Публикувано: 10 July 2008 - 12:46 PM
Здравейте ,хора.Не бях чела и писала отдавна тук , по ред причини. :blink:Ма днес ,хм..имах сводобно временце и попрочетох назад..в любимият стар питски догфорум.Честна истина ,не искам да тролствам, но особено се ВЧепетлих от страниците 326-7,8,9... ;)..И понеже пак същото тези дни ми се стовари връз главата - много ми се иска да поговорим.За развъждането ,за морала, etc (за питовете де, ако може да се ограничим).
От доста време един потребител все си пита едно и също и все иска еднозначен отговор.Та ето моят отговор ,надявам се да прозвучи еднозначно - НИКОГА няма да купя куче , развъждано по гейм.Не бих наливала пари в Месомелачката.Нито една моя стотинка или цент няма да отиде там.Това за дали бихте си купили пес от бойни родители...От друга страна - ДА ,бих прибрала такова куче и бих опитала хайванчето да намери дом и спокойствие- и го правя.Екс бойците имат право на живот ,защото не те са си организирали ринга.
От друга страна - искате АПБТ? Откъде ?И защо няма развъдници по уейт и прочие "сантименти" в Бг? Я да видим ЩО ЛИ.Да кажем,че аз примерно, отделя няколко десетки хиляди долара за отлични родоначалници.Не е така невъзможно - правила съм го за бездомни, едната от двете ТБ-стави на бездомният Ник, ми струваше колкото двойка расови АБПТ от Америка да внеса.ОБАЧЕ -идва другото - тренировки, теглен, организация, цял един живот няма да стигне.И защо - за да струва калкулирано еднО кутре тук хиляди долари ?Раждат винаги по много - как ще продам 10 такива бебета И НА КОГО ДА ГИ ПРОДАМ???В нет-а има хиляди обяви да кутрета пит за 50-100 лв.......И в чии ръце ще попаднат кутретата в таз мила наша държава... :'( ще съм си Цербер или там квто Горгона..Ма...нема нужда .
И ДА - моята любов са АСТ .А ПИТОВЕТЕ ...ТЕ СА УДИВИТЕЛНИ.
Поздрави на всички и дано се получи дискусия.
PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !