Американски питбул териер
Публикувано: 07 September 2008 - 11:21 PM
Публикувано: 08 September 2008 - 07:00 AM
Цитат
Обич не ни липсва :) Взех го за питче без претенции че е чисто или расово, но ми прилича повече на стафче. Като порасне ще си проличи най-добре и ще кажете.
Яде като ламя, надава бързо. Слуша много, и се учи бързо на командите. За сега знае горе-долу "на място", "при мен" и основната команда "НЕ" ;D
Сигурно има още от Стара Загора който пишат тука, да запозная моята Лора с други питове. Чакам да и минат ваксините и да почваме разходките :)
Публикувано: 08 September 2008 - 08:25 AM
[quote]
Да се върнем на спора-АПБТ и АСТ не били пазачи... :o
[/quote]
Да се върнем .Не е лоша темата.Да ти какво казваш в подкрепа на своето твърдение ?
п.п.Уточни ,моля ,какво ще пазят тез пазачи - територия ,човек ,паницата си или чехлите - без майтап.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 08 September 2008 - 09:24 AM
Цитат
п.п.Уточни ,моля ,какво ще пазят тез пазачи - територия ,човек ,паницата си или чехлите - без майтап.
''Въпрос:Занимавам се с кучета от 40 години.Двайсет от тях съм прекарал в полицията.Обичам всички породи,но естествено най-любимата ми е немска овчарка,а се надявам и вие ще се съгласите,че тя е и най-универсалното куче.Въпросът ми е,след като Пит Булът или както го наричате Булдог,е толкова специален,коя от двете породи има по-широко приложение,кой е по-добър пазач и по-ефективен срещу хора?
Отговор:Благодаря Ви за писмото.Уважавам мнението на хора,които професионално са работили с кучета и вероятно в определени случай животът им е зависел от тях.А сега и отговорът ми.Ще си позволя да не се съглася с вас.За пит булът специалистите,а също и за сериозни кинолози универсална порода не съществува.Какво значи- немската овчарка-най универсално куче?Да тя е прекрасна,покрива широко поле от дейности-водач на слепи,планинско спасително куче,куче за откриване на наркотици,първокласен полицейски и армейски помощник.Но Лабрадорът и Боксерът също водят слепци,Санбернарът спасява хора,затрупани от лавини,породни и безпородни кучета откриват наркотици,а има и доста други породи,използвани в армията и полицията.Например Блъдхаунда,които ''бие'' немската овчарка по упоритост и в краен резултат на работата ''по следа''.Той в САЩ открива терорист след 30 километра преследване по горещи и студени следи,въпреки че престъпникът/ бивш рейнджър/ многократно сменя коли,заличава следи и дори се окрива в Големия Каньон.
Питате ме кой е по-добър пазач и по-ефективен срещу хора?Какво значи куче пазач и какво значи ефективен срещу хора?И пуделът и пекинезът могат да предпазят дома ви от аматьори/крадци/,като лаят от другата страна на вратата,но не са ефективни.С други думи те не могат да спрат крадците,ако те найстина решат да влязат.Немската овчарка инесъмнено и ще лае,и ще бъде ефективна,т.е. тя вероятно ще се хвърли и ако е добре и СПЕЦИАЛНО обучена ще ги нахапе,може дори и до смърт.Как стоят нещата при Пит Була?Дори и без специално обучение,въображаемите крадци/професионалисти,не аматьори/ просто ще бъдат ВЗРИВЕНИ ,ТОРПЕЛИРАНИ,ГИЛОТИРАНИ или каквато и друга дума си изберете/шегувам се/ или в действителност /вече не се шегувам/ ще бъдат БЪРЗО,ДЕЛОВО И БЕЗ ШУМ /от страна на кучето/ НАТРОШЕНИ,ИЗКОРМЕНИ И УМЪРТВЕНИ.Извинете ме за черния хумор...ако кучето от въображаемата ситуация е специално обучено от хора,но не от традиционните дресьори,колкото добри и да са те ,а от специалисти,които не ги използват в боеве,а ги обучават по свои собствени начини -Атак дог,то резултатът от срещата между Булдога и Крадците ще е като среща между БЯЛА АКУЛА И ПАРЧЕ СВИНСКИ БУТ...Сравнение между двете породи не може да има,защото немската овчарка си е полицейско куче,предназначено за откриване и задържане на хора,а Булдогът-ЗА ОТКРИВАНЕ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ХИЩНИЦИ!!! ''

