Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4641 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2008 - 04:08 PM

Цитат

А пък и съм далеч от мисълта,че правилния вариянт е да се забрани пита,но какво друго може да се направи :(

След като си "далеч от мисълта", защо тогава предлагаш такива глупости??? Значи ще забраняваме пита, а твойта НОК, дето напада всичко на 4 крака няма да я закачаме, защото тя не е роден убиец??? Извинявай, ама пишеш супер глупости, въртиш се като пате в кълчища и накрая се фръцваш, когато ти го кажат. Може да се работи в посока вкарването на топло на определени хора. Това ще помогне много повече от забраните.
П.С. В контекста на твоите писания... Това на аватара ти ли си? Щото ако си ти, аз може би мисля, че изглеждащите като теб са доста простовати, супер лигави, тресящи карантиите си под звуците на чалгата, наричани от хората с не особено приятни имена, като силиконки, мутреси, парцали и т.н. Обаче съм достатъчно възпитан да не казвам, че си такава, защото първо не съм убеден че си и второ е адски тъпо да слагаш всичко, независимо каквото и да е под общ знаменател.
П.С.2 Не искам да има обидени, грешно разбрали и т.н.! Дадох горния пример не за друго, а за да стане ясно, че е най-малкото несправедливо с лека ръка да се налагат забрани. Писано е не малко по въпроса- изкарвани са статистики и какво ли не, но много хора незнайно защо не желаят да приемат, че човека е в корена на всеки проблем и продължават да държат на мнението си, според мен само за да кажат, че имат мнение.

#4642 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 04:41 PM

Цитат

Цитат

А пък и съм далеч от мисълта,че правилния вариянт е да се забрани пита,но какво друго може да се направи :(

След като си "далеч от мисълта", защо тогава предлагаш такива глупости??? Значи ще забраняваме пита, а твойта НОК, дето напада всичко на 4 крака няма да я закачаме, защото тя не е роден убиец??? Извинявай, ама пишеш супер глупости, въртиш се като пате в кълчища и накрая се фръцваш, когато ти го кажат. Може да се работи в посока вкарването на топло на определени хора. Това ще помогне много повече от забраните.
П.С. В контекста на твоите писания... Това на аватара ти ли си? Щото ако си ти, аз може би мисля, че изглеждащите като теб са доста простовати, супер лигави, тресящи карантиите си под звуците на чалгата, наричани от хората с не особено приятни имена, като силиконки, мутреси, парцали и т.н. Обаче съм достатъчно възпитан да не казвам, че си такава, защото първо не съм убеден че си и второ е адски тъпо да слагаш всичко, независимо каквото и да е под общ знаменател.
Ако обичаш си мери приказките,относно външния ми вид или изобщо като цяло за мен самата,защото не ме познаваш.Да аз съм това на аватара,някакъв проблем ли има?
Тук говорим за кучета,не за това как изглежда човек визуално.Не ме интенресува ти какво мислиш за еди кой си тип хора,само мога да кажа,че да определяш някой по това как изглежда е глупаво и го правят само възможно най-ограничените хора.Не знам в какво се изразява възпитанието ти при положение,че ти каза това което мислиш в прав текст за нищо не си си замълчал, това П.С мисля беше напълно излишно.
Явно не си ме разбрал,аз нищо на никого не предлагам.Нямам правата да кажа на някого какво да се забрани и какво не,за това си има други хора.Но имам право да изкажа собсвеното си мнение,независимо,че на теб това не ти изнася.С обиди и хаплив език,няма да го промениш ама въобще.
Тая тема отдавна е един бълвоч,тук важи в пълна сила "стопанина прилича на кучето си" ...когато влезне някой с различно от вашето мнение,следват злобни забележки,километрични постове и нито един опит за нормално човешко отношение и контактуване,нито един опит да се обясни нормално на тези с които са с грешни преднстави за "пита",че той не е това за което го мислят.
Напротив вместо да сте единни и да работите задружно за запазването на породата и върху това хората да погледнат с други очи на нея,вие ще се изпотрепете по между си в спорове,лицемерие и рогатни ..... кой прав и кой крив.Може да се сърдите само и единствено на вас самите за това положение в което се намирате в момента.Може да търсите злобата и агресията в другите породи като нок,рот и т.н но проблема не е с тях,а с ВАШАТА ПОРОДА ....така,че гледайте си вашата паница не надничайте в чуждата и не търсете под вола теле,много е лесно да метнеш вината на друга порода само защото вашата се отглежда предимно от селяндурчета или разни пишлегарчета със свлечени гащи и кърпа на главата и има лоша слава.
А относно моя НОК,няма какво да си изсмукваш от пръстите разни тъпизми и да ми оригиналничиш.
Ясно казах,че НЕ ГО КРИЯ,че е биткаджия и умишленно го споделих тук ..защото агресията може да се прояви във всяко едно куче,без порода или пък породисто.Не знам от къде го измисли това,че искам пита да се забрани,пък НОК да не ги закачат за нищо ...не е така и ако го мислех нямаше изобщо да казвам какво е моето куче  :huh: Мисли малко ...преди да пишеш!
User's Signature

