Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2441 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 July 2006 - 03:22 PM

Браво, Николай Атанасов
много добре казано
bravoS

а относно последния клип - това ли е "истинското " поведение на един Стаф - нали по стандарт трябва винаги да следи с внимание какво става около него, да е заинтересован от заобикалящата го обстановка, такъв му е характера, породата му е такава - това горното ми прилича на някакъв вял санбернар

аз винаги повече съм харесвал по - отворени за света кучета - да се кефи такъв и да му е мерак да се опознава с хора и животни

#2442 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 03:40 PM

Цитат

Браво, Николай Атанасов
много добре казано
bravoS

а относно последния клип - това ли е "истинското " поведение на един Стаф - нали по стандарт трябва винаги да следи с внимание какво става около него, да е заинтересован от заобикалящата го обстановка, такъв му е характера, породата му е такава - това горното ми прилича на някакъв вял санбернар

аз винаги повече съм харесвал по - отворени за света кучета - да се кефи такъв и да му е мерак да се опознава с хора и животни

Здравейте,

Ако питането Ви е насочено към мене, не мога да отговоря. Както вече писах, не успях да отворя филмчето и да го видя.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#2443 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 03:51 PM

Цитат

Браво, Николай Атанасов

Това не е стаф на клипа, а пит ;) Това е работещо куче и то "не може да си позволи" да реагира на каквито и да било дразнители, както се вижда и от клипа. Какво би станало, ако прояви агресия към кучето, което го души в началото или пък се разконцентрира от мъжа, който го вика по име или се заиграе с детето, което го закача? Всяко едно работещо куче, независимо от каква порода е силно се отличава по характер и поведение от породата като цяло, поне от представата каквато имаме от домашните кучета.

#2444 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 04:07 PM

да, прав си ,
каквото и да правят питовете , винаги се отдават изцяло на възложената им задача
просто се замислих, че като домашен любимец предпочитам по - палаво куче, хитринки да прави и забавни бели - като клоунчета са понякога, много смях пада

#2445 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 06:07 PM

Цитат

Exact, различно е .Зависи и породата - дали по- рано достигат до зрялост но зависи и от кучето Стафът ми започна да поповдига крак на около 6 месеца.
Proffit, колко е висок и колко тежи Джъмбо Голямата глава? 1super

Благодаря за отговора !

А за клуба... не мисля, че хората в този форум биха имали възможност да отделят толкова средства,нерви и време зза клуб. За да има клуб, трябва да има и фирма, тази фирма се октрива за близо 2 месеца и приблизително 300 лева. За фирмата се плаща данак и осигоровки, на този които се води притежател. За да се намалят тези средства- може да се направи сдружение от 7 човека мисля трабва да има - пълнолетни, и така 7мата се водят шефове на тази фирма и притежават 1/7 от нея. Не можем да се събираме по кафета и градинки, трябва ни место - може да наемем по-евтино някое читалище. Не мисля, че ще успеем да го направим. За да е нещо по-сериозно мисля,че трябват поне едно 20 човека , за да се започне и от тях като махнем несериозните, ще останат към 10. В този форум са малко хората, които биха отделили толкова много и са от София, и не вярвам в друг град да се организира това... просто живеем в България... Много съжалявам, че не съм дошъл на първата среща, просто имах много за учене, защото края на годината и дори не съм видял... ако искате можем да направим нова среща.
Иначе да ви питам пит, на 7-8 месеца колко килограма е нормално да бъде ?

#2446 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 July 2006 - 07:13 PM

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ми е приятно да кажа ДОБРЕ ДОШЪЛ в нашата тема на г-н Николай Атанасов!Един човек, който се занимава с много различни породи от пит бул териери,но ето - пише при нас - доказателство ,че не е важно какви кучета харесваш- важното е да споделяш любовта към тях и да отстояваш тази позиция!
Защото етикетът "ОПАСНИ " често кара хората, дори кинолози да не харесват питоподобните.А не е необходимо много - трябва толерантност ,разум и най- вече - да познаваш животните и да си разбрал ,че винаги и само за техните постъпки са виновни хората!

POWERPUFF, това на клипа е показване на отлично послушание.Кучета и децата са там ТОЧНО за да се мъчат да отвлекат внимението на пита.Отлично изпълнено от кучето- нищо не отвлече вниманието му . За това ,че предпочиташ за домашен любимец "по- палаво куче и по- забавно".Абсолютно сигурна съм, че кучето от клипа в къщи е голям лигльо и клоун.Това е другата страна от характера на питоподобните.Няма по- големи артисти от тях и умението им да се шегуват, хитруват, да те изнудват гальовно и да са център на внимание в семейството си прословути!Ей това не се опитвайте да изтръгнете с възпитание- те затова живеят и без това няма да са щастливи!Същото се отнася в пълна сила за АМ стафа !А за това, че както каза АСТ трябва да е заинтересован от всичко наоколо- така е - даже го пише в стандарта му.Но при този клип от пита си иска друго- да е внимателен САМО с това ,което иска от него в този момент водещата го- а то е да изпълнява и не се разсейва.
За теб- Представям ти в този кенъл Hartagold АСТ многократната шампионка На Америка в аджилити- и невeроятната МиМи- можеш сам да я видиш свръх съсредоточена в работна обстановка и на съзтезание ,и после да я видиш в къщи- на коледните снимки ,съборила лукаво главата на бутафорния снежен човек и се прави на светица.Още по- драстично е при брат и Гранд- виж титлите му защитени и го виж в личната му страница- не спира да се хили и няма една снимка без пакост!Всичко това се постига с професионализъм и любов :
http://hartagold.com
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2447 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 08:44 PM

По мои наблюдения г-н Николай Атанасов се занимава с породата Кангал,и във връзка с това-днес преди да намеря клипчето с работния Питбул,се натъкнах на организиран бой м/у Кангал и Питбул,също така и м/у Средноазиатска овчарка и Питбул ouu ouu ouu Стоя и се чудя до каде ли стига човешката глупост bash
User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

#2448 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 July 2006 - 09:14 PM

Цитат

По мои наблюдения г-н Николай Атанасов се занимава с породата Кангал,и във връзка с това-днес преди да намеря клипчето с работния Питбул,се натъкнах на организиран бой м/у Кангал и Питбул,също така и м/у Средноазиатска овчарка и Питбул  ouu  ouu  ouu Стоя и се чудя до каде ли стига човешката глупост  bash

Нещо си непрочела.Човекът ни поддържа напълно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2449 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 09:22 PM

Цитат

По мои наблюдения г-н Николай Атанасов се занимава с породата Кангал,и във връзка с това-днес преди да намеря клипчето с работния Питбул,се натъкнах на организиран бой м/у Кангал и Питбул,също така и м/у Средноазиатска овчарка и Питбул ouu ouu ouu Стоя и се чудя до каде ли стига човешката глупост bash

Здравейте karelka,

От 1999 г. работя по проект, свързан с поведението на кучето и по-точно агресия, видове и методи за корекция.

Овчарските кучета (породи пазачи и породи пастири) ме интересуват на научно ниво от 1984 година. Последните 6-7 години обстоятелствата се стекоха така, че вниманието ми бе концентрирано единствено към кучето Кангал. Това е порода, която до най-голяма степен е запазила работните си качества, за разлика от много Средноазиатски и Кавказки овчарки, които се превърнаха в шоу кучета, пазачи по богаташки вили или за бой с кучета.

Да, за съжаление кучетата от породата Кангал се използват от много изродени човекоподобия за бой. Казвал съм го на други места по форумите, ще го кажа и сега: тези кучета НЕ СА кучета пазачи. Това са едни окаяни същества, попаднали в ръцете на примитиви и използвани не за това, за което народната, а и научната целенасочена селекция ги е създала.

Кучетата за бой са кучета за бой и те не са в състояние да вършат нищо друго. Жалко, печално и отвратително, но аз си позволявам да отправя един апел: Не съдете животните. Те не са виновни. Виновни са тези, които ги правят такива.

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
User's Signature

Качена снимка

#2450 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 09:32 PM

Няколко снимки на куче от порода, която също се причислява към "прокълнатите".

А дали трябва да е така. Всичко зависи от нас - човеците. Ако наистина сме такива.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2451 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2006 - 09:40 PM

"karelka",

Тази снимка съм я правил през месец април в Истанбул. Как мислиш, това куче дали се бие с кучета ?

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2452 Потребителят е офлайн   FLY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 10:49 AM

Кучетата за бой са кучета за бой и те не са в състояние да вършат нищо друго

само тва изречение нещо не ми се струва вярно

#2453 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 10:56 AM

Обществена тайна е , че питобнодите и техните собственици в България са недолюбвани от кинолозите и винаги са отричини и заклеймявани, че стават само за боеве, отричайки другите им качества, на които сега няма да се спирам!
В този ред на мисли е изключително прятно и полезно да пише в темата и да ни обърне внимание един специалист като Nicholay Atanassov

#2454 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 11:32 AM

Цитат

А как ти се струва наличието на хора, които търсят контакти с организатори на борби?

#2455 Потребителят е офлайн   FLY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 12:11 PM

ми в крайна сметка всеки сам решава как ще живее и какво ще върши (особено когато може да го прави безнаказано ),така е някои хора си взимат животни за приятели ,на други това им е професията а трети просто искат да изкарат пари от тях
Само че на разбрах за организаторите на борби към кои ти е въпроса

#2456 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 01:04 PM

Fly, боевете влекът ли те , или така ми се струва, във форума е забрамено да се дискутира това нещо, предлагам да спрем.
Хорак каво трябва да направим , за да ни направят спец. фоорум ???

