Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4861 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2008 - 08:09 PM

Цитат

Пожелавам на всички Ваши любимци здраве и да  Ви радват дълги години! :palec:
Мерси и да ти се връща и на теб и на твоите :blink: И да срещаш все повече питове със добри стопани :blink:

#4862 Потребителят е офлайн   jimmy1506 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 08:14 PM

Цитат

Не знам как пит була не пуска, като дори тези които участват в бои ги прекъсват, когато собственика на загубилото куче иска да се откаже, преди да се стигне до фатален край- може би им отварят устите със щанги, знам ли не съм гледала  :rolleyes:
Но сериозно, наистина, пита има здрава захапка, но че не пуска не знам, моя обикновено е набиван досега когато се сдърпат с друго куче- често през деня краде от другите кучета  ;D и те го слагат на мястото му  ;D, досега винаги той е бил с пораженията и не той е започвал конфликтите, но пък знам ли лигльовци сме  ;D
Дори да не вземете моя сладур на сериозно, ето на red stone усмихнатия сладур, да ви каже колко пъти е впивал зъби и е бил някое куче  ;D
А извинете, че незнаехме, че Велинград е центъра на света и България и вие там знаете всичко  ;D и София и Бургас и прочие са ви околности- аз тука на село в София не знам, не съм виждала сигурно пит бул  ;D, ама признавам си зле съм с географията  ;D
Да има страшни пит були- тези които са стимулирани да са агресивни към себеподобните си и те не би трябвало да се разхождат отвързани, без намордници и прочие, аз също не бих искала моето сладкишче да попадне на подобен събрат, но тези с подтискани подобни прояви са си като всички домашни любимци, мога лично да ви запозная с един такъв  :wub:
ако не беше зле с географията щеше да знаеш че селянията не е географско понятие,а състояние на духа

#4863 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 March 2008 - 09:22 PM

[quote author=bulldogmen link=topic=7922.msg369261#msg369261 date=1206122405]
[quote author=onufri link=topic=7922.msg368831#msg368831 date=1206082589]

Аз никога не съм имал пит,повече ми допада АСТ. :palec:
[/quote 
Странно - и на мен  ми  допада повече  АСТ....От 1994 -та година, та до сега ,от опит го казвам, не наизуст.....Но едното няма общо с другото.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4864 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 10:22 PM

agalina,agalina...ще го кажа в прав текст:пита не ми допада,но стафа за мен е друго измерение!Сега доволна ли си или ще вземеш да пробутваш някоя твоя  теория,кое е по-добро?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#4865 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 11:59 PM

Предвид тези твърдения присъствието ти в темата изглежда като заяждане. Да, различни са породите, но не чак толкова, че да може истински да харесваш едните без да харесваш другите. Понеже ми стана интересно, коя черта харесваш в стафа, която я няма в АПБТ? Щото дотук само за собствениците разбрах...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4866 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 22 March 2008 - 12:49 AM

Има,има много различия....
Например,че от всички останали кучета на стадиона...
Качена снимка
Само Съни си ''разбива'',''потрошава'',главата,лапите,тялото.... :yahoo:за да отиде при...
Качена снимка
Това е единственото куче... :wub: :->)
Качена снимка
И в същото време много хора се плашат по улицата от агресивният й вид,развитата замускулена физика,която притежава...А тя е такъв Ангел...по душа! :wub:
Качена снимка
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#4867 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 12:54 AM

''Понеже ми стана интересно, коя черта харесваш в стафа, която я няма в АПБТ? Щото дотук само за собствениците разбрах...''
В двете породи има адски различия...
Първото,което е те не бива да се сравняват по между си!!!Вярно,е че американският питбул териер е предшественик на американският стафордшир териер....но ако се замислим реално,то питбула е родоначалник на много други породи-дого аржентино,дог бордо,родезийски риджбек и още много,много,включително и на АСТ и АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ,например...
Е,та ако трябва да сравняваме коя черта харесваме повече в английският булдог,която я няма в АПБТ???
Защо да не може да се харесва дадена порода,и защо трябва да харесваме родоначалниците й???
Защо да не може да харесваме Стаф,а да не харесваме Пит?Кой го каза това?
П.с:разглеждам въпроса като човек,безпристрастен към двете породи,защото И двете си ги ''имам''....
User's Signature

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#4868 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 08:00 AM