Качена снимка

#4643 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 04:42 PM

Не беше нужно да си редактираш поста мисля!
User's Signature

Качена снимка

#4644 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 04:52 PM

Цитат

И аз мисля, че не беше нужно, защото така и не разбра защо дадох този пример. Аз си гледам в моята паница- ти си тази, която наднича в чуждата. Пак ти казвам- дадох пример, а не съм искал да те обидя. Ако исках да те обидя щях директно да напиша: мисля, че си еди каква си! Както виждаш си меря приказките.

#4645 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 04:55 PM

Цитат

Цитат

И аз мисля, че не беше нужно, защото така и не разбра защо дадох този пример. Аз си гледам в моята паница- ти си тази, която наднича в чуждата. Пак ти казвам- дадох пример, а не съм искал да те обидя. Ако исках да те обидя щях директно да напиша: мисля, че си еди каква си! Както виждаш си меря приказките.
В чия паница гледам аз,извинявай?
Някакъв проблем има,че съм изказала мнението си ли ..
User's Signature

Качена снимка

#4646 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 04:59 PM

Цитат

В чия паница гледам аз,извинявай?
Някакъв проблем има,че съм изказала мнението си ли ..

В паницата на гледащите питове, които не се интересуват от борби. Проблема е, че в мнението ти няма нищо креативно и ти самата го признаваш по-горе в постовете си, но незнайно защо забраните са ти в устата въпреки това. Така, като ти имаш право на мнение, така и аз имам право с примери да се опитам да те убедя, че резултата от забраните няма да е очаквания

#4647 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2008 - 05:09 PM

По-полека, хора, че отече темата.

БИЖУ, имат предвид, че ти самата пишеш за порода, която нямаш и да не правиш забележки, когато някой се изкаже за твоето куче...

питмен, не че нещо, ама ти не тряскаше ли вратата на тоя форум поне два пъти, с думите, че никога повече няма да пишеш при скапани тъпанари /казано нежно/ като нас?

Аз пак да се върна на статистиката, защото много се развълнувах. Ще ви преведа текста:

Цитат

Според изследването на Клифтън, пит булите, ротвайлерите и Преса Канарио и техните къстоски са отговорни за 74% от нападенията, които изследването е разгледало. Съответно: 68% от нападенията срещу деца, 82% от нападенията срещу възрастни, 65% от смъртните случаи, 68% от осакатяванията. В повече от две трети от случаите, които изследването е покрило, това е била първата проява на агресия от страна на животното.
Клифтън казва:
-Ако почти всяко куче от друга порода все някога има своя лош миг, все някой може да бъде ухапан, но няма да остане осакатен за цял живот или убит, статистическият риск го доказва. Но ако питбул или ротвайлер изпадне в своя "лош момент" често резултатът е осакатяване или смърт и това е, което създава ограмния статистически риск, за който и жертвите и самите кучета си плащат."
Мненията на Клифтън са интересни колкото и проучванията му. Например, той твърди: "Питбулите и ротвайлерите са кучета, към които не просто трябва да се подхожда внимателно, но и трябва да бъдат регулирани със специлни изисквания, съответстващи на риска, който носят за обществото и други животни, ако изобщо ще бъдат отглеждани.

User's Signature

Качена снимка

#4648 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 05:16 PM

Цитат

питмен, не че нещо, ама ти не тряскаше ли вратата на тоя форум поне два пъти, с думите, че никога повече няма да пишеш при скапани тъпанари /казано нежно/ като нас?

Повече от два пъти май беше и честно казано не възнамерявах и да пиша, но като степенувам нещата, любовта ми към кучетата е по-силна от взаимното ни непривличане (казано, както е на практика) ;)  Особено съм чувствителен, когато спора тръгне в посока, като тази. Няма да изпадам в подробности кой и защо съм наричал така- ти много добре знаеш! В отговор на твойта статистика мога да изкарам друга, в която не се говорят общи приказки, а за конкретни случаи и при това нещата изглеждат по съвсем друг начин

#4649 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 05:22 PM

Пускай статистиката, много ми е интересно!

ПП Да ти кажа - не си спомням вече за какво си вдигал пара, но е малко странно като тряскаш и обиждаш пак да пишеш. Нищо лично!
User's Signature

Качена снимка

#4650 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 05:29 PM

[quote][quote author=insult link=topic=7922.msg322755#msg322755 date=1199718560]

БИЖУ, имат предвид, че ти самата пишеш за порода, която нямаш и да не правиш забележки, когато някой се изкаже за твоето куче...

[/quote]

Ами аз не правя забележки,когато се каже нещо за мое куче :( ..
Напротив,казах,че и той е агресивен ...и това беше умишленно,ако исках да изкарам овчарките ангели,нямаше изобщо да го споделям.
Аз чета темата с интерес(въпреки,че прескачам по 2-3 стр ..щото просто е безмисленно да ги чета тия тъпизми ня някой хора които само влизат за да се сджафкат с някой) .....въпреки,че рядко се включвам. Не знам защо,но никой нито пуска снимки нито се контактува нормално,абе нищо общо с другите теми,тук в тая е като в някоя касапница  :huh: ..Пак казвам хората вместо да са единни,ще се изпотрепят по между си.
След твоя пост най-нормално попитах като незнаеща да ми се обясни,какъв е другия вариятн освен забраната,ето го и цитата

[quote]А пък и съм далеч от мисълта,че правилния вариянт е да се забрани пита,но какво друго може да се направи[/quote] ...та когато попитах какво срещнах насреща  :huh: место някой да обясни нормално се заппочва"какви са тея глупости,браво продължавай все така,мутреси,парцали,силикони :o :rolleyes:" ...какво е това отношение или дори сравнение/пример.Как може хората да са толкова озлобени и да искат разбиране ..след начина по които се държат и опитват "да отворят очите на такива като мен,останали с грешни представи за ПИТ и искащи забрана.
Това не е начина според мен и ако се продължава в същия дух (не говоря само за форума) ...никой нищо няма да постигне,напротив по-зле!
User's Signature

Качена снимка

#4651 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 05:30 PM

Нещо не се оправих с цитата по-горе,не трябваше така да се слее със сегашния ми пост :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#4652 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2008 - 06:23 PM

Бижу аз имам едно запитване на което искам да ми отговориш.Ти имала ли си някакъв контакт с куче Пит и ако да в какво се е изразявал този контакт.Ии миля те не си измисляй в момента.
А само за сведение...като човек работещ във ветеринарна клиника искам да ти изложа аз една статистика.Всеки един пинчер,който е идвал в клиниката се е опитвал да ме хапе.От кокерите повечето проявяват такива наклонности.За болонките да не говорим.Чау лично се е опитвало няколко пъти да ме хапе,а да не говорим за повечето НОК за които стопаните само предупреждават...Не,не не го пипайте!!!(мога да дам примери и с други породи,ако има желаещи ще кажа)Но като се замисля за всички кучета БУЛ(АСТ,АПБТ,бултериер) никога дори намордник не се е налагало да им слагаме при манипулация.Винаги са готови за игра,мятащи опашка и раздаващи целувки.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#4653 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:29 PM

БИЖУ аз ти написах, какво би решило проблема според мен и то си стои на предишната страница. Инсулт щом си толкова любопитна изкарай си сама статистиката и за д ае по-лесно виж само нашенската. Да кажем в последните 10-15 г. колко хора са пострадали от питове и колко от други. Точните цифри на мен ми убягват в момента, но се сещам за един случай, в който рот уби внучката на собственичката си и за един случай, в който 3 НОК-а от един паркинг убиха момиче. Съчувствам на роднините и приятелите на всички жертви, но не смятам, че забраните на която и да е порода ще са ефективни, защото наглите, тъпи и безотговорни хора са изобретателни и винаги ще намерят с какво да направят белята. По тази причина смятам, че санкциите трябва да са срещу хората. Това е.

