Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#2728 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 July 2006 - 11:08 AM

Цитат

Цитат

Redy, ако аз взема сина или дъщерята на някой от питовете-герои от линкчето и вместо да го пусна да се бие, го туря вкъщи на дивана да ми ближе краката,това прави ли го не-пит? b)
А за Амстафа...мисля,че сам знеш отговора ....

Естествено, че е ПИТ , но вие не си взимате кучета от "бойни родители" нали ;) , а и след като не се провеждат вече борби и да искаш няма да има от къде да си вземеш. И породата ще тръгне в някаква посока , само ако има официална развъдна дейност. Питайте Илиев или Атанасов какво мислят за развъждане тип" абе има един авер с куче с голяма глава , или с червен нос , син пит... и т.н."

Тогава наистина вашия термин "питоподобно" ще важи за всички питове.

То затова има една наука генетика...и това е смисъла на развъдната дейност - да се запази гена! А това не се определя от това дали някой се бие или не.
Щото ако си взема куче на което се знае,че майка му и баща му се "бият", ама никой не знае как и от какво точно са се пръкнали родителите му, това ли ще е истинския чистокръвен питбул или някой,на който пра-пра-пра родителите му са се били, но след това поколението им е използвано за развъдна дейност и генетиката им е запазена?

#2729 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 11:11 AM

Цитат

Цитат

А за това кой не вижда по-далече от носа си....ами ти си този,който не може да се примири с мисълта,че нещо може да бъде по-различно и да има други качества от това,което му се иска!

Това е все едно като онези коли реплики, отвън ферари, а от вътре двигател на голф b) .

Затова по-обре голф,пък отвътре двигател на ферари! wink

#2730 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 11:14 AM

Питбула има два стандарта не збарвяйте ей , кучетата ABDA са едни, другите са по-близки до стафа.

#2731 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 11:41 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Redy, ако аз взема сина или дъщерята на някой от питовете-герои от линкчето и вместо да го пусна да се бие, го туря вкъщи на дивана да ми ближе краката,това прави ли го не-пит? b)
А за Амстафа...мисля,че сам знеш отговора ....

Естествено, че е ПИТ , но вие не си взимате кучета от "бойни родители" нали ;) , а и след като не се провеждат вече борби и да искаш няма да има от къде да си вземеш. И породата ще тръгне в някаква посока , само ако има официална развъдна дейност. Питайте Илиев или Атанасов какво мислят за развъждане тип" абе има един авер с куче с голяма глава , или с червен нос , син пит... и т.н."

Тогава наистина вашия термин "питоподобно" ще важи за всички питове.

То затова има една наука генетика...и това е смисъла на развъдната дейност - да се запази гена! А това не се определя от това дали някой се бие или не.
Щото ако си взема куче на което се знае,че майка му и баща му се "бият", ама никой не знае как и от какво точно са се пръкнали родителите му, това ли ще е истинския чистокръвен питбул или някой,на който пра-пра-пра родителите му са се били, но след това поколението им е използвано за развъдна дейност и генетиката им е запазена?

Значи при правилно развъждане , първо се гледа кръвта и след това възможностите на животното. Давам няколко примера , при животни с еднаква кръв се взима това с по-добри"възможности". И разбира се си асолютно прав ,че много "добро" животно , но с неизвестна кръв не се използва за разплодник.
А проблема при животни с наистина добра кръв е, че не предават своите "добри" качества на цялотот потомството, а само една малка част я наследява, но проблема при питоветее , че не може визуално да се определи кой е носителя на "добрите" качества. От един добър производител можеш да изкараш и 500кучета , но как ще решиш кои от тях да използваш за по нататъшна развъдна дейност r) ???

Екстериорното развъждане е много по-лесно, а при пита не винаги може да си сигурен , че си взел правилното куче за разплодник, само ВРЕМЕТО показва.
Я сега ми кажи кой в Бг. се занимава професионално са развъждането на питове, освен едни лоши момчета.

