Американски питбул териер
Публикувано: 14 September 2008 - 09:42 PM
АПБТ е силно,здраво,упорито куче...но по-скоро универсален боец!Малко кучета от породата се използват за друго ;)!
И пак ти казвам,не казвай, кой какво да харесва!Всеки сам за себе си избира какво да харесва и какво не и ти си избрал,но не се отнасяй с пренебрежение към другите породи!Като ти харесват такива питове ходи взе ми си,опитай се и ти да ги направиш такива спортисти!На нас остави да ходим на "глупавите" изложби,а ти се перчи у махалата,че имаш от "онея баш питовете"!Прави каквото те кефи,важно е да се чувстваш добре и да пишеш по-форумите за уникалния си пит...който все още нямаш! ;)Пускай ни клипчета ще гледаме,когато сме свободни ;D ;D ;D,то много имало...ми о'к!
Само,като си вземеш от ония баш питовете,моля те не го пускай в парка...ще изреве някой,ама и това може пък да ти донесе наслада,ама да знаеш от това няма да ти стане по-голям(О)..."самочувствието"! ;D ;D ;D
Публикувано: 14 September 2008 - 09:56 PM
Второ - не отричам никъде че буллдога е родоначалник на пита, но този буллдог едва ли има много общо с този на снимката ти, който дори не може и да роди правилно, камоли да прави други работи
И трето - това че 10 години си гледал боксер, кото може да сяда, ляга, пълзи, върти, скача или там на каквото си го научил по команда не значи че кучето е тренирано да се справя с физически трудности, моето също може да седне или легне, но може и да избяга и 20км...
та първоначално спора беше АПБТ или АМ БУЛЛИ... бягаш от темата....бягаш.....
Публикувано: 14 September 2008 - 10:21 PM
Аз съм избрал,какво да гледам,а ти ако искаш и мечка си вземи у вас! :palec:
Аз съм спокоен с моите кучета в парка...ама с пит,няма да съм,понеже имам поглед над тях от доста време на сам,има-няма 10 години... ;) на много неща съм се нагледал,повярвай ми!Собствениците на такива "мили кучета" многократно са страдали от тях...зъбки,зъбки :ribok: и кучета с нерви лабави!
Публикувано: 14 September 2008 - 10:31 PM
Трябва ли да правим сравнение между едно хъски,което може да пробяга и повече от 20 км и един пекинез например...стига тъпи сравнения!Не си мисли,че лесно обучението на едно куче...не е като да го научиш да хапе и виси на гумата.
Публикувано: 14 September 2008 - 10:37 PM
Не се хвала с тези питове все едно аз сам ги създал,
създал сам това:

вярно, няма поведение в ринга, застава в стойка когато си поиска, но бих се обзаложил, че ще се справи много по добре от твое куче в каквато поискаш дисциплина- висене, тичане, weight pulling....
Публикувано: 14 September 2008 - 10:42 PM
а и като си си избрал порода както пишеш коментираи неините качеста в нейния си раздел, щом коментираш АПБТ когато дори и нямаш такъв а само си виждал по градинки и паркове явно имаш някаква представа какво коства да научиш кучето да издърпа 1 тон примерно
Публикувано: 14 September 2008 - 10:45 PM
http://it.youtube.co...h?v=MZm037jPNgc
п.п опа обърках клипа ;D ;D тук нямаше пит бул,сега търся ... но и този е интересен.

Публикувано: 14 September 2008 - 10:47 PM
Това с парковете и градинките много ме изкефи ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D...чети преди да се излагаш!
Публикувано: 14 September 2008 - 10:54 PM
А това твое създание на снимката какво е,не ми отговори?
Аз мойто знам какво е ,ама твойто не мога да разбера какво е...
Публикувано: 15 September 2008 - 02:47 PM

Ето ти и още едно работно качество на АПБТ, дисциплина в която се справя не по зле от създадените за тази цел кучета - HOG/BOAR HUNTINGa
http://www.youtube.c...h?v=lGu-MLGHob8
Дали едно булли ще стопира диво прасе толкова ефикасно колкото един апбт?
Ето ти и малко титли на кучета състезаващи се в weight pulling:
WD = Working Dog. Pulls of over 12 x body weight at 4 different pulls.
WDX = Working Dog Excellent. Pulls over 18 x their body weight at 4 different pulls.
WDS = Working Dog Superior. Pulls over 23 x their body weight at 3 different pulls.*
забележи WORKING DOG.... информацията е от сайта на Diane Jessup за WORKING APBT
В заключение мога да кажа само че съдеики по постовете ти бих помислил че си с акъл на 16-17 годишен и ако това което казваш за възраста ти е истина там че когата ти си тренирал аз съм си бършел сополите и т.н. то наистина жалко за теб, защото в моите очи ти си поредния форумен разбирач от питбулли без дори и да си притежавал такъв, за който според огромния ти опит, базиран на наблюдението ти върху такива кучета, натрупан по градинки и паркове един АПБТ в кондикция, с малко повечко мускъли, малко по подвижен от тези които лежат по дивание е БОЕН
Аиде лека и успех в създаването на истински шампиони, тренирането на стойки и чупки и други по възвишени неща, които ние простите квартални фенчета на DMX едва ли ще разберем някога.........
Публикувано: 15 September 2008 - 05:03 PM
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Хора обяснете на момчето какво е работно качество,моля ви!!!...
А бе това с простреляните прасета е много тъпо :huh:...че и ловеца го държи за краката ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D!Е аз съм гледал клипове и с дого-аржентино,ама никой не държи прасето...за отбелязване е,че догото е едно, не две-три или повече! ;)Ако вържат Майк Тайсън и ти ще го биеш... :angry: :angry: :angry:!От ловци съм чувал,за смели кучета и срещата им с диво прасе,заключението е няколко мъртви и едва едно с триста зора спасено изтърбушено куче :samoubiec:!
И пак забрави,за темата :huh: :huh: :huh:,а тя е АПБТ...НЕ БУЛИ-МУЛИ И РАЗНИ- ПРАЗНИ ;)!Кръстоски не ги интересуват хората!!!
И простичко да ти го обесня,че ти не вдеваш,Весела ти показа АПБТ,КОИТО НАПОДОБЯВАТ АСТ...СЕГА РАЗБРА ЛИ? ИЛИ ПАК МЕ КАРАШ ДА МИСЛЯ,ЧЕ СИ Т....!? DMX...DMX...DMX... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 15 September 2008 - 05:13 PM
От клипове да...ясно ни стана,много са яки!!! :palec:
Публикувано: 15 September 2008 - 06:32 PM
Публикувано: 17 September 2008 - 12:40 PM
Цитат
Е,ти знаеш ли колко е трудно да научиш куче,което да ти се подчинява напълно във всяка една ситуация,и да превъзмогне ВСЯКАКВИ дразнители?
Знаеш ли колко е сложно да накараш куче,да издържа на този стрес-изложбата?На кучешки лай,на агресивен лай,на силни звуци и шумове,на разни храни изпуснати по земята/да не ги бара/,и всякакви други изпитания...?Знаеш ли ЧЕ при ДРУГИТЕ ПОРОДИ /в ЧАСТНОСТ АСТ/ те си имат СТАНДАРТ-и повечето изложбени кучета/за да станат такива/ ОТГОВАРЯТ на НЕГО и защо се правиш на специалист,след като дори незнаеш как трябва да бъде правилно поставена и държана опашката на кучето??? :huh: :huh: :huh:
Цитат
Как го създаде това?Ти го роди?А то на какъв СТАНДАРТ отговаря?Докажи ми че си е американски питбул териер с АКЦ или АДБА родословие/или поне някакво сръбско от покрайнините балканский/ ?
На какво толкова много го научи?
Цитат
Това и СТАФОВЕТЕ го могат?Дори още по-добре го могат....Явно не си виждал стаф,искащ да постигне целта си на 100 %...или може би изобщо не си виждал СТАФ?
bulldogmen, ПРАВ си относно ловците...аз не само съм чувал-а съм и виждал от тези смели ''пит були'' ако в Бг могат да се наричат така...Скачат на прасетата,опитват се да ги стопират и захапят за краката,и обикновенно завършва с трагичен край-пита виси на глигите на свинята.... :rolleyes:То и за това АПБТ НЕ Е ловно куче... :huh: :huh: :huh:
Цитат
Ти знаеш ли по колко много внимание се обръща на изложбеното куче,за да стане то такова?Сещаш ли се,че освен да се погрижиш за външността на кучето/козина,нокти,триминг-знаеш ли какво е?/кучето трябва и да се тренира?Трябва да има хубава мускулатура?Трябва да се движи идеално?Ти какво си мислиш-че ако по цял ден лежи на дивана,ще изглежда супер ли???? :huh: :huh: :huh:
Да...Не разбирам защо се води някакъв спор...Защо от ПИТ БУЛ,трябва да се прави Хрътка и обратно...В смисъл-Да и АЗ ИМАМ пит-Женски...От ''Асъл питовете''...че е и ''боеь'' по кръв...Въпросът не е ЗА или ПРОТИВ пита....Въпросът е че са с прекалено лабилна нервна система,че веднага изпадат в конфликти,че са прекалено доминантни спрямо останалите кучета,че СА АГРЕСИВНИ-ФАКТ,че са ЕКСПЛОЗИВНИ!!!Да и АЗ ГИ ХАРЕСВАМ питовете...И аз им се радвам...Но те са си създадени за 1...и това НЕ трябва да се пренебрегва...
Успех със създаването на други такива твари...
ПП:ще се радвам да ми обясниш само едно...-ЗАЩО в БГ ВСИЧКИ ''питове'' СА РАЗЛИЧНИ???Защо Не са С НЯКАКЪВ ЕДИНЕН ТИПАЖ?Или са прекалено дългокраки,или са до земята,или в муцуните ги прилича на мравояди??Защо нямат затвърден Стандарт?
Как си го създаде твоето куче?От заплождане по съседски?Може би от там идва цялото разминаване във външноста на българските ''питове''???
Е,как пита превъзхожда останалите породи,като дори не се знае ''пита'' на Иван,кои са дядо му и баба му?
Поне при останалите /АСТ и т.н.../ си имат ПЕДИГРИТА,и кучетата се развъждат след редица ТЕСТОВЕ и ВЕТЕРИНАРНИ ПРЕГЛЕДИ!!! ;) и защото АГРЕСИВНИ кучета не се допускат до РАЗПЛОД...
http://nl.youtube.co...rYq4_lJVKY&NR=1
:'( :'( :'( :huh: :huh:

БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР - КАЧЕСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ!
www.amstaffbg.com/forum
www.amstaffbg.com