Jordan staffffff имам една лека забележка 1/3 от качествата на АСТ и АПБТ се дължи имено на булдога.Но не съществуващия в настоящето английски булдог(АПТБ ВЪОБЩЕ НЕ Е РОДОНАЧАЛНИК НА АНГЛИЙСКИЯ БУЛДОГ),а имено булдога от миналото,който е изглеждал по съвсем различен начин.На близко до булдога от миналото е американския булдог,но той май не е признат от FCI.Отскочи до темата за него и ще добиеш малка представа!
  А за тези,които си мислят,че все се заяждам мога да кажа:
ПРОСТО ОБСЪЖДАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :blink:
insomnia разликата между един боксьор и един културист има ли?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#4869 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 08:45 AM

Ами...в няколко ''книжки'' е упоменато,че именно този старовремски булдог-които се е изменил де,сега-се нарича АПБТ! :-
User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#4870 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 11:43 AM

Ти сам го казваш "старовремски булдог"...и кой го прекръсти на АПБТ!?Има една дума "селектиране",а извода на кинолозите,е че тъй наречения булдог е родоначалник на повечето бойни породи,включително и АПБТ,АСТ...
Не можем да сравняваме 50кг булдог с 20кг пит,не мислиш ли!?И мисля,че с Теб не сме кинолози за да бистрим,коя порода от къде произлиза!Мисля,че доста хора са се потрудили много,преди нас да докажат произход и създаването на породите.Радващо е,че четеш,но не чети между редовете!Надявам се да не приемеш думите ми,като заяждане ;)?То хората във форума толкоз са свикнали да се ядът,че всяка дума я приемат за заяждане.Всеки има свое мнение,а в спора се поражда истината ;)!
User's Signature

Качена снимка

#4871 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 12:22 AM

Бе bulldogmen, има няколко причини, поради които може да си в този отдел на форума- или си от многото, за които най- лесно е да се критикува, или си пълен игтригант и си търсиш дребно заяждане,което ти прави кеф, или си заслепен толкова от красотата на своите куче(та), че не признаваш никое друго за достойно за уважение, или нищо не разбираш, а просто търсиш занимавка, за да уплатняваш времето, в което не разкарваш кучето(та) си. Като гледам разбираш ги нещата, така че една възможност отпада. Явно си зает и доста с разходка на кучето(та) си и явно се гордееш с тях, за да си позволяваш да критикуваш други породи. Явно обаче нямаш причина, поради която да не харесваш питбула, а се криеш зад клишето "много са злобни". Добре, мислиш ли, че твоето куче(та) е съвършено и не заслужава критика, за да си позволиш да отправяш такава към други породи. А и аз не виждам да педлагаш някакво решение. Значи остава да си безполезен заядвач!!! Може би не си гледал питбул, може и да си и може би точно тук е разковничето. Мисля, че ако те погледне в очите такова куче, което е част от твоята същност, което ще те накара да се чувстваш ти негова собственост, а не то твоя, всички тия критики ще си ги запазиш за друга порода. Всеки има предпочитания бе човек, разбери го!!! Няма безсмислено същество на тая Земя и ти не можеш да опровергаеш това! НЕ се опитвай, не можеш. Запази си критиките, моля те, така не помагаш. Предложи нещо, айде, дай решение. А и и аз мога да кажа за булдога, че мирише, а ти ако искаш с рози го накичи! Ти нападаш част от същността на хората в тоя форум, мисля че и ти си заслужи същото! Поздрави!

#4872 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 12:31 AM

А и момент, "в спора се ражда истината", така ли ?! Само дето не виждам спор а нападки. И не казвай, че не са, а си прочети постовете. И ти ли си толкова компетентен, че да ни кажеш на нас гяурите и глупците истината?! Ако обичаш кучета ще го приемаш всички. А и я си кажи позицията на "моралозащитник", според теб породата АПТБ, трябва ли да се изтреби до крак????? И внимавай, че току виж след време решат, че от кучетата няма полза? Тогава какво правим, а? Молим ли се? ПОЗДРАВ за всички, които обичат кучета!

