не се намери кочу за теб.....
Хубаво е че си решила да вземеш мъжко куче, но без да съм капацитет мисля, че женските са по спокойни като темперамент ...... тук обаче мнение могат а ти дадат по вещите.

#209 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2005 - 03:45 PM

Цитат

искам да питам какво трябва да купя на кучето като за начало? Къде ще спи? Дали няма да ми изяде кабелите? bl) Къде ще си върши..... "работата" . Ако го държа на терасата от време на време? То е топличко и е остъклена - южна. Или задължително трябва да е вкъщи, аз не за друго ами килимите ми са ценни b) В краен случай... ще ги прежаля. bl)

Нека да започнем отначало ...
Какво трябва да купя на кученцето ?
Първото нещо, което трябва да знаеш, е че малкото бебе е много игриво. Но иска да има своя дом ... ще играе с теб, с всички в къщи, но ще иска и да си почива. Къде ще бъде това място ? На този въпрос трябва да отговориш ти ... е, ако оставиш на него да решава, повярвай, почти сигурно то ще реши, че това е леглото ти r) Така че първото нещо, което трябва да определиш и да спазваш - и ти, и то е - неговата къща е неговото място. Неговото спокойствие е важно ... r) Съобрази се с някои неща - в момента то е бебе и е сладко, но ако го вземеш в леглото, то и когато ще порасне, ще иска да спи при теб. Определи правилата, правила, които ще се спазват - така ще е по лесно и за теб, и за него.
Много важни неща са и неговите прибори за храна и вода, неговите играчки. Зъбките му ще растат, то ще иска да гризка нещо - това могат да бъдат и обувките ти, ако не му осигуриш неща, с които да си играе. Покрий кабелите в къщи и не го пускай до там. Запомни - възпитанието на кучето започва от момента, от който бебето стъпи в твоя ден. Ти ще възпитаваш него, то теб - процеса е обратен и взаимен. Учите се и двамата ... учите се да живеете заедно, да се разбирате, да се опознавате взаимно - бъди активната страна, но винаги помни, че ти си "водача на глутницата" r)
За терасата няма проблем, примерно Кевин обича да е на терасата, спи си там ... ако е в къщи, обикновенно когато спи след обяд, винаги някой минава и го буди, а на него му трябва спокойствие. Вярно, ще плаче отначало, защото ще иска да е при теб - аз сложих едно старо одеяло и той така си свикна с него, че сега спи където му го сложа r)
Килимите ... прежали ги r) Шегувам се, но бъди готова на всичко. За пишкане и по голяма нужда - свиквай го на ритъм и извеждане в еднакви часове от малко. Ако един ден го изведеш в 7.30 преди работа примерно, в неделя не спи до 10, а стани и го изведи пак в 7.30 ... то трябва да свиква на режим, да знае, че ще излезе навън. Същото е и с храната ... не му давай храна по всяко време, а в определени часове, като при малките бебета. Да, задължително е да е в къщи - всяко едно куче иска да е част от глутницата си, и ако е изгонено на терасата, ще се чубства нещастно. Играйте с него в къщи, гали го, нека да свиква ... но имайте команда примерно "място" при което то да си отива на терасата, ако си решила, че неговото място е там. И внимавай много - малките кученца са много изобретателни ... ще разказвам още, само попитай ... повярвай, приключенията ви едва сега започват ! Успех !

#210 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2005 - 03:50 PM

Аякс на Romario на два месеца ! r)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Ajax_4.jpg (25.05K)
    Брой сваляния: 145

#211 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2005 - 03:55 PM

Аякс на Romario на девет месеца !

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Ajax81.JPG (12.41K)
    Брой сваляния: 152

#212 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 05:37 PM

Кобра за кучилото в София наистина си права - само чернички са. Моето бебоче е оттам и трябва да ти кажа, че е голяма сладурка. Но знам какво е като си си наумила нещо. Ако можеш да чакаш, значи може пък да се "класираш" за кучилото в Пловдив - мислила ли си за този варинат. Там има и златисти лабрадорчета. За това дали да е момченце или момиченце - мога да ти кажа кое убеди мен да е момиченце. Момченцата са наистина по-темпераменти, но освен това и се бият с други кучета. Това не е характерно за лабрадорите, които са си дружелюбни, но всяко мъжко куче си пази периметъра и останалите кучета също са по-агресивни към мъжките. мен лично ме е страх да не се сбият, защото незнам дали ще мога да ги разтърва. Проблемът с раждането разбира се съществува, както и с разгонването, но все пак във всичко има рискове, а и никой не е казал, че кучето трябва веднага да роди, даже НЕ БИВА, защото при първите разгонвания е още мъничка.
Ако обаче имаш опит с кучетата, може и мъжко да не ти прави проблем - аз нямам и затова предпочетох по-спокойно женско куче.
И Ромарио е прав. наистина имаш късмет, точно както и аз, че попадна на форума преди да вземеш кученцето.
За това, че не можеш да се свържеш с Мартин - във форума на лабрадорите, където са обявите е посочен GSM-ът му и e-mail-ът му - laboriero@yahoo.com
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 05:39 PM

Romario, Аякс наистина е голям сладур. Аз не разбирам много от екстериор на кучето ама на мен лично много ми харесва. r)
User's Signature

#214 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 06:41 PM

Наистина голям сладур! И като топчица, и като батко! w) d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#215 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 06:49 PM

И какъв поглед има само! Всъщност първото, което ме привлече при тази порода, бяха очите и погледът. Малко тъжен, малко уморен, много мъдър, много топъл, много добър. Като на близък приятел, който те гледа с обич и ти мисли доброто. w) d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#216 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 07:07 PM

Romario Айякс е много хубаво куче наистина! Непремено го снимай в стойка искам да го видя. Личи си че плува много - добре е замускулен. Дано и Мила да има твоя късмет. Аз одобрявам решението и и и стискам палци!!!
За Кобра - никак не е сложно да се сдобиеш с куче, каквото искаш - от където и да е то. Преди година гледах завистливо снимки на Кинг - един от любимите ми лабрадори, който живее в Москва
http://www.king-labrador.narod.ru/ , а вече от два месеца в къщи живее негова дъщеря.
За кученцата от Сърбия страхотни са - шоу клас , много переспективни и което рядко се случва - всичките са страшно еднакви!!! Шоколадовата женска си остава в развъдника - не я продават. Шоколадовият мъжки го купиха веднага - човек от Белград,който чака от1992г за такъв цвят мъжко куче! Жълтата женска до преди 1 седмица я пазеха, защото мислеха да си оставят и нея, но решиха да разнообразят кръвната линия тоест да не си запазват сестри. Бояна - развъдчика, веднага ни писа ако я искаме ние, но тогава нямаше желаещи и я купува прецедателя на Нишко киноложко дружество! Единият черен мъжки за наша голяма радост идва в България - остават другия черен мъжки, в което обаче не съм сигурна и двете черни женски. Не е толкова трудно да си вземеш кучето от Сърбия - в този случай Бояна ще го донесе до границата. Момчето , което купува мъжкия ще го докара до София и може да докара и друго куче с него!!!
За кученцата от Пловдив - за съжаление за сега те са без родословия! Майката е сестра на Баркли - нашето куче и има родословие. Мъжкият Лео е един от най-красивите черни лабрадори който съм виждала. Кучето е от Италия с много хубаво родословие пълно с английски прадеди! Купено е обаче от прекупвач и оригинала на родословието е изгубен по трасето. За това водим преговори с Италианската федерация да ни издадат дубликат, за да може и бебетата да са с родословия. Дали това ще стане обаче не мога да гарантирам. Скоро, когато кученцата престанат да приличат на мишки ще побликуваме снимки!!! След малко ще пратя линк към снимки на кученце от предишно кучило на Лео!!!

#217 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 07:27 PM

Ето обещания линк към снимките. Значи това кученце е дете на Лео бащата на сегашното кучило и другата сестра на Баркли. Общо взето същия генотип.. На снимките на които е по-голям все пак имай предвид, че кучето няма годинка - има тепърва да развива телосложение и главата му ще се оформя до 2 годишна възраст. Според мен е супер. И много се надявам да получи и той, и другите му братя и сестри родословие в най-скоро време!

http://client.websho...382113423JUhGLJ
Колкото до контактите с Мартин, живея с него - най-добре е да говорите по телефона. Приказлив е , но не му се пише много!

#218 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 07:44 PM

Цитат

Нека да започнем отначало ...
Какво трябва да купя на кученцето ?
Първото нещо, което трябва да знаеш, е че малкото бебе е много игриво. Но иска да има своя дом ... ще играе с теб, с всички в къщи, но ще иска и да си почива. Къде ще бъде това място ? На този въпрос трябва да отговориш ти ... е, ако оставиш на него да решава, повярвай, почти сигурно то ще реши, че това е леглото ти r) Така че първото нещо, което трябва да определиш и да спазваш - и ти, и то е - неговата къща е неговото място. Неговото спокойствие е важно ... r) Съобрази се с някои неща - в момента то е бебе и е сладко, но ако го вземеш в леглото, то и когато ще порасне, ще иска да спи при теб. Определи правилата, правила, които ще се спазват - така ще е по лесно и за теб, и за него.
Много важни неща са и неговите прибори за храна и вода, неговите играчки. Зъбките му ще растат, то ще иска да гризка нещо - това могат да бъдат и обувките ти, ако не му осигуриш неща, с които да си играе. Покрий кабелите в къщи и не го пускай до там. Запомни - възпитанието на кучето започва от момента, от който бебето стъпи в твоя ден. Ти ще възпитаваш него, то теб - процеса е обратен и взаимен. Учите се и двамата ... учите се да живеете заедно, да се разбирате, да се опознавате взаимно - бъди активната страна, но винаги помни, че ти си "водача на глутницата" r)
За терасата няма проблем, примерно Кевин обича да е на терасата, спи си там ... ако е в къщи, обикновенно когато спи след обяд, винаги някой минава и го буди, а на него му трябва спокойствие. Вярно, ще плаче отначало, защото ще иска да е при теб - аз сложих едно старо одеяло и той така си свикна с него, че сега спи където му го сложа r)
Килимите ... прежали ги r) Шегувам се, но бъди готова на всичко. За пишкане и по голяма нужда - свиквай го на ритъм и извеждане в еднакви часове от малко. Ако един ден го изведеш в 7.30 преди работа примерно, в неделя не спи до 10, а стани и го изведи пак в 7.30 ... то трябва да свиква на режим, да знае, че ще излезе навън. Същото е и с храната ... не му давай храна по всяко време, а в определени часове, като при малките бебета. Да, задължително е да е в къщи - всяко едно куче иска да е част от глутницата си, и ако е изгонено на терасата, ще се чубства нещастно. Играйте с него в къщи, гали го, нека да свиква ... но имайте команда примерно "място" при което то да си отива на терасата, ако си решила, че неговото място е там. И внимавай много - малките кученца са много изобретателни ... ще разказвам още, само попитай ... повярвай, приключенията ви едва сега започват ! Успех !

Ето тук съм взела някои неща. Как мислите, трябва ли да ги сменя? bl)

#219 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 08:21 PM

Значи въпреки, че нямат родословия ти гарантирам, че кученцата са със страхотна кръв!!! Родени са на 24.06 т.е сега са на 5 дни - съвсем слепи мишлета! Жълтите кучета са 6 само две от тях са женски останалите 4 са мъжкари!!! Кучетата могат да се вземат не по-рано от 50ият им ден. До тогава аз ти гарантирам , че ще ги гледат повече от добре. Нашето първо куче е от този ръзвъдник, това е развъдника на клуба - казва се Блондфел - руса козина. Намира се в Белащица - село на 5 км от Пловдив. Развъдчика ни е Георги Николов - ще говоря с него да ти предостави възможноста да избираш първа тел 0888510851. Цената е 600лв, не е много ниска но такава е политиката на клуба. Между другото цената на сръбските кучета също е 300 евро , но там и предлагането на класни кучета е по-голямо! Дано това да ти е късмета, а эа тандема дете куче можеш да се върнеш назад по страниците на форума, писала съм и за това!!!

#220 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 08:48 PM

На мястото, където ти посочих за черничките лабрадорчета и тези от Сърбия най-отгоре е обявата за кучилото от Пловдив. Родени са на 24.06. Пише, че има пет жълтички, така че сигурно има момченце. Ще можеш да го вземеш обаче чак след около 45 дни:). Да поотрасне малко. Аз ако знаеш колко нямах търпение накрая да ми порастне мишката и да стане кученце r)
Но наистина е по-добре да се обадиш на Мартин. Той няма да има нищо против да ти обясни всичко - лично аз като търсех кученцето все му пишех,. а той все ми звънеше r). Накрая се научих де:). Мисля, че го мързи да пише, ама айде няма да му казваме b). Но иначе ще ти обясни най-добре за кученцата, няма смисъл аз да му предавам думите и да говоря дочути оттук, оттам неща. И на мен кученцето ми харесва, а щом Иглика и Мартин са пуснали обява в сайта значи са си наистина хубави, здравички и добре гледани. Така че, дерзай b)
Стискам палци. Ти всъщност къде живееш?
User's Signature

• (70 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни