Американски питбул териер
Публикувано: 06 April 2006 - 07:43 PM
Цитат
Цитат
Както вече съм казвала за прословутата захапка на пита- дължи се на мускулатурата на главата -особено мощните дъвкателни мускули на бузите, мускулните възглавнички в горната част мужду веждите и ушите и дори на мускулатурата на врата . Както и на късите и яки зъби ,и зависи от долната и горна челюст , както и от зъбната формула.А другото е въпрос психика- тази на гладиатор, на машина ...
bravoS
Публикувано: 06 April 2006 - 07:47 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Както вече съм казвала за прословутата захапка на пита- дължи се на мускулатурата на главата -особено мощните дъвкателни мускули на бузите, мускулните възглавнички в горната част мужду веждите и ушите и дори на мускулатурата на врата . Както и на късите и яки зъби ,и зависи от долната и горна челюст , както и от зъбната формула.А другото е въпрос психика- тази на гладиатор, на машина ...
Съгласен съм но не това е което го различава от другите псета.Именно сърцето го различава това исках да кажа с поста си.Инъче си напълно права за дъвкателните мускули.Искам само да вметна че тия мускули са много финни и много лесно се претоварват и се получава ефекта на "треперещата" челюст.Това го казах ако се тренира хапане често.Като всеки мускул и тия мускули имат нужда от въстановяване.
поздрави
Malkia напьлно си прав както винаги си прав.Никои не успорва това защото човек които обича породата мн добре го знае това.Спорьт беше за захапката.За мене няма куче с по силна захапка от Пит була това е.
Поздрави
Публикувано: 06 April 2006 - 08:04 PM

Публикувано: 06 April 2006 - 08:47 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Съгласен съм но не това е което го различава от другите псета.Именно сърцето го различава това исках да кажа с поста си.Инъче си напълно права за дъвкателните мускули.Искам само да вметна че тия мускули са много финни и много лесно се претоварват и се получава ефекта на "треперещата" челюст.Това го казах ако се тренира хапане често.Като всеки мускул и тия мускули имат нужда от въстановяване.
поздрави
Абсолютно прав .
Но това ,на което ние казваме " Сърцето на Пита" е всъщност качествата на особената му психика- мога да изреждам до утре - супер холеричния темперамент с цялата му свръх експлозивност и преминаването страшно бързо в различните стадии на възбудимост и релакс ; уникалното отношение на пита към Работа и Победа без значение от Задачата и т.н. и т. н.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 06 April 2006 - 09:49 PM
Цитат
Цитат
Цитат
голяма захапка имим предвид СИЛНА
поздрави
има и по силни споко b)
Надушвам чужда миризма.... ;) но не ми пука от това- знам къде е истината b)

Публикувано: 07 April 2006 - 10:47 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
поздрави
има и по силни споко b)
agalina и аз не те разбрах b) ако можеш поясни
поздрави
Публикувано: 07 April 2006 - 12:10 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
поздрави
има и по силни споко b)
agalina и аз не те разбрах b) ако можеш поясни
поздрави
То е за друго и ти нямаш общо.Ако Малкия не го е разбрал- макар, че беше приятелски и тънко- здраве.Забравяме го r)

Публикувано: 07 April 2006 - 01:20 PM
Ако мога да ти дам съвет- вземи си кучето и тогава се виж в огледалото.... w)

Публикувано: 07 April 2006 - 01:25 PM
Цитат
Нее просто да вида с боеве не се занибавам Споко ако се занимавам да сьм в друг фором
Публикувано: 07 April 2006 - 01:29 PM
Цитат
Цитат
Нее просто да вида с боеве не се занибавам Споко ако се занимавам да сьм в друг фором
Успокоих се.
Я дай ,моля те, линк към "другия форум".