Публикувано: 17 November 2008 - 12:30 AM
Ще ви поставя една малка и банална задачка, ако ми позволите. Интересува ме нещо, което е задавано хиляди пъти и може би ви е омръзнало да го повтарят, но ми трябва едно синтезирано и ясно мнение от вас- разбиращи и занимаващи се с породата хора, отдадени на целта да докажете, че питбулът е куче, а не звяр. Моля ви, ако някой иска и му се занимава, да ми изброи причини, които са на страната на питбула като домашен любимец, като любвеобилното и добро животно,което много от вас имат и на което се радват. Искам някой да ми защити твърдението, че кучето има и друго призвание освен това на боец и убиец, и да ми обясни има ли някакъв начин да покажете на човек, който за пръв път се сблъсква с породата, причина, която да не му всява страх като види питбул на улицата? Да ми обясни защо не трябва да се страхува от здравите челюсти и мощната мускулатура? Имам огромно желание да си взема такова куче от вече цяла година, не съм спрял да се интересувам и да съм "влюбен" в породата. Но нито мога да спечеля нашите на моя страна, нито да намера човек, който да ме укоражи да си взема такова куче, преди да ме накара го обмисля стотици- хиляди пъти. Мисля че достатъчно се начетох и наслушах на отрицателни впечетления, моля някой или някои от вас, който има желание, да ми обясни защо е толкова хубаво да имаш питбул и колко много предимства имат те пред всички други породи. Искам да разбера има ли човек, който се дожерява на кучето си 100- процентово. Стига вече с отрицателната нагласа, нека прочета нещо добро, моля! Поздрави !