#4873 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 08:31 AM

roughdog,май има още много да учиш за обноските.Явно не разбираш деликатната ситуация относно питовете.Къде споменах,че трябва да се изтребват АПБТ?Кой обидих,с кой се заядох,бе човек?Кажи ми лично ти колко кучета си имал?Аз съм имал куче когато ти си играл на пясъка с лопатка и кофичка!И мога смело да кажа,че обичам кучетата,като цяло!Но определени породи ми харесват повече,никъде тук не казах,че пита е грозно куче.Подчертах само,че повечето имат склоност към агресия върху кучета,а някои и към хора(но все пак всяко куче може да захапе човек).И много добре знам,че няма безмислени животни,но има безмислени постъпки,които са плод на човека!
И ти ли си толкова компетентен, че да ни кажеш на нас гяурите и глупците истината?! [/color]
Как да го разбирам това?Хлапе не ме карай да мисля,че си глупав!Ако желаеш да ми кажеш нещо лично,има лични съобщения,пък ако искаш ела и ми го кажи лично в очите!Може пък и да си от моя град,не съм се скрил зад анонимен профил,както виждаш Аз не крия кой съм за разлика от теб.Всеки бих го приел,като добре дошъл при мен макар и да имаме две мнения по въпроса!
И да те питам само едно нещо,ТИ ЛИЧНО КАКВО РЕШЕНИЕ БИ ВЗЕЛ С ПРОБЛЕМНИТЕ ПИТОВЕ?Поздрави и бъди малко по толерантен,все пак трябва да сме възпитани тук!
User's Signature

Качена снимка

#4874 Потребителят е офлайн   dk1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 09:39 AM

ехо,здравеите
от форумите за така наре4ените''боини породи''май разберечите са тук а, 6тото в форума за аст без документи''родословия'' не обясняват и не помагат,при вас как е.......мога ли драсна някои ред или........да ходя да си....................... :mazohist:
та вапроа ми е имам две прекрасни ку4етана 2.5 месеца брат и сестра,но проблема е,че малко агресия едим кам друг некой сре6тал ли се е с подобен проблем и как е подходил.
В момента сам ги разделил сабират се за половин час игра,игра и после битка единия път да рани се стигна доката ги оправия.

#4875 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 10:13 AM

Къде е форума за бойните породи?  :-
User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#4876 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2008 - 10:43 AM

dk1 здравей, аз вече ти препоръчах къде можеш да поискаш мнение на компетентни хора относно поведенческите проблеми на кучетата си.
Аз лично никога не съм гледала едновремено две кучета и не бих могла да ти дам съвет- попитай във Възпитание, обучение, спорт, сигурна съм Мил и другите там могат да ти дадат наистина добри съвети- Мил водеше училището на дог.бг.
Според мен е странно поведението на животните ти първо защото са от различни полове и второ защото са от едно кучило, не би трябвало да се опитват да доминират едно върху друго.  :rolleyes:
Дано намериш съветите и отговорите които търсиш- късмет от нас с Макс  :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4877 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2008 - 11:03 AM

Цитат

И да те питам само едно нещо,ТИ ЛИЧНО КАКВО РЕШЕНИЕ БИ ВЗЕЛ С ПРОБЛЕМНИТЕ ПИТОВЕ?Поздрави и бъди малко по толерантен,все пак трябва да сме възпитани тук!

Не питаш мен, но надявам се не би възразил и аз да ти отговоря. Пит бул с веднъж вече стимулирана и изразена агресия към себеподобни и/или хора аз бих приспала (просто защото знам,че няма как да бъде потисната вече агресията, а трудно можем данамерим нови стопани ограничаващи срещите на животното със себеподобни и рискуващи подобно поведение в къщата си, а толкова безсмислено е и да отиде при нови стопани които да правят същото с него), за собствениците бих искала да има не просто глоба за жестокост към животно, а затвор минимум 1 до поне 5 години, според мащаба на деянието, досието и общественото поведение на дееца. В интерес на истината организаторите на кучешки боеве рядко остават само с това незаконно деяние, често в тези среди съпътстващи са и други престъпления.
Но  искам да кажа, че подобна ристрикция в закона според мен не трябва да се създва конкретно към пит була като порода, а към ВСЯКО КУЧЕ проявило агресия, така както е на всякъде по "цивилизованите държави" (кавичките са, защото и ние се водим цивилизована държава, но уви...).
Поздрави и обичаите животните си!  :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4878 Потребителят е офлайн   Jordan staffffff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 11:22 AM

Кучетата не са от едно кучило...май така разбрах аз...
и найстина:хем различни полове и пак се нападат...първото нещо е-нестабилна кучешка психика! :blink:
Второто,което на мен ми е интересно:защо си взел едновременно цели 2 малки кучета...как мислеше да се справиш с тях???
Не придвиди,ли че преди да ги вземеш може да се случи нещо подобно???
User's Signature

www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com

#4879 Потребителят е офлайн   dk1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 11:36 AM

