Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4881 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2008 - 01:00 PM

dk1, не съм наясно колко агресивно може да е едно бебе, но щом го твърдиш сигурно имаш причина. За съжаление нямам представа как да ти помогна, не съм се сблъсквала с подобно нещо и ми е непонятно как бебета ще се бият до рани.... Може би сте подходили по грешен начин при събирането им, знам ли? Разкажи по-подробно, за да добием представа, как се получава конфликта, едното ли напада, може ли да е просто по-груба игра (примерно ако са отделени твърде рано и не са имали възможност в общуването си да се научат да си мерят силата)....Изобщо дай повече подробности....

fireogi, това което си написала е но-сенс. Как ще се приспиват питовете, проявили агресия към себеподобни  :samoubiec: Ами това е част от тях,търсено е при селекция, ако е овладяно от собственика какъв е проблема? Почти всички кучета от по-доминантна порода са склонни към агресия към кучета от своя пол, да ги изтрепем ли? Това, че твоя пит на 8 месеца не проявява агресия към себеподобни, не означава, че и на година ще е така. Ако се промени с възрастта ще го приспиш ли? Разликата между агресия към кучета и към хора е огромна,прочети какво е написал onufri.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4882 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 01:03 PM

Цитат

roughdog,май има още много да учиш за обноските.Явно не разбираш деликатната ситуация относно питовете.Къде споменах,че трябва да се изтребват АПБТ?Кой обидих,с кой се заядох,бе човек?Кажи ми лично ти колко кучета си имал?Аз съм имал куче когато ти си играл на пясъка с лопатка и кофичка!И мога смело да кажа,че обичам кучетата,като цяло!Но определени породи ми харесват повече,никъде тук не казах,че пита е грозно куче.Подчертах само,че повечето имат склоност към агресия върху кучета,а някои и към хора(но все пак всяко куче може да захапе човек).И много добре знам,че няма безмислени животни,но има безмислени постъпки,които са плод на човека!
И ти ли си толкова компетентен, че да ни кажеш на нас гяурите и глупците истината?! [/color]
Как да го разбирам това?Хлапе не ме карай да мисля,че си глупав!Ако желаеш да ми кажеш нещо лично,има лични съобщения,пък ако искаш ела и ми го кажи лично в очите!Може пък и да си от моя град,не съм се скрил зад анонимен профил,както виждаш Аз не крия кой съм за разлика от теб.Всеки бих го приел,като добре дошъл при мен макар и да имаме две мнения по въпроса!
И да те питам само едно нещо,ТИ ЛИЧНО КАКВО РЕШЕНИЕ БИ ВЗЕЛ С ПРОБЛЕМНИТЕ ПИТОВЕ?Поздрави и бъди малко по толерантен,все пак трябва да сме възпитани тук!

Не е възпитано да ме наричаш хлапе, защото и ти не ме познаваш. А и е възпитано първо ти да отговориш на моя въпрос, а не да ми връщаш същия. Кажи ти, аз не разбирам и не знам какво трябва да се направи с проблемните кучета? (Може би си имам свое мнение, но няма да рисквам да го налагам на разбиращи повече от мен, защото знам каквъв ще е резултата.) А също обясни ми тъй като съм си играл на парзалката докато ти си гледал кучета, защо аз не трябва да си взимам питбул? А и моля те не ми изопачавай думите и аз го знам този подход, учили сме в училище анализ на литературно произведение и тъй като аз съм хлапе, имам по- пресни спомени. А и не виждам нападки от моя страна, всичко е в рамките на добрия тон и хипотетичното. И моля те обясни ми каква ти е целта в момента? Какво искаш да докажеш, не казваш, че трябва породата да се изтреби, не казваш и че не трябва, заяви си ти позицията, не връшай въпроса на мен, аз не се имам за толкова компетентен. И аз като теб търся истината, само че я търся по по- различен начин. Има и безсмислени хора, не само техни постъпки. Аз имам приятел с питбул, той дори пишеше в този форум и определено не мога да кажа, че кучето му е агресивно макар още да е малко. А и аз хлапето мога да кажа, че нашите така са ме възпитали, че да не се заяждам, както правят някои други тук (не визирам теб). Така става и с кучето. Значи може би трябва и тях да ги водят на пясъчника, за да станат дисциплинирани и добродушни. А и така става социализацията. Обясни ми деликатната ситуация, вместо да ме учиш на обноски, съвсем приятелски и аз ти задавам въпроса, защото и аз не го разбирам? А и не съм толкова глупав, защото искам чрез мен и другите да научат твоето мнение, за това няма да ти пиша на лично съобщение, защото искам всички да видят както имаш да кажеш, а и искам пред всички да заявиш това, което в момента ти пиша дали е нападка, или е просто въпрос за твоето лични мнение по въпроса, което и аз дори ще разбра. Вярвам, че няма да те затрудня. И не съм от твоя град, от Пловдив съм, ако искаш подрибна биография кажи, и аз нямам защо да се крия. Но едва ли би научил нещо ново от мен, но виж, аз може да ползвам от твоите знания. Поздрави! И ти също бъди малко по- отзивчив, дори и за новаците.

#4883 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2008 - 01:27 PM

Не става дума за осем месечно куче и за тези които се собствениците се стремят да контролират- въпроса беше с така наречените гейм кучета каквод аправим, поне аз така го разбрах- кучета от сорта едно такова  отобявата която видях цитирана в клубния форум на АСТ- куче което още не беше почистено след боя и течеше кръв от езика му, за кучета като това за което четох пак тук във форума,че пускали да убива бездмни, докато стопаните бесели по клоните друго куче- според вас такива животни дали биха могли да бъдат осиновени и за какво ще ги осиновят?! Ще имат ли нормален миролюбив живот подобни кучета?!- аз на своето осигурявам такъв и се стремя да го направя достатъчно социализирано за да мога да разчитам на поведението му и занапред във времето! Ако погледнете не случайно в други страни са взели подобна мярка за агресивни кучета посягащи неконтролируемо върху други животни и върху хора- не става дума просто и само за пит булите- има достатъчно живеещи миролюбиво, за да твърдим че са чудовища- в такива ги превръщат собствениците им! Когато човек контролира кучето си, не допуска инциденти дори да е агресивно, какъв е проблема- няма! Но кучета които не могат да се увладеят, които не могат да водят нормален живот, какво да правим с тях- да забраним геймовете, да следим наистина за изпълнението на закона, но остават вече повлияните животни- въпроса беше какво да правим с тези животни- аз казах, съжалявам на някого ако не му се нрави мнението ми, или ако не го изразявам достатъчно точно и ясно!
Поздрави и дано повече питове живеят като моя собствен- като домашн любимци и нормални кучета, обичани и спокоини, не кървави гладиатори!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4884 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 01:52 PM

Наскоро в Щатите имаше един голям скандал, Майкъл Вик - известен там спортист, арестуван за участие в боеве с кучета. Конфискувани бяха, ако не греша 41 кучета, бойни. Сега се предлагат за осиновяване. От тях стават чудесни домашни любимци, просто трябва собственика им да не позволява да наранят други кучета. Това за цивилизования свят. А за твоя любимец - вярвам, че добре си живее, жив и здрав да е!
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4885 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2008 - 02:02 PM

Нямам нищо против подобни кучета да могат да си изживеят живота мирно и щастливо! Плакала съм много пъти по анимал планет, когато приспиват животно, не съм нито коравосърдечна нито злобна,но кое е по-добро този им живот по геймовете или..., дано могат да получат по-добър живот, но в България колко бойни животни биха могли да бъдат осиновени и да получат подобен живот? Надявам се да греша, искрено се надявам! Точно в щатите са измислили не малко тестове и методи за да си гарантират, че не приспиват животно което може да има нормален живот- поведенчески тестове, внмателно подбиране на осиновители-но когато липсват такива какво правят- трудно се намират собственици на куче убило еди колко други животни? За съжаление понякога това е по- добрия изход..., по-добър от това да се върнат отново на ринга...
Мерси за пожеланията! Същото желая на всяко живо същество!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4886 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 23 March 2008 - 03:09 PM

Приятно четене тук ,

http://pet-show.net/...-...l&staf.html

....Докато предназначението на Американския пит-бул териер и до ден днешен си остава борбата със себеподобни.........Някои пит-були издържат до 5-6 часа борба помежду си. Това говори за една изключителна селекция насочена само към характера и издръжливостта. Те са много по-нервни и избухливи. Тяхната селекция върви само в една единствена насока-борбите със себеподобни.........Не купувайте пит-бул за семейно куче,ще се сблъскате с много проблеми.

Александър Илиев

ПП -  Агалина , Профит , Надя карма ,,,,,,,,,, "пътя на гранулата" ви е събрала с
готин приятел - развъдчик , дресьор  мразещ  определени породи , важното е да дава по евтина гранула ,,,,,,,,,,

#4887 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 03:20 PM

Цитат

Приятно четене тук ,

http://pet-show.net/...-...l&staf.html

....Докато предназначението на Американския пит-бул териер и до ден днешен си остава борбата със себеподобни.........Някои пит-були издържат до 5-6 часа борба помежду си. Това говори за една изключителна селекция насочена само към характера и издръжливостта. Те са много по-нервни и избухливи. Тяхната селекция върви само в една единствена насока-борбите със себеподобни.........Не купувайте пит-бул за семейно куче,ще се сблъскате с много проблеми.

Александър Илиев

Ми да закрием форума освен, а? Щом така казват, ние кои сме да търдим друго?

#4888 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 03:27 PM

В БККАСТ всичко е наред и за това се чудят с какво да се занимават :rolleyes: Тези постове са на техен член, който за разлика от А. Илиев не е със спрени права
P.S. За да няма недоразумения бих искал да отбележа, че не познавам А. Илиев и в никакъв случай не се изживявам, като негов адвокат. Не коментирам написаното от него - с някои неща съм съгласен, а с други не. Единствената ми "връзка" с него е, че кучетата ми ядат от храната, която той внася, но си я плащам по цени, по които я купуват всички. Ще използвам едни думи на вероятния бъдещ Министър-председател: "Нека първо почистим собствената си къщичка!".

#4889 Потребителят е офлайн   Angels_staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 23 March 2008 - 03:45 PM

Цитат

В БККАСТ всичко е наред и за това се чудят с какво да се занимават :rolleyes: Тези постове са на техен член, който за разлика от А. Илиев не е със спрени права
P.S. За да няма недоразумения бих искал да отбележа, че не познавам А. Илиев и в никакъв случай не се изживявам, като негов адвокат. Не коментирам написаното от него - с някои неща съм съгласен, а с други не. Единствената ми "връзка" с него е, че кучетата ми ядат от храната, която той внася, но си я плащам по цени, по които я купуват всички. Ще използвам едни думи на вероятния бъдещ Министър-председател: "Нека първо почистим собствената си къщичка!".

Саморазправата не в ресора на даден клуб , и е углавно престъпление ,ако знаеш такива който са готови да линчуват някой по предположения напиши ги  .

При условие че всеки един член на БККАСТ подписва декларация че не се занимава с кучешки боеве и не членува в Алтернативни организаций , при доказване на противното той е готов за съда за лъжлива декларация .

Никой не е забранявал отглеждането на една или друга порода .

ПП - Погледни главата на кучето си виж колко много белези има , Може да има предположения че си го пускал на битки ? Виж си снимките качени от теб в сайта ти
  Ами какво чакаш започвай пролетно почистване на къщурката си .

Не знам защо намесваш клуб -БККАСТ в изказване което е само копи- пеист ? Сигурно можеш да се аргументираш ? Клуба не е правил изявление ?

#4890 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 03:54 PM

Моята къщичка си е чиста. Предположения може да има всякакви за белезите по главата на едното ми куче. Другото е с повече белези, но негови снимки няма в нета ;) Моля да не се извъртат думите ми

#4891 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 08:43 PM

Цитат

ПП -  Агалина , Профит , Надя карма ,,,,,,,,,, "пътя на гранулата" ви е събрала с
готин приятел - развъдчик , дресьор  мразещ  определени породи , важното е да дава по евтина гранула ,,,,,,,,,,
И аз, като омбудсмана ще цитирам себе си ;D
Единствената ми "връзка" с А. Илиев е, че кучетата ми ядат от храната, която той внася, но си я плащам по цени, по които я купуват всички.

#4892 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 09:00 PM

roughdog с най-добри намерения към теб и всички тук ще кажа моята позиция,както Ти пожела!
Обичам всяко куче...дори и тези с най-лоша съдба,уличните!
Относно пита:Изключително силно физически куче,създадено с една единствена цел,да се бие със себеподобни и някои хора да изкарат някой лев.Агресията е му вродена и трудно притъпена към останалите кучета(имах познат с пит,който бе най-добрия пит ,който съм срещал и на втората година нападна куче и го уби!Е кажете ми?До този ден,То дори не обръщаше внимание на същото!)Има неща,които ни се иска да променим в природата,но това не е никак лесно, понякога дори невъзможно!Бихме ли променили нрава на лъва?Бихме ли го направили домашен любимец?Можем да опитаме,но...
Да се върнем по темата!Истиския пит-бул е боец по природа,той иска да е победител на всяка цена,изскусен гладиатор с голям праг на болка и безумна жажда за битка,но понякога с фатален край.И на мен ми се иска да не е така,приятели повярвайте ми!Но за това е виновен човека,който от време оно обича гладиаторските битки с хора и животни,винаги сме жадни за кръв и екшън.Жестокоста ни е присъща,каква ирония,създаваме машина за убиване,а после се опитваме да я преобразим.Нещо,като купи си автомат,но не убивай никой :huh:!Не мисля,че бих взел пит,казвам истински пит,за мен той е мечката в гората,лъва в саваната,тигъра в джунглата,не можеш да ги контролираш!Може би пак ще има възгласи от моите сравнения,несъмнено ще е така!Пак ще повтаряме как виждаш ли имаме питове,които нямат агресивно поведение,ДА ТАКА Е...САМО ДО КОЛКО МОЖЕМ ДА ДОКАЖЕМ,ЧЕ ТЕЗИ ЛЮБИМЦИ СА ИСТИНСКИ ПИТОВЕ, А НЕ СА ПЛОД НА ПРИМЕСИ СЪС ПО-УРАВНОВЕСЕНИТЕ СТАФОВЕ.Може би,там се намира разковничето,през което трябва да мине пита,а може би не,знам ли и Аз!Всеки има право да избира любимеца си и после да носи отговорноста от неговите постъпки!Независимо каква е породата,трябва да знаем,преди всичко кучето трябва да е приятел на човека.
 Спомена се за присъди,отнемане на бойни питове и предавани на приемни семейства,като любимци.Практически невъзможна мисия,само помислете!10 годишно хлапе разкарва из парка въпросното любимо куче и хоп...изкача друг нечий любимец!?Какво може да стане?Може ли да спре малчугана доскоршния боец с едно "НЕ,СТОЙ"?Аз мисля,не!Дори и аз да съм,без клинове не бих отървал другото куче,всички знаем,защо!Бих писал още доста редове,във форума,излишно това ще бъде,не съм Бог за да променям природата и най-вече хората.Той е дал възможност на всеки да избере пътя си!Дано не бъда криворазбран,все пак сме тук да обсъждаме и ако някой се е почувствал обиден от мен се извинявам на аудиторията!Поздрави на всички!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#4893 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 11:26 PM

bulldogman, с цялото ми уважение, разбери, че оценявам уменията и знанията ти по отглеждане на кучета, възхищавам се и че си за правда и справедливост, но... и какво от това? Какво от всичко това, което каза засяга конкретно хората във форума? Това че много твърдят, че питовете са злобни и не могат да се променат, това ли? Ами и цигарите са вредни, ама не съм чул това да е причина страстния пушач да се въздържи от пушене. Няма никой от хората тук, които имат такова животно, да се откажат от него, защото ти и още много хора мислят, че питовете са злобни. Аз лично не мога да разбера целта ти. Искаш да кажеш, че всички кучета от тази порода са невъздържани и непредвидими, добре, разбрахме го, само че ти няма от къде да си сигурен в това. Разбрах и че искаш спокойно да развеждаш кучето си, без страх, че незнает пит ще изкочи, ще го захапе за врата и... Добре ако премахнем този страх,като да кажем ликвидираме питовете, според теб дали няма човек, невъздържан и необоздан като питбула, който ти описваш, да се нахвърли на теб и да ти стори същото (не се обиждай, не го пожелавам на никого, просто пример) ? Къде е краят тогава? Няма смисъл от тези коментари, това не е форум за правосъдие- какво е редно и какво не, кой е лош и кой не е. Аз не виждам и да имаш конкретно предложение как да се превъзпита питбула, твърдиш, че е невъзможно и че такова куче вечно ще си остане опасност- лично твое мнение. Има доста хора тук, които могат да кажат, че кучето им не представлява опасност. А и прощавай пак за израза, обаче не е казано, че ако бащата е светец и майката богиня, детето ще е ангел, нали така? Всичко си зависи от възпитание. А и също така твърдиш, че хората са създали пита, като машина за убиване, тогава защо обратното да не е възможно? Защо пита се води най- интелигентното и поддаващо се на дресировка куче, не е ли защото може лесно да се "моделира? Защо да не е възможен обратният път? Защо трябва винаги да побеждава злото? Поздрави!

#4894 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 11:57 PM

А Осама бен Ладен може ли да го превъзпитаме?...Това беше бъзик ;D ;D ;D!
И стига с това ликвидиране на питовете,никой не го казва!Питаш мен,как да се подобри пита към по-добро...е много хора търсят отговора,малцина  имат успех, в тази посока!Исками се да можех да ти подаря един истински пит от бойни родители и сам да опиташ да го превъзпиташ.Да го моделираш и да намериш обратния път,както сам казваш!Много хора биха се радвали, ако успееш да наложиш волята си над един истински пит,да победиш майката Природа!Дори и да не успееш ще знаеш,че си опитал и дал един малък принос към нещо по-добро за пита!Може би някога ще намериш пътя,който така силно търсиш!
  И разбери най-сетне всяка порода има своето русло,за което е създадена.А относно интилигентноста,има доста  породи,които са пред пита.Ще ми бъде много интересно,ако Ти сравниш една немска овчарка с един пит!Опитай поне!И искам да ти кажа,че не съм кинолог и не искай отговори от мен,на които и най-изявения такъв не може да Ти отговори.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#4895 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 01:50 AM

Цитат

А Осама бен Ладен може ли да го превъзпитаме?...Това беше бъзик ;D ;D ;D!
И стига с това ликвидиране на питовете,никой не го казва!Питаш мен,как да се подобри пита към по-добро...е много хора търсят отговора,малцина  имат успех, в тази посока!Исками се да можех да ти подаря един истински пит от бойни родители и сам да опиташ да го превъзпиташ.Да го моделираш и да намериш обратния път,както сам казваш!Много хора биха се радвали, ако успееш да наложиш волята си над един истински пит,да победиш майката Природа!Дори и да не успееш ще знаеш,че си опитал и дал един малък принос към нещо по-добро за пита!Може би някога ще намериш пътя,който така силно търсиш!
  И разбери най-сетне всяка порода има своето русло,за което е създадена.А относно интилигентноста,има доста  породи,които са пред пита.Ще ми бъде много интересно,ако Ти сравниш една немска овчарка с един пит!Опитай поне!И искам да ти кажа,че не съм кинолог и не искай отговори от мен,на които и най-изявения такъв не може да Ти отговори.

Нека обобщим- не си кинолог, не знаеш какво трябва да се прави с проблемните кучета, твърдиш, че има много по- интелигентни кучета от питбула без да си сигурен( защото не си кинолог), не вярваш, че може да се превъзпита куче, задаваш въпрос на който ти нямаш отговор, но го търсиш на грешното място, защото тук хората не мислят като теб. Каква ти е целта? Аз тогава питам: дебелокожото как да го превъзпиташ?

#4896 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 07:25 AM

Има много проблемни кучета,не разбирам защо дъвчеш едно и също нещо!?Не се превръщай в латерна,моля те!Все пак искаше моето мнение и аз го дадох.Ако обърнеш внимание на темата"Има ли порода АПБТ" ще видиш,че дори един кинолог изказва мнение,че тази порода не съществува.И как искаш да помогна?Да събера всички питове в БГ,КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА БОЙ ЛИ?Да кажа на хиляди:"Ей момчетата не бъдете жестоки с тези кучета"...айде не ме карай да говоря глупости.Вгледай се внимателно,какво ти пиша!Достатъчно съм написъл и дал отговора на въпросите Ти,които ми задаваш.Ако ли пък неможем да се разберем,то само си повтаряме едни и същи писаници и питаме ЗАЩО,ЗАЩО,ЗАЩО...
  Ако пък питаш,защо пиша тук ще ти отговоря.Просто са ми интересни,кучета,които имат благоразумни собственици и същите имат за цел да имат домашен любимец,а не боец.Интересно ми е дали ,тези питове имат примес на стаф или друга порода за доведе това до по-благия им характер.Както казах може би с вливането на кръв от друга порода ще се притъпи агресията.Но човече,това става с много години труд и адски много проблеми,които можеш да срещнеш до като получиш желания резултат!Сам Ти предложих да се амбицираш,ако желаеш учи и да го постигнеш един ден,милиони хора ще ти бъдат благодарни!
  Истината е една,не става само с дресура,а и със селектиране!
User's Signature

Качена снимка

#4897 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 07:36 AM

Имаше някъде статистика на породи подредени по ум и интилигентност.Ще се опитам да си спомня,къде се натъкнах на нея и с радост ще я споделя с теб и всички останали,ако пък някой тук я има нека я публикува!
Ако желае някой от аудиториата да направя сравнение между боксера,които имах 9 години и питовете,с които съм се сблъсквал ще дам обяснение,ако ли не здраве да е ;)!

User's Signature

Качена снимка

#4898 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 11:50 AM

АПБТ има страхотен характер!!!

А за интелигентността само ще кажа, че не означава бързо обучение и моментално изпълнение, ами по-скоро възможност за самостоятелно взимане на решения в непознати ситуации и при невъзможност на водача да даде заповед. Впрочем и при хората така. А треньорите занимавали се с повече породи, между които и питбул, обикновено се изказват в полза на питбула.

НЕЩО ЗА ЧЕТЕНЕ

Качена снимка

Началото на статията:

Защо използваме само американски питбул териери?  

Треньорът Даян Джесъп е прекарала живота си в работа с кучета.
Придобила е сертификат за инструктор на полицейски кучетапрез 1977-ма година
от известния развъдник Mandelyn Kennels, снабдяващ К9 отряда на Калифорнийската полиция.
Работила е с различни породи, между които немски овчарски кучета, малиноа, добермани, ротвайлери и
лабрадори. По нейното мнение на експерт американският питбул териер
притежава съвкупност от качества, който не предлага никоя друга порода.
Американските питбул териери дават превъзходна работна етика, благонадеждна природа,
къса козина, средноголямо чевръсто тяло с минимум
здравословни проблеми, дълги години трудоспособност и преди всичко стабилност и
приятелско отношение към човека, правещи ги подходящи за обществени демонстрации.
..............................................

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

#4899 Потребителят е офлайн   CrystalNoir Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 12:16 PM

Цитат

Имаше някъде статистика на породи подредени по ум и интилигентност.Ще се опитам да си спомня,къде се натъкнах на нея и с радост ще я споделя с теб и всички останали,ако пък някой тук я има нека я публикува!
Ако желае някой от аудиториата да направя сравнение между боксера,които имах 9 години и питовете,с които съм се сблъсквал ще дам обяснение,ако ли не здраве да е ;)!

Не се впечатлявай от подобни статистики...то от една порода ,едва ли ще се намерят 2 еднакви кучета ,та какво остава за различни породи.Породи подредени по ум и интелигентност... :rolleyes:Как ги подредиха , на база на какво... :(кой ги подреди....с какво примерно апортьора е по -умен от впрегатно куче,или пастирското е по интелигентно от ловно за едър дивеч и така нататък...Кучето ми пит апортира предмети безотказно,готово е да тегли безотказно,питове се използат за лов, свинари - стопери били....в армията и дори при природни бедствия -като спасители...е от това по-хубаво ,здраве му кажи.

#4900 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 03:37 PM

Цитат

Саморазправата не в ресора на даден клуб , и е углавно престъпление ,ако знаеш такива който са готови да линчуват някой по предположения напиши ги  .

При условие че всеки един член на БККАСТ подписва декларация че не се занимава с кучешки боеве и не членува в Алтернативни организаций , при доказване на противното той е готов за съда за лъжлива декларация .
   Никой не е забранявал отглеждането на една или друга порода .

ПП - Погледни главата на кучето си виж колко много белези има , Може да има предположения че си го пускал на битки ? Виж си снимките качени от теб в сайта ти
  Ами какво чакаш започвай пролетно почистване на къщурката си .

Не знам защо намесваш клуб -БККАСТ в изказване което е само копи- пеист ? Сигурно можеш да се аргументираш ? Клуба не е правил изявление ?

Не исках да се намесвам в киноложките ви спорове с за това кой с какво се занимава, но тези твои думи звучат направо като подигравка. Какви доказателства искате още за да разберете с какво се занимава Тишката??!!
И да уточня не съм казал, че съм против Тишо,той си гледа интереса, а против такива двуличници като вас.......Тишо е ясен ;D

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни