Та значи да ти обясня малко за разликата между АПБТ и АМ БУЛЛИ с думи прости ти давам пример та да ме разбереш надявам се...та значи взимаш ПРИМЕРНО един от твоите англ. буллдоци и решаваш да го кръстосаш ПРИМЕРНО с един Rocky Mountain Bulldog, ако незнаеш това е RMB :

зада получиш по-едро куче с по-криви крака, ПРИМЕРНО, и полученото куче да наречеш АНГЛ. БУЛЛДОГ, ти би ли го нарекъл така? Разликата обаче е че с тази кръстоска може би ще получиш малко по функционално куче от англ. буллдог докато при сравнението АПБТ и АМ БУЛЛИ разликата е доста по голяма
Ето ти и още едно работно качество на АПБТ, дисциплина в която се справя не по зле от създадените за тази цел кучета - HOG/BOAR HUNTINGa
http://www.youtube.c...h?v=lGu-MLGHob8
Дали едно булли ще стопира диво прасе толкова ефикасно колкото един апбт?
Ето ти и малко титли на кучета състезаващи се в weight pulling:
WD = Working Dog. Pulls of over 12 x body weight at 4 different pulls.
WDX = Working Dog Excellent. Pulls over 18 x their body weight at 4 different pulls.
WDS = Working Dog Superior. Pulls over 23 x their body weight at 3 different pulls.*
забележи WORKING DOG.... информацията е от сайта на Diane Jessup за WORKING APBT
В заключение мога да кажа само че съдеики по постовете ти бих помислил че си с акъл на 16-17 годишен и ако това което казваш за възраста ти е истина там че когата ти си тренирал аз съм си бършел сополите и т.н. то наистина жалко за теб, защото в моите очи ти си поредния форумен разбирач от питбулли без дори и да си притежавал такъв, за който според огромния ти опит, базиран на наблюдението ти върху такива кучета, натрупан по градинки и паркове един АПБТ в кондикция, с малко повечко мускъли, малко по подвижен от тези които лежат по дивание е БОЕН
Аиде лека и успех в създаването на истински шампиони, тренирането на стойки и чупки и други по възвишени неща, които ние простите квартални фенчета на DMX едва ли ще разберем някога.........