#4654 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:38 PM

Цитат

Бижу аз имам едно запитване на което искам да ми отговориш.Ти имала ли си някакъв контакт с куче Пит и ако да в какво се е изразявал този контакт.Ии миля те не си измисляй в момента.
А само за сведение...като човек работещ във ветеринарна клиника искам да ти изложа аз една статистика.Всеки един пинчер,който е идвал в клиниката се е опитвал да ме хапе.От кокерите повечето проявяват такива наклонности.За болонките да не говорим.Чау лично се е опитвало няколко пъти да ме хапе,а да не говорим за повечето НОК за които стопаните само предупреждават...Не,не не го пипайте!!!(мога да дам примери и с други породи,ако има желаещи ще кажа)Но като се замисля за всички кучета БУЛ(АСТ,АПБТ,бултериер) никога дори намордник не се е налагало да им слагаме при манипулация.Винаги са готови за игра,мятащи опашка и раздаващи целувки.
Да имала съм контакт с питове,дори имам много мои приятели които отглеждат тази порода.
Когато бях още малка,мисля доста малка бях намерила изхвърлен пит много светлокафяв даже кремав,прибрах го у нас и щеше да ухапе майка ми ..когато се опита да влезне в хола при него.Естествено,щяха да ме изхвърлят с него навън,а аз давах мило и драго да го задържим.
Но не виждам в какво се опитваш да ме убедиш  :- .... проблема при тази порода си е проблем,независимо пак казвам колко други породи ще намесите в спора.
Явно не си чела предишните ми постове,казах вече,че агресивно може да е всяко едно куче без порода или пак породисто.Не ме карай да се цитирам сама себе си.
Но в момента за забрана се говори именно за ПИТ,а не за пинчер примерно ...така,че щом сте се хванали на хорото помислете адекватно какво може да се направи за да не се стига до тук,на вместо да се опитвате да ограмотявате потребителите тук които нямат пряка връзка с проблема и просто говорят като странични наблюдатели и от собствен опит или контакт с такова куче.
Да не говорим,че пак ще се повторя начина и подхода чрез който се опитвате да "отворите очите" на нас заблудените,поне по мое мнение е неправилен и постигате обратен ефект и негативно отношение.
Също и чрез обиди да се опитва някой да си налага мнение и гледна точка.

п.п за чау-чау без коментар.Това са кучета които не обичат да бъдат пипани,не обичат деца .. и също най-малко непознати хора.Много недоверчиви,волеви и упорити ..съвсем нормално усетило заплаха напада и дори може да ухапе сериозно някой.
User's Signature

Качена снимка

#4655 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:41 PM

Цитат

БИЖУ аз ти написах, какво би решило проблема според мен и то си стои на предишната страница. Инсулт щом си толкова любопитна изкарай си сама статистиката и за д ае по-лесно виж само нашенската. Да кажем в последните 10-15 г. колко хора са пострадали от питове и колко от други. Точните цифри на мен ми убягват в момента, но се сещам за един случай, в който рот уби внучката на собственичката си и за един случай, в който 3 НОК-а от един паркинг убиха момиче. Съчувствам на роднините и приятелите на всички жертви, но не смятам, че забраните на която и да е порода ще са ефективни, защото наглите, тъпи и безотговорни хора са изобретателни и винаги ще намерят с какво да направят белята. По тази причина смятам, че санкциите трябва да са срещу хората. Това е.
А аз пак ти казвам,че НЕ ТОВА Е НАЧИНА ДА МИ ОБЯСНИШ КАК СТОЯТ НЕЩАТА И КАКВО Е РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА,има къде къде по-нормални начини ....виждам,че поста ти стои на предната страница.
И пак намесва той нокове,ротове мотове и кво ли още не  :rolleyes: ......
User's Signature

Качена снимка

#4656 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 06:54 PM

Преди мен много хора се опитваха да ти обясняват, но без никакъв успех. Реших, че малко по-авангарден метод би дал резултат, но уви ;D Намесвам ротове, нокове, но не и мокове, защото ако тръгнем със забраните рано или късно ще се опре до всичко, по-голямо от мини пудел. Не си мисли, че пита ще е сам в кюпа. Не се обиждай, но според мен ти си от хората, които водят спор, не заради истината, а само заради спорта.

#4657 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 07:14 PM

На това му се вика приятел на породата, бравос. "Ако искаш статистика - търси си я сама." Е, аз си я търся и си я намирам, приятелю на питовете и спасител на породата, единствената причина да те запитам за статистика беше твоето "щти дам кват си искаш статистика", а виждам, че нищо не можеш да дадеш, освен някакви свои спомени.

Какво искаш - като не успяхте да си направите даже един клуб за породата, не сте събрали информация, оборваща безумията, които се чуват за вашите кучета, само беснеете и се дуете - така ще е. С едната Агалина /а тя даже няма пит, прави го само от голямо сърце/ ще си останете - от нея ли очаквате да ви спаси кучетата? Една птичка пролет не прави. И не се изненадвай, когато БИЖУ зачекне въпроса за питовете и техните стопани - ти сам си го правиш.
User's Signature

Качена снимка

#4658 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 07:25 PM

Цитат

На това му се вика приятел на породата, бравос. "Ако искаш статистика - търси си я сама." Е, аз си я търся и си я намирам, приятелю на питовете и спасител на породата, единствената причина да те запитам за статистика беше твоето "щти дам кват си искаш статистика", а виждам, че нищо не можеш да дадеш, освен някакви свои спомени.

Какво искаш - като не успяхте да си направите даже един клуб за породата, не сте събрали информация, оборваща безумията, които се чуват за вашите кучета, само беснеете и се дуете - така ще е. С едната Агалина /а тя даже няма пит, прави го само от голямо сърце/ ще си останете - от нея ли очаквате да ви спаси кучетата? Една птичка пролет не прави. И не се изненадвай, когато БИЖУ зачекне въпроса за питовете и техните стопани - ти сам си го правиш.

Инсулт, много те моля като ме цитираш не допускай умишлено правописни грешки. Търсачката ви работи, нали? Ако не сте го изтрили имаше преди време публикувана статистика. Само че теб не това те интересува, нали? Информация има колкото искаш- който търси я намира, а който е озлобен само защото някой му е казал едни верни неща преди време не му трябва нищо. Аз не се изживявам като спасител, нито пък се дуя, за разлика от някои хора. Просто ми е неприятно да се пишат с лека ръка глупости. Вярно, че нищо не направихме с клуба... Но поне се стараем да покажем, че има и що годе нормални собственици. Кое сам си правя? Безотговорен ли съм? За справка питай Вера, кой преди време отърва свободно пуснатия й черен пудел Антон, защото тогава не бях аз този, който се "дуеше" и "беснееше" и ходеше все едно целия свят работи за него. Само че тия неща лесно се забравят...

#4659 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2008 - 09:11 PM

Дрън-дрън-дрън...
Много знаеш ти мен какво ме интересува или не. Факт е, че не сте си направили труда за абсолютно нищо полезно, а само седите из форумите и се драчите с населението. Хванете и направете някаква онлайн-база данни в подкрепа на кучетата си. Айде - като не можете да направите клуб, направете си друга някаква организация - направете парад на питбула - изкарайте добри и социализирани кучета някъде, облечете ги във весели костюми... Ама на, нищо не искате да правите, само бля-бля тук и там, всички други са ви виновни. Аз от вашето целокупно питбулолюбиво войнство съм видяла ДВАМА конструктивни, всичко друго е въздух под налягане. Говоря за Агалина и Инсомния.

ПП Кво ми говориш за Вера и Антон? Аз Вера ли се казвам? Антон мое куче ли е? Нещо си се объркал.
User's Signature

Качена снимка

#4660 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2008 - 09:17 PM

Цитат

направете парад на питбула - изкарайте добри и социализирани кучета някъде, облечете ги във весели костюми...

Това болднатото майтап ли е???

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема