Публикувано: 21 September 2006 - 10:04 AM
Ето случка от току-що.
Знаете за Зоро - неговата история е като от филм...Ихвърлен на 5-6 месечна възраст защото е преболедувал гана и има тик на крака.Издирвахме го дълго по улиците с Incheto и badira , за да го приютим ,но така и не стана.Изкарал е зимата навън, ял от храната на бездомните кучета и си намерил приятелка от тях ,в която се гушил ,за да се топли...Една възрастна жена го наглеждала и завела на лекар ..и после той дойде у нас.Лечение, възпитание.Новата му стопанка е imsomnia.Двамата се обичат и са много щастливи.Кучето има страхотен напредък - тикът намаля, изглежда чедесно и най-важното - тя прави чудеса с този пит - социализира го ,изпълнява команди отлично, въобще е едно чудесно куче!
Има ,разбира се ,дразнител.. Един с овчарка ,която е пусната сводобно винаги и налита.Момичето избягва да извежда пита по времето, когато онези са вън.Извежда Зоро винаги на къс повод и с намордник, докато не излезе по поляните .Днес обаче овчарката се е атакувала пита и го е нахапала ужасно- по краката ,лицето ,гърба!Тя го е държала и не е свалила намордника.Като помолила да си извика кучето ,онзи казал ,че не може, пък и го e страх ,че ще го нахапе!
Айде ,раните ще се оправят.По-лошото е другото - толкова усилия ,социализация ,възпитание на нашето куче...За да го ръфат!И да го връщат назад ...
Тя плачеше.Това очевидно ще продължава.Онзи отказва да си хваща нападащото куче.
Та дайде акъл - КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ? Едно културно нормално момиче ,което не може да се справи с един нагъл мъж.Систематично тормозено куче - какво като се прави всичко за социализацията?И думи ,че питовете са лоши и т.н.Случвало ми се е това стотици пъти .Сега направо съм бясна.Малкият Зоро , доброто ми момче.
PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !