Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#3988 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2007 - 02:03 PM

Хубаво клипче, показва основни качества на бул-кучетата - смелост, преданост и готовност да направят всичко за своя човек, без да се отказват. Тези качества не се доказват само в ринга. Затова целенасочената и правилна селекция, за която говориш трябва да ползва средства, подходящи за 21ви век.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#3989 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 02:10 PM

Цитат

Кое друго куче (освен стаф и бул) би се справило със същия успех?

Тук поне си използвал "бул", вместо питбул,че инак малко неудобно се получава да рекламираш питбул,показвайки бултериер. b) Та на фона на тази малка "грешка' защо мислиш,че трябва да ти се връзваме колко разбираш от селекция-ти породите бъркаш,какво остава за другото b)

#3990 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 02:14 PM

Цитат

Гледай внимателно, защото ако го беше направил щеше да видиш, че въпреки заглавието това куче от клипа не е питбул, а е бултериер. Какво гледам и какво ми отърва не е твоя работа и такива съвети не приемам от хора пишещи уникални глупости по форумите (не само тук). По форумите "лаят" такива като теб. Каква връзка има снимката на Сорел дето си постнал? Може би ще го сравняваш с някои от тия, на които се кланяш ли? Като гледаш в собствената си паничка не означава, че не трябва да гледаш в съседната, особено ако там се забъркват гадости

П.С. И още нещо- вече си аут от моя форум многознайко. БЕЗ ПОЗДРАВИ!

Колега, обръщам за последен път внимание на това и спирам! Кучето е пит според мен, въпреки че според други не е! Аз гледах до скоро ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН СТАФ -АКСЕЛ , който е наричан бултериер от журналисти ,така че не желая да издребнявам и да споделям чуждо мнение!
Поздртави!

Прикачени файлове

User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

#3991 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 02:14 PM

Цитат

Пита е това, което е ,благодарение на хора като "ония" от горната снимка, а не благодарение на 15 годишни младежи, които не могат себе си да гледат, а изказват мнения сякаш от 15 години гледат питове!

А ти от колко години гледаш? Ти ли беше този, според който питбула е произлязъл от България (пит бул - бул=България)? Ако нещо съм пропуснал, моля поправи ме. Хора, като Бърт Сорел са абсолютно признати капацитети, в което няма спор! Само че от времето на неговата младост до сега нещата се развиват и ня някои "лаици" им е хрумнало, че тази порода може би може да се използва и за други неща. Светът се развива, независимо в каква посока. Със селекция в ринга развитието на кучето не може да мръдне и на милиметър извън ринга. То и не е необходимо да мърда, ако освен борбите друго не те интересува

#3992 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 02:29 PM

Цитат

Цитат

Пита е това, което е ,благодарение на хора като "ония" от горната снимка, а не благодарение на 15 годишни младежи, които не могат себе си да гледат, а изказват мнения сякаш от 15 години гледат питове!

А ти от колко години гледаш? Ти ли беше този, според който питбула е произлязъл от България (пит бул - бул=България)? Ако нещо съм пропуснал, моля поправи ме. Хора, като Бърт Сорел са абсолютно признати капацитети, в което няма спор! Само че от времето на неговата младост до сега нещата се развиват и ня някои "лаици" им е хрумнало, че тази порода може би може да се използва и за други неща. Светът се развива, независимо в каква посока. Със селекция в ринга развитието на кучето не може да мръдне и на милиметър извън ринга. То и не е необходимо да мърда, ако освен борбите друго не те интересува

Питман, а вие да не сте случайно от хората, които твърдят, че пита е изкуствено селектирана порода на 200-300-400 години? Аз виждам как се развива света, но не съм длъжен да харесвам сини питове по 40 и повече кила!На мен никой не може да ми налага мнение и аз съответно не желая да налагам моето на никой! Вие американец ли сте и "американския"питбул териер от америката ли произлиза?
Не желая да ми отговаряте!!!!
Жив и здрав!

П.П. Питман , видях , че съм баннат от форума ви!Възможно е да сте дребнаво заядливо човече, възможно е и да греша..., но доводите ви са смешни!Вместо да скачате с пяна на уста, дайте мнение, оборете ме!Сигурно сте изключително запознат и информиран, но не си личи... Не ви познавам и впечатлението ми за вас е единствено от постовете ви!Въпреки всичко аз ще си оставя в подписа вашия форум с единствената цел бъдещи и млади (скорошни) собственици на питоведа го научат (форума) и евентуално да прочетат и някое полезно мнение за породата! Не че са много, но всве пак има!
User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

#3993 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 03:11 PM

Качена снимка

#3994 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 June 2007 - 03:13 PM

На всички ,които смятат че предназначението на пита е единствено да се бие и поддържат тезата ,че за да се запази породата кучетата трябва да се пускат да се бият и селекцията им да се прави на тази плоскост ще кажа само:
Трябва да се забранят хората като вас,а не породата.Заради хора като вас породата има такова име и се носят такива Градски легенди за нея.Заради хора като вас хората се ужасяват като чуят думата пит.Заради хора като вас и извратеното ви виждане за селекция и предназначение на породата.Кучетата не са виновни,а вие.Дано хората с нормални разбирания като pitman,onufri,insomnia,agalina и останалите стават повече от вас

#3995 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 04:21 PM

Цитат

На всички ,които смятат че предназначението на пита е единствено да се бие и поддържат тезата ,че за да се запази породата кучетата трябва да се пускат да се бият и селекцията им да се прави на тази плоскост ще кажа само:
Трябва да се забранят хората  като вас,а не породата.Заради хора като вас породата има такова име и се носят такива Градски легенди за нея.Заради хора като вас хората се ужасяват като чуят думата пит.Заради хора като вас и извратеното ви виждане за селекция и предназначение на породата.Кучетата не са виновни,а вие.Дано хората с нормални разбирания като pitman,onufri,insomnia,agalina  и останалите стават повече от вас

Мише, питбулът не е лъжица за всяка уста! Моят стаф е излизал през затворен прозорец на колата ми.... сещаш ли се какво означава това! Само човек, гледал ЗДРАВО "БУЛ" куче, може да ме разбере!
Всеки се стреми по един или друг начин към чиста първокачествена кръв, която НОСИ гените на истинския булдог! Носи работните качества!Тук се отричат неща, които биват превеждани (от английски) в захлас в един друг форум!
За някои все още съществува прозвището FAKE DOGMAN!!!
Мир вам!

Прикачени файлове

User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

#3996 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 June 2007 - 04:33 PM

Ок .Искам само да ми обясниш едно.Защо кучетата трябва да се пускат да се бият почти до смърт/а понякога не само почти/за да се докаже че те носят "чиста първокачествена кръв"?Това ли единствения начин кучето да се докаже и да се докажат работните му качества?

#3997 Потребителят е офлайн   Spezial^PiTBuLL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 04:41 PM

(rofl)

Edit:
(rofl)x2
(rofl)x3
(rofl)x4

#3998 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 05:05 PM

Цитат

Всеки се стреми по един или друг начин към чиста първокачествена кръв, която НОСИ гените на истинския булдог! Носи работните качества!Тук се отричат неща, които биват превеждани (от английски) в захлас в един друг форум!

Виждам, че влизаш с летящ старт b) Ако за теб или други, които споделят напълно или частично твоя начин на мислене бойни качества е синоним на работни такива, то за повечето хора това не е така. Също така гените не винаги водят със себе си и качествата. А относно превода "в захлас" мисля, че и сам можеш да потърсиш значението на думите и термините "история, популярност, известни личности, приемственост, предназначение" и разбира се "развитие". "Чистата първокачествена кръв" не е задължително да се пролива. Добре би било да се използва за нещо полезно, но за това са необходими умения, време, търпение, много късмет. Не ми е необходимо да превеждам историята на България, защото я има на български език. След прочитането на същата тази история не виждам какво ми пречи да ида на почивка в Турция, въпреки едни 487 години. Това по повод някои от горните думи

#3999 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 07:52 PM

Цитат

Ок .Искам само да ми обясниш едно.Защо кучетата трябва да се пускат да се бият почти до смърт/а понякога не само почти/за да се докаже че те носят "чиста първокачествена кръв"?Това ли единствения начин кучето да се докаже и да се докажат работните му качества?

Това е начина да се запази и продължи чистата кръв на кучето! Никой нищо не иска да ти доказва! Имаме различни мирогледи,което е нормално!
И едно уточнение! Аз никога не съм оставял кучето ми да се сбие умишлено, никога не бих го и направил! Когато кучето ми е боледувало, аз съм страдал наравно с него!!!
Посто не мога да бъда сляп пред истината!

Мир вам.... bgflag !
User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

#4000 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 June 2007 - 08:38 PM

За agalina - един Брутец
И още един
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4001 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2007 - 09:48 PM

Ако обичате, не спекулирайте с името ми и членството ми в редица структури на БРФК !!!

Бъдете коректни и не се опитвайте да интерпретирате моите думи, по ваш си начин !!!

Вече няколко пъти заявявам, че не закрилям хората използващи кучетата за хазартни
цели, а защитавам дългогодишният труд на стотици селекционери отдали живота си
за съхранението и развитието на Американският Пит Бул Териер такъв какъв то си е бил
винаги - своенравен, безстрашен и кипящ от енергия !!!

Garrett's ROCKY ROM

Прикачени файлове

• Прикачен файл  rocky.jpg (41.96K)
    Брой сваляния: 90

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4002 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 05:16 AM

Цитат

Ако обичате, не спекулирайте с името ми и членството ми в редица структури на БРФК !!!

Бъдете коректни и не се опитвайте да интерпретирате моите думи, по ваш си начин !!!

Вече няколко пъти заявявам, че не закрилям хората използващи кучетата за хазартни
цели, а защитавам дългогодишният труд на стотици селекционери отдали живота си
за съхранението и развитието на Американският Пит Бул Териер такъв какъв то си е бил
винаги - своенравен, безстрашен и кипящ от енергия !!!

Garrett's ROCKY ROM

Леле колко си убедителен, почти се просълзих l)

#4003 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 June 2007 - 09:35 AM

Ти драги ми млади момко си поредният новоизлюпил се "псевдо защитник" на
Американският Пит Бул Териер, от който породата няма никаква полза, а само
може да си навлече вреда. Чрез своите необмислени постове ти даваш гласност
на мероприятия и събития, които са напълно нормални за Пит Бул обществата във
всяка една страна по света с развит "пит бул спорт", но в държави като нашата
широката маса от хора любители на кучета не са запознати със същността и
спецификата на този спорт и се възмощават от такива неща и даже ги
заклеймяват, без изобщо да са се докосвали до тях...

хм...мисля си аз, ако и аз в своята псевдо защитническа наивност съм разбрала правилно позицията ти tormentor че "староизлюпилия" се ще му се отрази добре да прочете малко чужда преса 'щото там в цивилизования свят за тези мероприятия и събития на все повече пит-бул спортисти им се налага да пеят кавър на песента bye bye pittbul, hello correction facility именно защото едни други съвсем прости явно хорица са стигнали до прозрението, че в 21 век май стига да искаш може да намериш и друг начин да осигуриш запазване на ген и им е писнало последните 80 години да гледат и да се справят с изхвърлените обезобразени трупове или не съвсем на "неуспешни" селекции ...
а ако наистина сте член на БРФК Господ да им е на помощ на кучетата...точно от такъв начин на мислене ще имат най-голяма полза

#4004 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 11:31 AM

Цитат

А сега относно питбула-сменишли предназначението на една порода,сменяш породата.сменишли критерийте,подменяш породата.За Питбула има само един начин да се запази и развива.всичко груго е празни приказки и лаене на интернет кучкари по форумите!
За породи сполетени от подобна участ,примери мога да дам много.Например САО,Алабай или просто АЗИАТ.Понеже е доста модерна порода,скоро време ще стане "ветеринарна "порода-тоест от чисто практични кучета изискващи минимално грижи и вършещи много работа,се превръщат в абонати на ветовете,стрхливи,безполезни мастий!

"Безполезни мастиЙ" викаш..дамм..предназначението - за кучетата БУЛ- то е Победата!И не е необходимо за това да умират още "мастиЙ" - просто е достатъчно да смениш задачата....ако това на е ти е ясно - ае мерси ти на знанията.Вече не живеем в степите с алабаите, нито по ямите с питовете - се ми се струва ,че пред боевете предпочитам упорит и непреклонене куч дома - и например да търси скритите предмети и да катери катерушки (простете опростяването )- в съревнование- което повярвай ми - ще спечели пред другите!!Да - благодарение на миналото си - и да - в името на бъдещето си!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4005 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 11:43 AM

Цитат

Цитат

Ок .Искам само да ми обясниш едно.Защо кучетата трябва да се пускат да се бият почти до смърт/а понякога не само почти/за да  се докаже че те носят "чиста първокачествена кръв"?Това ли единствения начин кучето да се докаже и да се докажат работните му качества?

Това е начина да се запази и продължи чистата кръв на кучето! Никой нищо не иска да ти доказва! Имаме различни мирогледи,което е нормално!
Посто не мога да бъда сляп пред истината!

Работни качества...едни от митовете използвани от "спортистите.".Ма като сте толкова знаещи - предполагам и това знаете - що е то "работни качества".И простотията да наричате така боевете - може да ви е супер успокоение за душите ви , ама не се вързва с понятието.
Па за другото понятие "чиста кръв "- то пък е още по- смехотворно .Научили сте една рецитация всички "спортисти" и не спирате- едно и също - бе каква чиста кръв бе- като родословията са ви измислени и ако ми кажете за поне едно племенна книга, която да съществува и да е коректно попълнена в региона на съседите, с които "спортуватe заедно" - ще си направя публично харакири.
А за клубните членове ,пропагандиращи боевете - няма какво да говорим - те сами са си го написали...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4006 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 01:23 PM

Просто не ми се вярва, че това е истина..."старите Брийдъри".."старите кучета"..запазване на гена , много ми е мъчно за вас момчета, разочарвох се ...
а относно великите питмени, които не правят разлика м/у АПБТ и Бултериер е оставам безмълвен...

#4007 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 04:27 PM

Агалина искрено ме развесели! Ето Ви едно клипче, което много ме кефи! Тази готовност на пита да изпълни непосилното се е постигната и запазила благодарение многовековна селекция между кучета , които гонят топче сред себеподобни по катерушките.....

http://youtube.com/watch?v=2jkExrrm_sQ

......и се развива по форуми и разходки в градинките.....!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  17b.jpg (101.04K)
    Брой сваляния: 84

User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202