Цитат
Бижу аз имам едно запитване на което искам да ми отговориш.Ти имала ли си някакъв контакт с куче Пит и ако да в какво се е изразявал този контакт.Ии миля те не си измисляй в момента.
А само за сведение...като човек работещ във ветеринарна клиника искам да ти изложа аз една статистика.Всеки един пинчер,който е идвал в клиниката се е опитвал да ме хапе.От кокерите повечето проявяват такива наклонности.За болонките да не говорим.Чау лично се е опитвало няколко пъти да ме хапе,а да не говорим за повечето НОК за които стопаните само предупреждават...Не,не не го пипайте!!!(мога да дам примери и с други породи,ако има желаещи ще кажа)Но като се замисля за всички кучета БУЛ(АСТ,АПБТ,бултериер) никога дори намордник не се е налагало да им слагаме при манипулация.Винаги са готови за игра,мятащи опашка и раздаващи целувки.
Да имала съм контакт с питове,дори имам много мои приятели които отглеждат тази порода.
Когато бях още малка,мисля доста малка бях намерила изхвърлен пит много светлокафяв даже кремав,прибрах го у нас и щеше да ухапе майка ми ..когато се опита да влезне в хола при него.Естествено,щяха да ме изхвърлят с него навън,а аз давах мило и драго да го задържим.
Но не виждам в какво се опитваш да ме убедиш :- .... проблема при тази порода си е проблем,независимо пак казвам колко други породи ще намесите в спора.
Явно не си чела предишните ми постове,казах вече,че агресивно може да е всяко едно куче без порода или пак породисто.Не ме карай да се цитирам сама себе си.
Но в момента за забрана се говори именно за ПИТ,а не за пинчер примерно ...така,че щом сте се хванали на хорото помислете адекватно какво може да се направи за да не се стига до тук,на вместо да се опитвате да ограмотявате потребителите тук които нямат пряка връзка с проблема и просто говорят като странични наблюдатели и от собствен опит или контакт с такова куче.
Да не говорим,че пак ще се повторя начина и подхода чрез който се опитвате да "отворите очите" на нас заблудените,поне по мое мнение е неправилен и постигате обратен ефект и негативно отношение.
Също и чрез обиди да се опитва някой да си налага мнение и гледна точка.
п.п за чау-чау без коментар.Това са кучета които не обичат да бъдат пипани,не обичат деца .. и също най-малко непознати хора.Много недоверчиви,волеви и упорити ..съвсем нормално усетило заплаха напада и дори може да ухапе сериозно някой.