#2732 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 12:43 PM

Нарочно не пускам цитат,че стават вече много големи....
Доколкото разбирам под "добри" качества имаш предвид бойни качества....а тези,които нямат "добри" качества, с тези кученца какво става? Те не са ли питбули? Убиват ли ги или ги дават на някой,дето не му трябва чак толкова "добро" куче? Щото според мен генетически са питбули, а това за което говориш ти се нарича селекция.
А относно "професионализма" на лошите момчета ми позволи да изразя съвсем леекичко съмнение. b)

#2733 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 12:58 PM

Цитат

Доколкото разбирам под "добри" качества имаш предвид бойни качества....а тези,които нямат "добри" качества, с тези кученца какво става? Те не са ли питбули? Убиват ли ги или ги дават на някой,дето не му трябва чак толкова "добро" куче?

Това с отстраняването на "брака" - тоест убиването на малките кученца , които не отговарят на стандарта за дадена порода е патент на развъдчиците на други породи( не казвам , че всички го правят, но голяма част bash ) За питбула няма значение как ще се роди, цвят , форма , стойка, дори да се роди с един крак или сляп, глух не се "унищожава"-каква грозна дума. Едва когато порасне си проличават качествата на дадено куче, а тези които не притежават дадени качества просто се подаряват, това е масова практика и голяма част от ПО-ДОБРИТЕ ваши кучета носят именно техните гени, преди да се размият в безразборното кръстосване, което правите по критерий-> "красота" worthy .

П.П. ДОбре я ми отговори на въпроса ако аз искам да си взема кученце питбул от къде мога да си взема такова , развъдник или поне някой , който се занимава по професионално с породата....
Подчертавам не искам да е от някой комшия b)

#2734 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:11 PM

Цитат

Цитат

Доколкото разбирам под "добри" качества имаш предвид бойни качества....а тези,които нямат "добри" качества, с тези кученца какво става? Те не са ли питбули? Убиват ли ги или ги дават на някой,дето не му трябва чак толкова "добро" куче?

Това с отстраняването на "брака" - тост убиването на малките кученца , които не отговарят на стандарта за дадена порода е патент на развъдчиците на други породи( не казвам , че всички го правят, но голяма част bash ) За питбула няма значение как ще се роди, цвят , форма , стойка, дори да се роди с един крак или сляп, глух не се "унищожава"-каква грозна дума. Едва когато порасне си проличават качествата на дадено куче, а тези които не притежават дадени качества просто се подаряват, това е масова практика и голяма част от ПО-ДОБРИТЕ ваши кучета носят именно техните гени, преди да се размият в безразборното кръстосване, което правите по критерий-> красота.

Ами точно поради тази причина не може да твърдиш така категорично и обобщаващо,че щом не са бойни значи са не-питбули или някакви питоподобни....за безразборното кръстосване си прав...но го има при всички породи и едва ли ще спре....но имаш право да се възмущаваш, както и всички други развъдчици на други породи....
А това кой какво харесва в едно куче е въпрос на лично възприятие, но това че аз харесвам примерно само външния вид не прави кучето повече или по-малко пит!.

#2735 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:24 PM

Цитат

П.П. ДОбре я ми отговори на въпроса ако аз искам да си взема кученце питбул от къде мога да си взема такова , развъдник или поне някой , който се занимава по професионално с породата....

Това го видях постфактум...Предполагам,че в крайна сметка ще отидеш при въпросните момчета...това обаче не значи,че ще направиш най-добрия избор или че работата е свършена професионално..

#2736 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:28 PM

Да при всички породи има безразборно развъждане, но това се прави отделно от чистопородното развъждане и такива кучета никога не се кръстосват с такива родени от"квартални връзки" r) . Пълно е например с немски овчарки , но единици са наистина НОК и те се развъждат от професионалисти , а пита се развъжда в момента единствено по квартален принцип, е с малки изключения r) .

П.П. И не ми отговори на въпроса от къде мога да си взема чистокръвен пит.???

Ами ако не е най-добрия избор значи не искам питбул , а нещо друго. Все едно да искам НОК но задължително да не е с паднала задница, е нема такова животно( г-н Атанасов r) ) , на вашите критерии може да отговаря примерно източноевропейска овчарка. Но помислете какво ще ви се случи ако продавате НОК с равен гръб и държите , че това е НОК b) . Като не ви харесва дадена порода , използвайте я за основа и създайте друга , но с ДРУГО име!
Разберете най-накрая , че пита е селектиран за бой и ако не ви харесва това , направете си друга порода , както са направили хората фенове на стафа, а не наричайте вашите "питоподобни"- много точна дума взе да ми харесва- питбули.

#2737 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:48 PM

redy,разбери най-накрая,че пита освен да се бие може да върши и много други неща,колкото и да ти е неприятно! b)

#2738 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 July 2006 - 01:50 PM

Цитат

Цитат

Това с отстраняването на "брака" - тоест убиването на малките кученца , които не отговарят на стандарта за дадена порода е патент на развъдчиците на други породи( не казвам , че всички го правят, но голяма част bash ) За питбула няма значение как ще се роди, цвят , форма , стойка, дори да се роди с един крак или сляп, глух не се "унищожава"-каква грозна дума. Едва когато порасне си проличават качествата на дадено куче, а тези които не притежават дадени качества просто се подаряват, това е масова практика и голяма част от ПО-ДОБРИТЕ ваши кучета носят именно техните гени, преди да се размият в безразборното кръстосване, което правите по критерий-> "красота" worthy .

Здраво, Redy.Имах "чудесен ден" и хоп сядам и чета кого - теб и твоите пак същите.Затова ,скъпи любителю на кръв, ще ти кажа нещо един път и завинаги.Ако ще после не бан да ми сложат, ми да не пипам и комп!
Та ето какво. Тези потребители , които се опитваш за кой ли път да дразниш и да предизвикваш с едно и също- НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ КАКВО СА ПРАВИЛИ ДЕДИТЕ НА КУЧЕТАТА!!!БИЛО .ИМАЛО ГО Е.ТОЧКА.Интересуват ни красиви АПБТ от екстериорни линии .Както и другите, които са питоподобни и без родословие!
Ще повторя пак и дано вденеш - НЯМА да се промени качеството на кучетата ,които се развъждат по екстериор ,а не заради боеве.Защото качествата, които трябва да има един истински пит - упоритост ,борбеност, жажда за победа - се запазват чрез тренировки и спорт - там също като в ринг е необходима волята на пита!Не е необходимо да се лее кръв и да печелите кинти от това....
Точка.Повече не желая да се разправям за 100ен път с това.Ако искаш да си лафим за кучета по други въпроси- супер.

Сега хора - да ви докладвам.Та взехме кучето.Оставен е там защото ухапал жената на собственика.Кучо е бял ,с черни уши .Голяма глава ,слабо изразен стоп .По зъбите - 3-4 год.На хотел е .Като си тръгвах ме прегръщаше и не искаше да го оставяме.Кастрираха го.Ще стои и ще ходим да разберем характера.Довечера bianko ще пусне снимки.Моето мнение е - бе красавец!
Та - не идвайте .Първо да видим какъв е .И после ще търсим човек ,защото не e бебе, за което имаше инфо.Ще помоля и другите да идват когато могат ,за да преценим повече хора.Това е.Имах силно питбулски ден- един от изолатора ,един лош сtаф, една бяла лигла с кожното и сега ще изведа Зоро....

А да - в изолатора има и едно тигрово - много странно и красиво куче - средно на размер ,като умалено подобие на фила- бе много особено-супер слабо - за евтаназия в ъв вторник...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2739 Потребителят е офлайн   zai4e^bai4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:51 PM

Цитат

В неделя, ако се събираме може ли да е привечер

Еми братле незнам да ти кажа. Аз искам да го да се видим и да се приберем в понеделник съм на работа от 9, така че може да се видим вечерта стига да има влакове или нещо с което да се приберем. А и незнам как ще се оправим с куче в влака дано да разрешат.

#2740 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 01:56 PM

Цитат

П.П. И не ми отговори на въпроса от къде мога да си взема чистокръвен пит.???

Ами ако не е най-добрия избор значи не искам питбул , а нещо друго. .

Най-добрия избор от гледна точка на мястото,от където да вземеш...ония ден видях един такъв "професионалист"...оказа се,че живее в квартала...спряхме да видим кучето...та се заприказвахме... отглеждал кучета за бой...кучето беше женска пит-ка...цялата в белези....много професионално,нали?!

#2741 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 02:34 PM

Зависи от гледната точка.

П.П. И не ме питайте нищо , защото приключих по тази тема.
Който разбрал, разбрал.

#2742 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 July 2006 - 03:18 PM

Цитат

А да - в изолатора има и едно тигрово - много странно и красиво  куче -  средно на размер ,като умалено подобие на фила- бе много особено-супер слабо - за евтаназия в ъв вторник...

Това, нали:
Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2743 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 03:38 PM

е то това го сквиах снощи в една тема в "без дом".
Redy, значи за теб екстериора не е важен , така ли?
Или не се изразяваш нещо ясно или си противоречиш, или аз съм глупав bl)
Значи не може да не се гледа външния вид, именно той определя кучето и породата му. Значи за теб ако в кучилото има куче пдобнои на шар -пей , примерно , но се бие там според твоитер изисквания то е повече пит от другите, така ли?

#2744 Потребителят е офлайн   zai4e^bai4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 03:49 PM

redy, пита може да е селекциониран за бой, но това незначи че задължително трябва да се гледа за да го пускаш в клетки 5 на 5 до смърт. Примерно НОКа е създаден да пази стадно това значи ли че всички немки на този свят гледат стада? Мислиш ли че няма немки които си лежат кротко на дивана до собствениците си? Или пък че всяко дого аржентино гони пуми ?

#2745 Потребителят е офлайн   Exact Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 04:02 PM

Ехххх хора.... След силната буря ми изгоря компютъра и нямаше от къде да влезна, телефона на агалина го изгубих и бях с надеждата , тя да ми се обади s) Все още мога да взема кучето... агалина моля те, ако ми пазиш телефона звъни, имам човек, пълнолетен, който ще се справи с кучето !!! Може ли да се вземе все още ? Къде е в момента ? Агалина, ако можеш довечера съм си вкъщи след 20:30, звъни ми !

#2746 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 04:40 PM

Цитат

redy, пита може да е селекциониран за бой, но това незначи че задължително трябва да се гледа за да го пускаш в клетки 5 на 5 до смърт. Примерно НОКа е създаден да пази стадно това значи ли че всички немки на този свят гледат стада? Мислиш ли че няма немки които си лежат кротко на дивана до собствениците си? Или пък че всяко дого аржентино гони пуми ?

Нали обещахте , че няма да ме закачате b) . За овчарката много добре казано super best , за последните години толкова се е променила и външно и характер, че мога да кажа, че вече не е СЪЩОТО куче! Я ми кажете кой би заплодил сега на един шампион НОК от примерно 1950г b) . А виж всеки би заплодил с някое легендарно куче пит от тези години! Сега разбрахте ли къде е разликата, целта при пита е да се съхранят някакви качества, а при НОК примерно се отива в някаква посока , в която след време кучетата може и да си влачат задниците за да задоволят променящият се стандарт.

#2747 Потребителят е офлайн   karelka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2006 - 05:55 PM

Цитат

Ехххх хора.... След силната буря ми изгоря компютъра и нямаше от къде  да влезна, телефона на агалина го изгубих и бях с надеждата , тя да ми се обади  s)  Все още мога да взема кучето... агалина моля те, ако ми пазиш телефона звъни, имам човек, пълнолетен, който ще се справи с кучето !!! Може ли да се вземе все още ? Къде е в момента ? Агалина, ако можеш довечера съм си вкъщи след 20:30, звъни ми !

Кучето не е бебе!А и ние искаме да го вземем r) ...Чакаме само да стане Неделя wink
Ако познатия ти не държи да е мъжко кучето

Цитат

Търся дом за пит- женскa- бяла, под 2 години, кожно заболяване.Започнато е лечение.Отлична с хора и кучета.Намерена е на улицата от бедни хора, които не искат да я задържат.Живее на 1 метър синджир.

User's Signature

Качена снимкаВсеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни