Американски питбул териер
Публикувано: 28 July 2006 - 06:19 PM
redy, не ви разбирам. Ако желанието ви е да рекламирате питбул като "бойна порода", чието предназначение е единствено и само за бой и в ямите - то вашето място не е тук, объркали сте форума. Доколкото до селекцията - да, вие сте прав. Гените се прехвърлят, но тяхната комбинация не се предава еднакво в кучилото. Кученцата дори и едни и същи родители са с различен екстериор и различен характер. Може би по късно ще разглеждаме в форума генетика, тази тема донякъде я изпускаме, може би все още не и дошло времето или все още няма интерес към нея, но рано или късно ще стигнем и до нея, убеден съм. В тази връзка съм съгласен, че ако едно куче не се използва по предназначение, с времето ценните му качества се губят. Затова в развъждането трябва да има няколко маркера, ако мога така да ги нарека, които да помагат на развъдчиците да съхранят тези качества и да ги развият. Но кои са качествата на това куче ? Да се бие не е качество, а способност. Тази способност идва именно от селектираните през годините качества - воля, нисък праг на болка, жизненоспособност, бързо възстановяне, доминантност, желание за победа, дори и ниска агресия към хора. Именно тези качества търсят и хората, които искат, възпитават и налагат питбула като едно чудесно спортно куче, незаменим помощник при спорт и чудесен съекипник при съвместна работа.
За екстериора - той е пряко свързан с работата на всяко едно куче. Пряко. Нарича се функционалност. Това колко енергия изразходва едно куче, колко и как се натоварват мускулите му, дори и захапката - всичко това е екстериор и той е в пряка връзка с работата на кучето, независимо от породата му.
Една порода се дефинира като такава, единствено и само тогава, когато има устойчив екстериор и работни качества, които се предават на поколенията.
Къде е породата питбул ? Всъщност какво става с нея ? На въпроса можете да си отговорите и сам. За наша радост боя с кучета е престъпление не само в България, а и в целия цивилизован свят.
Това е .. всеки има избор по кой път да върви. Със сигурност дълго време ще има хора, които ще избират боя с кучета, независимо от породата им. Но пък и със сигурност ще има такива хора, които ще обичат кучетата такива, каквито са и ще се опитват да виждат в бъдещето и да развиват тази порода, заложените в нея качества не като куче за бой, а като куче, което може да живее в големия град и да бъде ПРИЯТЕЛ, помощник, да има тандем между водач и куче. Всъщност, тези хора по целия свят са много повече от тези, които желаят битките.
Ще ви помоля да спрете с темата - бой с кучета. Тази тема не е тема на този форум и няма да бъде. Считайте това за последно предупреждение не само към вас, но и към всички, които искат да я повдигат сега или за в бъдеще.
Публикувано: 28 July 2006 - 07:38 PM

Публикувано: 28 July 2006 - 07:38 PM
Прилагам снимки, но с не добро качество, защото използвахме една Skina с лента. NNN
Ето го тигровото:
Прикачени файлове
-
013_0A.JPG (46.91K)
Брой сваляния: 43
Публикувано: 28 July 2006 - 07:40 PM
Прикачени файлове
-
012_1A.JPG (61.65K)
Брой сваляния: 43
Публикувано: 28 July 2006 - 07:42 PM
Прикачени файлове
-
008_5A.JPG (45.4K)
Брой сваляния: 49
Публикувано: 28 July 2006 - 07:44 PM

Публикувано: 28 July 2006 - 07:44 PM
Прикачени файлове
-
009_4A.JPG (44.31K)
Брой сваляния: 46
Публикувано: 28 July 2006 - 07:46 PM

Публикувано: 28 July 2006 - 07:46 PM
Цитат
Извинявай, Дог, но става въпрос за питоподобни и тук сме поели ангажимент за едното куче.Дано нямаш против и оставиш снимките.
Белият е лошо излязал - кофти апарат пък и още там е почти в упойка....Иначе е много напет и красив.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 July 2006 - 07:51 PM
Прикачени файлове
-
005_8A.JPG (39.86K)
Брой сваляния: 42
Публикувано: 28 July 2006 - 07:54 PM
Прикачени файлове
-
003_10A.JPG (72.41K)
Брой сваляния: 42
Публикувано: 28 July 2006 - 07:57 PM

Публикувано: 28 July 2006 - 07:59 PM
Цитат
Ми за мен е по- добре да го вземеш ,но по- разумното е да остане още няколко дни ,за да видя нрава му.Макар ,че ще се натоваря ултра ,но все пак е добре да знае какъв е случая- как е с хора и с кучета.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 July 2006 - 07:59 PM
Търсят си стопани, които ще ги обичат и ще се грижат за тях. ОЧАКВАТ ВИ!!! w)
Публикувано: 28 July 2006 - 08:04 PM
Цитат
Търсят си стопани, които ще ги обичат и ще се грижат за тях. ОЧАКВАТ ВИ!!! w)
Ами ние искаме мъжкото,но до колкото разбирам няма да е тази Неделя,а през седмицата няма как....До другата Неделя незнам как ще остискате с хотели и така нататък.
agalina какъвто и да му е нрава ,няма връщане назад.А аз кучо го харесвам .Щом е охапал стопанката,явно е имало защо...Виж в Неделя сме при вас.Става ли?А аз ще си блъскам главата с него.Минала съм го 1 път този път,като се налага ще го мина пак.

Публикувано: 28 July 2006 - 08:18 PM