Американски питбул териер
Публикувано: 09 July 2006 - 02:45 PM
Публикувано: 09 July 2006 - 02:51 PM
Цитат
Мисля, че грешите. В нашата страна има много стойностни и качествени хора. Въпросът е как ще се огласите, доколко убедителни ще бъдете и най-вече твърдо да спазвате принципа обединените от вас хора и кучета да нямат нищо общо с тези, които са станали причина тези прекрасни породи да бъдат заклеймени.
Публикувано: 09 July 2006 - 02:56 PM
Цитат
Цитат
Мисля, че грешите. В нашата страна има много стойностни и качествени хора. Въпросът е как ще се огласите, доколко убедителни ще бъдете и най-вече твърдо да спазвате принципа обединените от вас хора и кучета да нямат нищо общо с тези, които са станали причина тези прекрасни породи да бъдат заклеймени.
Може и да греша. Да в страната ни има стойностни хора, но останалите, които мислят само лошото и за породата и правят лошо са много повече от останалите. Ако създадем клуб, мисля, че ако не спазваме тези норми е невъзможно да се продължава.
Публикувано: 09 July 2006 - 02:56 PM
Публикувано: 09 July 2006 - 03:11 PM
Цитат
Кучетата за бой са кучета за бой и те не са в състояние да вършат нищо друго
само тва изречение нещо не ми се струва вярно
FLY
мисля, че не разбра правилно Николай Атанасов
той каза , че е жалко, печално и отвратително да се мисли, че бойните породи стават само за бой и нищо друго
Да, явно не съм бил рaзбран правилно, но затова пък сме хора - да се изясняваме.
Аз заявявам и то най-отговорно, че кучетата обучени за бой не стават за никаква друга дейност, която може да се отчете като полезна за човека.
В случая аз не правя разделяне по породи, а на животни. Това се отнася както за Питбул, така и за Кангал и за Ротвайлер, и за Немско Овчарско Куче, и за каквoто щете друго животно, независимо от коя порода е то.
Авторските права на приложената по-долу снимка са на Mary Harwelik:

Публикувано: 09 July 2006 - 03:18 PM
Публикувано: 09 July 2006 - 03:24 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Може и да греша. Да в страната ни има стойностни хора, но останалите, които мислят само лошото и за породата и правят лошо са много повече от останалите. Ако създадем клуб, мисля, че ако не спазваме тези норми е невъзможно да се продължава.
При едно правилно и принципно афиширане на дейността си вие ще докажете че сте различни и трябва да бъдете посрещани с разбиране.
Естествено, трябва много твърдо да отстоявате принципите, които сте декларирали в устава, а така също и огласили публично.
Публикувано: 09 July 2006 - 07:38 PM

Публикувано: 10 July 2006 - 12:34 AM
Цитат
само тва изречение нещо не ми се струва вярно
Вярно си е изречението защото се казва за кучета, които са или били в ринг (не се наричат така породи) - те придобиват друга психика .Такива кучета не могат да бъдат използвани вече за работа , спорт и т.н.Даже за компаньони е трудна задача.В Италия има 2организация за спасяване на ексбойци и възвръщането им към нормален живот- ЕNPA и LAV.Процесът на възстановяване е свръх труден и се ръководи от специалист по поведенчески реакции, а основният принцип е никаква принуда, положителна подкрепа..Повечето кучета с години остават в приютите на организациите и тези ,които все пак имат добър резултат от превъзпитанието се дават за осиновяване, но със строги изисквания- да няма в семейството малолетни деца, да се избягват игрите ,които могат до отключат раздразнителност, да не държат на синджир , да не се оставят изолирани , никакви други животни, да не се пускат свободно на обществени места и намордник ..и разбира се психологически профил на осиновителя. Къртовски труд ,за да се спасят и превъзпитат стотина кучета -и то само до известна степен.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 10 July 2006 - 11:09 AM

Публикувано: 10 July 2006 - 05:01 PM
Прикачени файлове
-
P1010082a.jpg (32.34K)
Брой сваляния: 196

Публикувано: 10 July 2006 - 07:17 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]Дакота,кучето котка и КЕРА кучето астроном!!!
Публикувано: 10 July 2006 - 08:55 PM
Аз и взех наморник вече,но той ми служеше да се опитам да я заплодя(неуспешно s) ) и също така да не се сбият с кучето на zai4e^bai4e,тъй като и двете са женски,а моята като играе и ръмжи и неговото куче се пази и става една oleeee

Публикувано: 10 July 2006 - 10:19 PM
Прикачени файлове
-
_____.057.jpg (241.59K)
Брой сваляния: 118