Американски питбул териер
Публикувано: 11 July 2012 - 02:06 PM
Ленъкс е на 5 години, кръстоска между Американски булдог и лабрадор. В дългите години, през които е радвал семейството си в Северна Ирландия, Ленъкс не е наранил или застрашил никого с нищо.
Снощи е била изпълнена смъртната му присъда.
През пролетта на 2010-та община Белфаст иззема кучето за евтаназия, защото "прилича на питбул". Във Великобритания има Наредба за опасните породи според която притежанието и отглеждането на питбули е забранено, а кучетата от тази порода се изземат и евтаназират.
Ленъкс прекарва 2 години в общински приют, а семейството му се бори със зъби и нокти за него. Историята му се разпространи в цял свят, стотици хиляди хора се опитваха да го спасят. Напразно.
Сайтът на Ленъкс:
http://www.savelennox.co.uk/
Още информация за законодателството, базирано на порода:
http://dangerousdogsact.com/
http://www.youtube.c...h?v=WRTXE53xB08
Снощи е била изпълнена смъртната му присъда.
През пролетта на 2010-та община Белфаст иззема кучето за евтаназия, защото "прилича на питбул". Във Великобритания има Наредба за опасните породи според която притежанието и отглеждането на питбули е забранено, а кучетата от тази порода се изземат и евтаназират.
Ленъкс прекарва 2 години в общински приют, а семейството му се бори със зъби и нокти за него. Историята му се разпространи в цял свят, стотици хиляди хора се опитваха да го спасят. Напразно.
Сайтът на Ленъкс:
http://www.savelennox.co.uk/
Още информация за законодателството, базирано на порода:
http://dangerousdogsact.com/
http://www.youtube.c...h?v=WRTXE53xB08

Публикувано: 20 July 2012 - 12:15 PM
mlad6ito, в 05 July 2012 - 11:08 AM, написа:
Я кажете Вие какво предпочитате - нагръдник или нашийник. Строгият нашийник имитира захапка на куче около врата му и така не дърпа, но аз съм леко раздвоен. Проблема е, че приятелката ми също ще иска да го разхожда и се чудя. С нагръдника най-силните му мусколи му позволяват да дърпа, докато нашийника е над тях и практически не може да дърпа толкова. Харесал съм му един такъв нагръдник:
Не ти трябва нагръдник.Още по.малко строг нашийник- той е за определена корекция, не е за разходки.
Слагай обикновен нашийник ,ще можеш да контролираш с него . Но трябват и знания за което.
Ушите не масажирайте mg_062: Просто хранете с висок клас храна
П.П.
Админ , би ли затрил тая гнус? :
"Два пит була се обучават от малки да даржат ушите на прасето докато дойте ловецът и застреля или заколи с дълъг нож прасето.(снимката по-горе) Но има и доста черна хроника,понеже пит бул без страх застава срещу прасето в опит да спре стремителния му бяг и в опит да го захапе за зурлата ,биват изкормени,но дори и умирайки,то не пуска захапката и прасето по късно умира от предизвикания шок.Цените на Бойните Пит Бул достига трицифрени суми в долари и паундове.А на ловните цената също не е ниска.Трудноста идва да се научи кучето да хапе отстрани за ушите а не за зурлата или врата."

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 20 July 2012 - 12:49 PM
agalina по-спокойно моля! Това, че ти не харесваш лова не означава, че трябва да категоризираш нещо което не ти харесва с "гнус". Питбула освен куче-боец явно може да бъде използван и за лов на диви свине, ако бъде обучен. Това е интересно, тъй като малко хора биха повярвали, че той би могъл и да бъде използван за лов. Боевете са нелегални и аз съм против тях, но лова е нещо съвсем друго и моля въздържайте се от подобни коментари, хората ловуват откакто свят светува и в това няма нищо не законно. Има си правила в лова и популациите не се застрашават, проблемни ловджии са иманярите, които не ги спазват и избиват животни в период на популация или застрашени видове. Имайте малко повече уважение! Питбула има качества за които дори не сме подозирали.
И между другото "тая гнус" я ядат 99% от хората в България. По света също се яде свинско, знам че може би не ви харесва предисторията на храната в чинията Ви, но тя е такава от древността та чак до днес.
И между другото "тая гнус" я ядат 99% от хората в България. По света също се яде свинско, знам че може би не ви харесва предисторията на храната в чинията Ви, но тя е такава от древността та чак до днес.
Цитат
Идеята на статията е да покаже и една друга страна на питбула – умения за лов (Разбира се след много усилени обучения) на диви свине. А историите за участията му в боеве и войни показват агресивната среда, в която тази порода е селектирана. В никакъв случай не става дума за подстрекаване към боеве с пит були и тем подобни неща, които хората отдавна са забранили с закони.

Публикувано: 20 July 2012 - 03:40 PM
Към
mlad6ito
Пич поуспокой малко топката, направо се уби да даваш акъл и съвети. Ти от кога гледаш ПИТ, от кога гледаш куче въобще, идеята ти за блога е добра, но е нулева като представяне.
И не е ли крайно време да си покажеш любимото куче, щото имам некакви съмнения
Само ти чета постовете и ти се радвам
agalina
е много права
mlad6ito
Пич поуспокой малко топката, направо се уби да даваш акъл и съвети. Ти от кога гледаш ПИТ, от кога гледаш куче въобще, идеята ти за блога е добра, но е нулева като представяне.
И не е ли крайно време да си покажеш любимото куче, щото имам некакви съмнения
Само ти чета постовете и ти се радвам

agalina
е много права
Публикувано: 20 July 2012 - 03:43 PM
Първото ми куче не го гледах самостоятелно, тогава бях невръстен, после имах и друго куче. Това куче е на 7 м. и малко и вече съм дал снимка. Не разбрах какъв ви е проблема и не "давам акъл", а се опитвам да съм полезен на хората. Какво трябва да разбирам под "любимото куче" удебелено, на интересни ли ще се правим по форумите и то безпричинно. Хайде както аз имам уважение така и вие. Радавм се че се появяваш тук като рефер:
млад6ито:
бля-бля-бля нападки, заяждане конско
към агалина:
права си
Статията е препечатана от книга, а мнението ви за лова си е ваше, не може всички да са на едно мнение. Като не ви харесва блога ми и статиите които се старая да публикувам поне не плювайте никой не ви кара да ги четете. И като дам снимка какво?
млад6ито:
бля-бля-бля нападки, заяждане конско
към агалина:
права си
Статията е препечатана от книга, а мнението ви за лова си е ваше, не може всички да са на едно мнение. Като не ви харесва блога ми и статиите които се старая да публикувам поне не плювайте никой не ви кара да ги четете. И като дам снимка какво?

Публикувано: 20 July 2012 - 03:45 PM
mlad6ito, в 20 July 2012 - 10:49 AM, написа:
..... Питбула освен куче-боец явно може да бъде използван и за лов на диви свине...
Начи използване за куче -боец?
Някой ме съветва да съм по-спокойна когато той описва кървави сцени и простоии? . В сайта, който аз обичам. И против правилата му.
Младнещоси , на интересен се правиш ти - аз нямам нужда да се доказвам. Писнало ми от новопокръстени , не си ми интересен ,освен ако не вредиш. А ти точно това правиш.Както и фенът на якудзите.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !