Американски питбул териер
Публикувано: 21 March 2008 - 08:07 PM
Публикувано: 21 March 2008 - 08:14 PM
Цитат
Но сериозно, наистина, пита има здрава захапка, но че не пуска не знам, моя обикновено е набиван досега когато се сдърпат с друго куче- често през деня краде от другите кучета ;D и те го слагат на мястото му ;D, досега винаги той е бил с пораженията и не той е започвал конфликтите, но пък знам ли лигльовци сме ;D
Дори да не вземете моя сладур на сериозно, ето на red stone усмихнатия сладур, да ви каже колко пъти е впивал зъби и е бил някое куче ;D
А извинете, че незнаехме, че Велинград е центъра на света и България и вие там знаете всичко ;D и София и Бургас и прочие са ви околности- аз тука на село в София не знам, не съм виждала сигурно пит бул ;D, ама признавам си зле съм с географията ;D
Да има страшни пит були- тези които са стимулирани да са агресивни към себеподобните си и те не би трябвало да се разхождат отвързани, без намордници и прочие, аз също не бих искала моето сладкишче да попадне на подобен събрат, но тези с подтискани подобни прояви са си като всички домашни любимци, мога лично да ви запозная с един такъв :wub:
Публикувано: 21 March 2008 - 09:22 PM
[quote author=onufri link=topic=7922.msg368831#msg368831 date=1206082589]
Аз никога не съм имал пит,повече ми допада АСТ. :palec:
[/quote
Странно - и на мен ми допада повече АСТ....От 1994 -та година, та до сега ,от опит го казвам, не наизуст.....Но едното няма общо с другото.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 21 March 2008 - 10:22 PM
Публикувано: 21 March 2008 - 11:59 PM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 22 March 2008 - 12:49 AM
Например,че от всички останали кучета на стадиона...

Само Съни си ''разбива'',''потрошава'',главата,лапите,тялото.... :yahoo:за да отиде при...

Това е единственото куче... :wub: :->)

И в същото време много хора се плашат по улицата от агресивният й вид,развитата замускулена физика,която притежава...А тя е такъв Ангел...по душа! :wub:

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 22 March 2008 - 12:54 AM
В двете породи има адски различия...
Първото,което е те не бива да се сравняват по между си!!!Вярно,е че американският питбул териер е предшественик на американският стафордшир териер....но ако се замислим реално,то питбула е родоначалник на много други породи-дого аржентино,дог бордо,родезийски риджбек и още много,много,включително и на АСТ и АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ,например...
Е,та ако трябва да сравняваме коя черта харесваме повече в английският булдог,която я няма в АПБТ???
Защо да не може да се харесва дадена порода,и защо трябва да харесваме родоначалниците й???
Защо да не може да харесваме Стаф,а да не харесваме Пит?Кой го каза това?
П.с:разглеждам въпроса като човек,безпристрастен към двете породи,защото И двете си ги ''имам''....

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 22 March 2008 - 08:00 AM
А за тези,които си мислят,че все се заяждам мога да кажа:
ПРОСТО ОБСЪЖДАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :blink:
insomnia разликата между един боксьор и един културист има ли?
Публикувано: 22 March 2008 - 08:45 AM

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 22 March 2008 - 11:43 AM
Не можем да сравняваме 50кг булдог с 20кг пит,не мислиш ли!?И мисля,че с Теб не сме кинолози за да бистрим,коя порода от къде произлиза!Мисля,че доста хора са се потрудили много,преди нас да докажат произход и създаването на породите.Радващо е,че четеш,но не чети между редовете!Надявам се да не приемеш думите ми,като заяждане ;)?То хората във форума толкоз са свикнали да се ядът,че всяка дума я приемат за заяждане.Всеки има свое мнение,а в спора се поражда истината ;)!
Публикувано: 23 March 2008 - 12:22 AM
Публикувано: 23 March 2008 - 12:31 AM
Публикувано: 23 March 2008 - 08:31 AM
И ти ли си толкова компетентен, че да ни кажеш на нас гяурите и глупците истината?! [/color]
Как да го разбирам това?Хлапе не ме карай да мисля,че си глупав!Ако желаеш да ми кажеш нещо лично,има лични съобщения,пък ако искаш ела и ми го кажи лично в очите!Може пък и да си от моя град,не съм се скрил зад анонимен профил,както виждаш Аз не крия кой съм за разлика от теб.Всеки бих го приел,като добре дошъл при мен макар и да имаме две мнения по въпроса!
И да те питам само едно нещо,ТИ ЛИЧНО КАКВО РЕШЕНИЕ БИ ВЗЕЛ С ПРОБЛЕМНИТЕ ПИТОВЕ?Поздрави и бъди малко по толерантен,все пак трябва да сме възпитани тук!
Публикувано: 23 March 2008 - 09:39 AM
от форумите за така наре4ените''боини породи''май разберечите са тук а, 6тото в форума за аст без документи''родословия'' не обясняват и не помагат,при вас как е.......мога ли драсна някои ред или........да ходя да си....................... :mazohist:
та вапроа ми е имам две прекрасни ку4етана 2.5 месеца брат и сестра,но проблема е,че малко агресия едим кам друг некой сре6тал ли се е с подобен проблем и как е подходил.
В момента сам ги разделил сабират се за половин час игра,игра и после битка единия път да рани се стигна доката ги оправия.
Публикувано: 23 March 2008 - 10:43 AM
Аз лично никога не съм гледала едновремено две кучета и не бих могла да ти дам съвет- попитай във Възпитание, обучение, спорт, сигурна съм Мил и другите там могат да ти дадат наистина добри съвети- Мил водеше училището на дог.бг.
Според мен е странно поведението на животните ти първо защото са от различни полове и второ защото са от едно кучило, не би трябвало да се опитват да доминират едно върху друго. :rolleyes:
Дано намериш съветите и отговорите които търсиш- късмет от нас с Макс :wub:
Публикувано: 23 March 2008 - 11:03 AM
Цитат
Не питаш мен, но надявам се не би възразил и аз да ти отговоря. Пит бул с веднъж вече стимулирана и изразена агресия към себеподобни и/или хора аз бих приспала (просто защото знам,че няма как да бъде потисната вече агресията, а трудно можем данамерим нови стопани ограничаващи срещите на животното със себеподобни и рискуващи подобно поведение в къщата си, а толкова безсмислено е и да отиде при нови стопани които да правят същото с него), за собствениците бих искала да има не просто глоба за жестокост към животно, а затвор минимум 1 до поне 5 години, според мащаба на деянието, досието и общественото поведение на дееца. В интерес на истината организаторите на кучешки боеве рядко остават само с това незаконно деяние, често в тези среди съпътстващи са и други престъпления.
Но искам да кажа, че подобна ристрикция в закона според мен не трябва да се създва конкретно към пит була като порода, а към ВСЯКО КУЧЕ проявило агресия, така както е на всякъде по "цивилизованите държави" (кавичките са, защото и ние се водим цивилизована държава, но уви...).
Поздрави и обичаите животните си! :wub:
Публикувано: 23 March 2008 - 11:22 AM
и найстина:хем различни полове и пак се нападат...първото нещо е-нестабилна кучешка психика! :blink:
Второто,което на мен ми е интересно:защо си взел едновременно цели 2 малки кучета...как мислеше да се справиш с тях???
Не придвиди,ли че преди да ги вземеш може да се случи нещо подобно???

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com