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 08 September 2008 - 10:47 AM
Цитат
Цитат
Отговор:.....Как стоят нещата при Пит Була?Дори и без специално обучение,въображаемите крадци/професионалисти,не аматьори/ просто ще бъдат ВЗРИВЕНИ ,ТОРПЕЛИРАНИ,ГИЛОТИРАНИ или каквато и друга дума си изберете/шегувам се/ или в действителност /вече не се шегувам/ ще бъдат БЪРЗО,ДЕЛОВО И БЕЗ ШУМ /от страна на кучето/ НАТРОШЕНИ,ИЗКОРМЕНИ И УМЪРТВЕНИ.Извинете ме за черния хумор...ако кучето от въображаемата ситуация е специално обучено от хора,но не от традиционните дресьори,колкото добри и да са те ,а от специалисти,които не ги използват в боеве,а ги обучават по свои собствени начини -Атак дог,то резултатът от срещата между Булдога и Крадците ще е като среща между БЯЛА АКУЛА И ПАРЧЕ СВИНСКИ БУТ........а Булдогът-ЗА ОТКРИВАНЕ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ХИЩНИЦИ!!! ''
Не си посочил източникът, който очевидно се изживява като знаещ.Та този знаещ първо посочва, че БЕЗ специално обучение питът ще "натрошава, изкормва и умъртвява" крадци, а после пък казва ,че ако е обучавано пит кучето за атакдог, щяло да бъдело като среща между бяла акула и месо.Па и накрая завършва с удивителното прозрение за предназначенето на тоз Булдог - "за откриване и унищожаване на хищници".
Да ти кажа честно, този писал автортет как успя да събере толкоз глупотевини в един така кратък текст се чудя .Аз не бих му се доверила.
Дали Пит кучетата и АСТ са отлични телохранител и пазачи, питаш .Има ,да .Отделни кучета ,подходящи като психика и работещи със специалисти .Агресията към хора е нежелано повединие за породите АПБТ и АСТ - според стандартите им.

Публикувано: 08 September 2008 - 10:12 PM
Цитат
Цитат
Кой те пита ?? :huh: :huh: :huh:

Публикувано: 09 September 2008 - 12:30 AM
Колко пит- а си отгледала до сега ? / Говорим за Чистопородни кучета /
Как ще ми докажеш , че питовете са ти питове , без документи за произход ??
ПП : вземи си родословно куче , поне като твърдиш разни глупости , да се АРГУМЕНТИРАШ ПРАВИЛНО , че кучетата ти да се придържат що - годе по стандартите , нали все за стандарти говорим !!!

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com
Публикувано: 09 September 2008 - 01:50 AM
Цитат
Колко пит- а си отгледала до сега ? / Говорим за Чистопородни кучета /
Как ще ми докажеш , че питовете са ти питове , без документи за произход ??
ПП : вземи си родословно куче , поне като твърдиш разни глупости , да се АРГУМЕНТИРАШ ПРАВИЛНО , че кучетата ти да се придържат що - годе по стандартите , нали все за стандарти говорим !!!
Познавам я от както бях дете разбираш ли,първия родословен АСТ който съм виждала беше нейния и знаеш ли кога съм го виждала?! ... Като гледам съм една година по голяма от теб което значи,че когато тя е имала стаф ти си ходел още прав под масата.
Може да е отгледала и един АСТ,но го е отгледала наистина и това куче беше еталон за всички други които днес наричате стаф.Казвам го защото съм го видяла с очите си.
Не се обиждай говоря ти най-приятелски.
Нека Агалина не ми се обижда,че се намесвам и казвам всичко това,но наистина не ми се нрави да се говори така за хора които познавам лично и знам отлично на какво са способни и що бул им е минал през ръцете.
MOD: темата е окастрена от модератор.
Може още, но този път ви е спестено. Следващия, който се засили да пише тук за нещо различно от АПБТ, да се заяжда самоцелно, да излиза от добрия тон, да пише с много главни букви, болд и възклицателни щи получи 3-дневна отмора от така затормозилия го форум на дог.бг. Ако и това не помогне, темата /за кой ли път?/ ще бъде заключена.

Публикувано: 09 September 2008 - 07:31 PM
Jordan staffffff, объркал си форума, тук темата не е "куч с 'артишка" :P Знам каква е целта на родословията, но в някои клубове е доста опорочена. И темата е АПБТ.

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 09 September 2008 - 08:02 PM
Цитат
Jordan staffffff, объркал си форума, тук темата не е "куч с 'артишка" :P Знам каква е целта на родословията, но в някои клубове е доста опорочена. И темата е АПБТ.
insomnia, доста породи стават/ както вие се изразихте/ "медийни звезди", но
вярвам ще се съгласите с мен, не защото стопаните им са ги обучавали в тази
насока(за пазачи), а просто защото те самите не струват(собствениците)...
Нека поставим въпроса така:
Ако един истински АПБТ, живял при нормални услови, като обикновен домашен
любимец (без да е работено с него и не е обучаван ), ще защити ли имуществото ви, ако се наложи? Как трябва да реагира той, ако крадци нахълтат в къщата ви, а вас ви няма??

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."