Прикачени файлове

#2457 Потребителят е офлайн   FLY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 01:24 PM

Не, така ти се струва просто .Не съм проявявъл интерес към боя с кучета по-голям от това да се поинтересувам дали 1 "съкварталец" e участвал в подобни неща

#2458 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 02:04 PM

QUOTE (FLY @ Jul 9 2006, 11:49 AM)

FLY
мисля, че не разбра правилно Николай Атанасов
той каза , че е жалко, печално и отвратително да се мисли, че бойните породи стават само за бой и нищо друго

#2459 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 02:21 PM

Цитат

Fly, боевете влекът ли те , или така ми се струва, във форума е забрамено да се дискутира това нещо, предлагам да спрем.
Хорак каво трябва да направим , за да ни направят спец. фоорум ???

Exact ми взе думите от устата. Не искам да обиждам никого. От опит знам, че е доста унизително да те набедят за нещо, с което нямаш нищо общо! От друга страна тук бяха изнесени някои факти от живота на някои съфорумци, които не само у мен събуждат съмнения. Аз съм на 33 г. и не е невъзможно, но е доста трудно да бъда подведен, особено от обяснения от рода на "maika mu organizira boewe". Много е трудно да се създаде едно добро име (клуба, който се опитваме да направим), но за сметка на това е много лесно това име да се опетни (мераците на Apbt) и изключително трудно (почти невъзможно) да се изчисти след опетняването a) Умишлено не цитирам никове, но ако ще правим нещо - искам поне за себе си да съм наясно!

#2460 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2006 - 02:42 PM

Цитат

ми в крайна сметка всеки сам решава как ще живее и какво ще върши (особено когато може да го прави безнаказано ),така е някои хора си взимат животни за приятели ,на други това им е професията а трети просто искат да изкарат пари от тях

Да, след една определена възраст, когато се предполага че човек е достатъчно зрял не само физически, но морално, духовно и социално, може сам да определя начина си на живот. Човек е свободно създание с право на свободен избор, но това не означава, че може анархично да върши това, което е само в някакъв негов, обясним само за него интерес.

Всички ние сме социални животни. Живеем в общества и трябва да се съобразяваме с определени обществени норми. Тези норми се определят от нивото на развитие на самото общество, от ценностните системи, които то изповядва.

Изискванията на живота и стремежа на човек да оцелява са го принудили да се обърне към животните и да ги ползва именно за да може да поддържа своето биологическо развитие. Това е довело до одомашняването на козата, овцата, свинята, кокошката и т. н. Всички те са задоволявали (и продължават та задоволяват) житейски потребности на човека, свързани с неговото изхранване и обличане. Не напразно говорим за Одомашняване, за Домашни животни, за Селскостопански животни.

От всички Домашни животни КУЧЕТО Е ЕДИНСТВНОТО, което само се е присъединило към човека, а не човек да се е е стремял да одомашни. Да не забравяме, че кучето е хищник. В стремежа си за просъществуване то се е явявало антагонист на първобитния човек. В същото време за първобитния човек кучето е било враг, който се стреми да му отнеме храната. И както всички знаем тези антиподи в стремежа си за оцеляване, са намерили допирни точки и се е стигнало до прословутото твърдение кучето е най-добрия приятел на човека. Да, това е така. Кучето е най-добрия приятел на човека, но дали човекът е най-добрия приятел на кучето.

Ако се върнем в онизи ранни етапи от човешкото развитие, ще видим какви са били взаимоотношениетя човек-куче. Ще видим и от кога започва обучението, отглеждането, а по-късно и породоформирането на кучета за бой с други животни или кучета. Било ли е това продиктувано от човешката потребност за оцеляване или това e своеобразна форма, с която доказваме, че нямаме право да се наричаме върха на еволюцията.

С формиране на втората сигнална система, човек става животно мислещо и разсъждаващо. За съжаление мисълта и разсъдъка не винаги са в полза на еволюцията и именно човека е доказателство за това. Всички най-големи беди, природни катаклизми, войни и човешки страдания са продукт именно на мисълта и разсъдъка на човека.

Така е и в кинологията. Като всяка биологическа дисциплина тя трябва да проучва, анализира и застъпва естествените биологически развития и взаимоотношение на ниво куче.

Това, за което до извистна степен се дебатира на страниците на този форум няма нищо общо с кинологията и с нормалните човешки стойности.

Казвате във Вашия постинг, че човек гледа да изкара пари от животното (в случая разбирам кучето). Не можете да отречете световноприетото твърдение, че кучето е най-добрия приятел на човека. Какво означава да изкарваш пари за сметка на приятеля си. Особено, когато той не е създаден да ти помага по такъв начин, той не желае да ти помага по такъв начин и в крайна смитка заплаща с живота си, за да ти помогне по такъв начин.

Едно подобно твърдение отново се явява доказателство за несъвършенството на човешката природа, а често и за нейната изроденост.

Николай Атанасов
http://www.cynology.info
User's Signature

Качена снимка

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124