Американски питбул териер
Публикувано: 21 September 2006 - 10:07 AM
Знаете за Зоро - неговата история е като от филм...Ихвърлен на 5-6 месечна възраст защото е преболедувал гана и има тик на крака.Издирвахме го дълго по улиците с Incheto и badira , за да го приютим ,но така и не стана.Изкарал е зимата навън, ял от храната на бездомните кучета и си намерил приятелка от тях ,в която се гушил ,за да се топли...Една възрастна жена го наглеждала и завела на лекар ..и после той дойде у нас.Лечение, възпитание.Новата му стопанка е imsomnia.Двамата се обичат и са много щастливи.Кучето има страхотен напредък - тикът намаля, изглежда чедесно и най-важното - тя прави чудеса с този пит - социализира го ,изпълнява команди отлично, въобще е едно чудесно куче!
Има ,разбира се ,дразнител.. Един с овчарка ,която е пусната сводобно винаги и налита.Момичето избягва да извежда пита по времето, когато онези са вън.Извежда Зоро винаги на къс повод и с намордник, докато не излезе по поляните .Днес обаче овчарката е атакувала пита без причина и го е нахапала ужасно- по краката ,лицето ,гърба!Тя го е държала и не е свалила намордника.Като помолила да си извика кучето ,онзи казал ,че не може, пък и го e страх ,че ще го нахапе!
Айде ,раните ще се оправят.По-лошото е другото - толкова усилия ,социализация ,възпитание на нашето куче...За да го ръфат!И да го връщат назад ...
Тя плачеше.Това очевидно ще продължава.Онзи отказва да си хваща нападащото куче.
Та дайде акъл - КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ? Едно културно нормално момиче ,което не може да се справи с един нагъл мъж.Систематично тормозено куче - какво като се прави всичко за социализацията?И думи ,че питовете са лоши и т.н.Случвало ми се е това стотици пъти .Сега направо съм бясна.Малкият Зоро , доброто момче.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 21 September 2006 - 10:38 AM

Публикувано: 21 September 2006 - 12:14 PM
се защитава,че ако само го бият стреса ще бьде прекалено голям за него.ситуации като тази щте има и в бьдеште.Това е моето мнение за ситуацята
абе ЖИВОТ , ЗДРАВЕ И МНОГО ЩАСТИЕ.
Публикувано: 21 September 2006 - 01:23 PM
Публикувано: 21 September 2006 - 01:27 PM
Публикувано: 21 September 2006 - 01:27 PM
Цитат
Точно за това и аз не слагам намордник. Като ти видят кучето с намордник и стават още по-безотговорни боклуците мръсни a)
Публикувано: 21 September 2006 - 02:49 PM
една приятелка има питбул на година и нещо казва сеЗевс и много ме кефи ама баща му се е биел и сега Зевс е много злобен(и немога да го поглвам по сладката главица) s) w)
Прикачени файлове
-
___________.jpg (4.67K)
Брой сваляния: 101
Публикувано: 21 September 2006 - 02:50 PM
Прикачени файлове
-
___________.jpg (3.73K)
Брой сваляния: 70
Публикувано: 21 September 2006 - 02:50 PM
Цитат
една приятелка има питбул на година и нещо казва сеЗевс и много ме кефи ама баща му се е биел и сега Зевс е много злобен(и немога да го поглвам по сладката главица) s) w)
Какво значение има това че баща му се е биел///Един мои приятел си зе ку4е на което сьщо родителите са му са се били а е супер лиглио b)
Публикувано: 21 September 2006 - 03:19 PM
Цитат
Зевс е злобен,защото не е възпитан правилно, а не защото баща му се е биел.
Публикувано: 21 September 2006 - 03:20 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]Дакота,кучето котка и КЕРА кучето астроном!!!
Публикувано: 21 September 2006 - 03:25 PM
Цитат
наистина защото те сами го правят такъв
1.живее в апартамент
2.има чести случеи когато кучето не се ражхожда със седмици и си изхожда на терасата(която не се почиства след това)
3.когато захапе(в играта си)те го поущряват а после като захопе накой друг пак в играта си те го бият
това според мен е нещо абе не нещо а си е напрово жестокост s)
Публикувано: 21 September 2006 - 03:27 PM
Прикачени файлове
-
______.jpg (6.57K)
Брой сваляния: 55
Публикувано: 21 September 2006 - 03:28 PM
Прикачени файлове
-
______.jpg (4.51K)
Брой сваляния: 56
Публикувано: 21 September 2006 - 03:29 PM
Прикачени файлове