по отделно са просто супер,дори некои основни команди седни,при мен,редом се изпалняват но като заедно особено за малко оставено сами почва купона не знам борба за доминантност ли е........или какво,другата седмица започваме с разходките дано като вече не са ватре да е друго поне парвите дни 6те имат занимавка....
от едно кучило са само,че мажкия е взет две седмици по рано,а малката беше болничка и е лекувахме затова не бяха заедно около месец

#4880 Потребителят е офлайн   onufri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 12:31 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Или си поредния,който си приказва глупости наизуст?
Наизуст не говоря,това виждат очите ми!А какво виждат те:
Питове с десетки белези,явно от игра със себеподобни,при това тук ги има с камари!И стига сте се правили на обидени,никой не обижда породата просто действителноста е друга!За мое съжаление и Ваше най-вече!Гледайте си ги и бъдете живи и здрави!

България,а и света не се изчерпват само с Велинград и околностите му,така че,ако обичаш се въздържай от категорични заключения на база на няколко велинградски питбула,собственост на идиоти!

Аз говоря за питове не само в Велинград,приятелю!Ако околностите на Велинград са София,Пловдив,Пазарджик,Ямбол,Сопот,Казанлък,Поморие,Бургас,Силистра...значи много си скаран с географията!И мойте заключения са си мои,не те ангажирам с тях по никакъв начин!И стига се пени толкоз,ясно ми е че тук пишат хора,които отглеждат питове(или питоподобни),като домашни любимци!И относно "идиотите" те са много повече от такива,като теб за съжаление!И да те питам Ти знаеш ли колко пита има само в Пазаржишко?

Абе,и с географията,а и с много други неща сигурно съм много по-запознат от теб...А това,че от всички изброени градове си видял 99 % бойни питбули също ме навежда на някои мисли....
Разговора с теб приключи.

На какви мисли те навежда?Аз чета,слушам и понякога дочувам туй-онуй,а не се правя на луд,като ТЕБ!Заровил си главата в пясъка и не виждаш реалностите,а те са съвсем различни.Не Аз съм виновен,че има сайтове с бойни питове и разни хорица се хвалят с тяхните постижения.Като пуснете 10 снимки на питове,които нямат желание да се бият нещата не се променят...в отговор на това може да се пуснат 1000 с бойни кучета!И какъв е отговора?НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕТЕ,НИТО ВИЕ,НИТО АЗ,НИТО КОГОТО И ДА Е БИЛО!
  А относно намеците ти,Аз никога не съм имал пит,повече ми допада АСТ.И имам намерение да си взема,след време,ако е казал Господ!Бъди здрав,както и любимеца ти :palec:

Мислех да не ти отговарям,но в крайна сметка реших,че е хубаво да изясним някои неща,които може би ще сближат вижданиятя ни.
Ако прочетеш внимателно писаниятя ми във форума ще видиш,че никъде не съм споменавал,че явлението битки и кучета за бой не съществува.По този въпрос,определено нямаме разминаване.Това,което не ми хареса е,че с категоричност заявяваш,че 99 процента от питбулите са агресивни и то към хора.Това категорично не е вярно!Питбулите имат агресия към кучета.И това е съвсем нормално - за това са селектирани.Тази агресия с труд и постоянство може да се притъпи.Но,да,агресията към кучета я има.Да говорим,обаче,че питбула има агресия към хора определено е несериозно.Инциденти има и с вякакви породи кучета.Промлема е,че питбула като хапе,го прави качествено и на фона на лошата му слава проблема се преекспонира.Не съм убеден,че процентно ухапаните от питбули са повече,отколкото от други породи.Поне изследванията,които сам чел преди време из нета показват точно обратното.
Относно сайтовете за боеве....ми нормално е там да има по-голяма активност,за тези хора това е бизнес.Ние сме обикновени любители на животните и отделяме част от свободното си време да споделим мисли и да се похвалим с любимците си.И нека помислим :питбулите от сайтовете за боеве защо се бият?Защото изгарят от желание за това ли?Сами ли си организират боевете?Ако не бяха попаднали в ръцете на биткаджии колко от тях щяха да са агресивни?Кучетата ли са виновни или хората?!
Аз също съм виждал достатъчно бойни питбули, но нито един от тях не е бил агресивен към хора.Даже напротив.
Надявам се сега да си ме разбрал правилно.
Благодаря за хубавите пожелания и най-искрено желая съшото  на теб и твоите любимци. :palec:

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни