Американски питбул териер
Публикувано: 26 February 2006 - 12:50 PM
n) Мисля, че малкия е на 100% прав.Агалина и ти знаеш, че веднъж отключи ли се агресията е завинаги.най-добре е за всички,когато познаваш кучето, в твоя случай е по-сложно.Доста, доста се съмнявам , че някога такова куче ще се оправи.Дори и да има някаква промяна, тя ще е частична.И както каза малкия незнаеш дали да му вярваш.
.П.С. това е много кофти s)
.П.С. това е много кофти s)

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 26 February 2006 - 04:33 PM
А аз да ви попитам.Моят пит е на близо 8 месеца и вече на 2 пъти му се случва да напада. Обикновенно е кротичка, но ако друго куче му изръмжи и налита, как да го спра да не напада? Изкарвах го доста пъти с един две годишен женски пит на карелка. Нейния пит по време на игра си ръмжи, но без никакви лоши чувства просто на игра, а моята се плаши от ръмженето и налита супер озлобената. Как да я спра?
Публикувано: 26 February 2006 - 08:31 PM
Цитат
А аз да ви попитам.Моят пит е на близо 8 месеца и вече на 2 пъти му се случва да напада. Обикновенно е кротичка, но ако друго куче му изръмжи и налита, как да го спра да не напада? Изкарвах го доста пъти с един две годишен женски пит на карелка. Нейния пит по време на игра си ръмжи, но без никакви лоши чувства просто на игра, а моята се плаши от ръмженето и налита супер озлобената. Как да я спра?
За да има ефект дресировката трябва да знаем принципите.
Първо ку'енцето от малко трябва да знае забранителната команда.
След всяка забранителна команда,ако тя не бъде взета под внимание от кучета следва корекция.
Ако кучето и след това продължава,следва още по силна корекция.
Няма куче и порода която да не може да бъде подчинена от човек.
http://amstaf.hit.bg
Публикувано: 28 February 2006 - 10:59 AM
Колко е сладкоо... d) d) d)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]
Публикувано: 28 February 2006 - 10:52 PM
Извинявайте, че се намесвам на тази тема за агресията на пита. Преди няколко години съм гледала два представителя на тази порода - мъжки и женски. Оттам имам претенции, че малко или много им познавам психиката . Кучетата ми имаха агресия към себеподобни и преди да са пускани на пробен бой ( ролка ). Тази агресия, според мен или я има или я няма. Ако я има или се развива или остава на едно и също ниво. Но и аз съм на същото мнение, че куче започнало веднъж ( с ролка или просто изтървано в игра ) няма шанс да си играе по-нататък като нормалните кучета. Не знам, може да се дублират изказвания във форума на темата, но според мен хората, които отглеждат тази порода трябва да са изключително внимателни, търпеливи, отговорни, и веднъж завинаги да се простят с мисълта, че това са кучета като всички останали. Те са преди всичко бойци. И аз съм се измъчвала от мисълта, че кучето не мога да го оставя ей така в градинката да си потича с останалите, но това съм го приела преди да поема отговорността да отглеждам тази порода. Другото, което е строг нашийник, намордник не съм ползвала, но нагръдника беше двойно уплътнен, защото аз не искам кучето ми да нарани дете, човек или друго куче. Никога не са проявявали агресия към хора, но доверие на 100 % аз не само на пита, но и на никое куче не мога да гласувам. Първо трябва да се замислим за нашата отговорност, за това хора, които немогат да осъществят контрол даже и върху една болонка, не мисля, че трябва да се доказват, че могат да отгледат и възпитат питбул. Винаги човешката отговорност е на 1-во място, че ние даже сме отговорни пред закона за действията на нашето куче.... Желанието на всички ни е кучетата ни да са живи и здрави, да не наранят никого и самите себе си. А познавачите на породата, смятам знаят какво могат да причинят тези кучета и че някои индивиди не спират да се борят до смърт.
Публикувано: 01 March 2006 - 10:08 AM
Цитат
Не съм съгласен затова че ако я има агресията я има ако я няма значи я няма.Агресията към себеподобните в някой е изразена повече в други по-малко но тя е там все пак питбула е селекциониран с тази цел.Въпроса е че от малко като се види че е агресивно просто трябва с твърда ръка да се замахва и да се отстранява проблема за да може в бъдеще да няма проблеми.
поздрави
поздрави
Това за корекцията - да.Иначе- не е необикновено държанието и.Искай съвет само от хора с опит с породата.Останалите тренери колкото и да супер-не разбират питовете.Пък и не им е работа.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 01 March 2006 - 06:28 PM
Несмятате ли че наморника му е малко мъничък bl) bl) bl)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]
Публикувано: 01 March 2006 - 07:36 PM
Питбул нахапа петокласник
01 Март 2006
Питбул нахапа петокласник в коридора на кърджалийско училище по време на междучасие. Драмата се разиграла тази сутрин.
Кучето се вмъкнало през вратата на физкултурния салон, качило се по стълбите на последния етаж и нападнало бягащите от ужас деца. Нито охраната, нито учителите успели да реагират преди животното да заръфа крака на 12-годишния Христо Георгиев.
Децата признават, че не за първи път кучето се появява в двора на училище "Отец Паисий".
Тази сутрин нахълтало в часа по физкултура. В коридора на третия етаж животното съборило в гръб 12-годишния Христо.
"Иван ми каза, внимавай, че има куче зад мене и аз като се обърнах видях, че ме гледа злобно. Изведнъж ме нападна, опита се да ме ухапе и по ръката, но го дръпнаха и успях да се отскубна, обаче не можах да стана, защото много ме болеше крака", сподели петокласникът.
"Аз съм шокирана, защото не е станало на улицата, а вътре в училището. Изпращаш си детето спокойно на училището и изведнъж ти се обаждат, че е разръфано от куче", коментира майката на Христо.
Оказа се, че кучето живее в къща близо до училището и често се отскубва от възрастната си стопанка. Човекът от когото го е купила, успял да го озапти след злополуката.
Директорката Наталия Михалевска е изпратила докладна до кмета на общината, в която настоява да се въведе по-строг контрол както на бездомните псета, така и на собствениците на агресивните породи четириноги.
http://www.btv.bg/ne...all&story=47445
01 Март 2006
Питбул нахапа петокласник в коридора на кърджалийско училище по време на междучасие. Драмата се разиграла тази сутрин.
Кучето се вмъкнало през вратата на физкултурния салон, качило се по стълбите на последния етаж и нападнало бягащите от ужас деца. Нито охраната, нито учителите успели да реагират преди животното да заръфа крака на 12-годишния Христо Георгиев.
Децата признават, че не за първи път кучето се появява в двора на училище "Отец Паисий".
Тази сутрин нахълтало в часа по физкултура. В коридора на третия етаж животното съборило в гръб 12-годишния Христо.
"Иван ми каза, внимавай, че има куче зад мене и аз като се обърнах видях, че ме гледа злобно. Изведнъж ме нападна, опита се да ме ухапе и по ръката, но го дръпнаха и успях да се отскубна, обаче не можах да стана, защото много ме болеше крака", сподели петокласникът.
"Аз съм шокирана, защото не е станало на улицата, а вътре в училището. Изпращаш си детето спокойно на училището и изведнъж ти се обаждат, че е разръфано от куче", коментира майката на Христо.
Оказа се, че кучето живее в къща близо до училището и често се отскубва от възрастната си стопанка. Човекът от когото го е купила, успял да го озапти след злополуката.
Директорката Наталия Михалевска е изпратила докладна до кмета на общината, в която настоява да се въведе по-строг контрол както на бездомните псета, така и на собствениците на агресивните породи четириноги.
http://www.btv.bg/ne...all&story=47445

Вход

Горе
Цитиране +