Цитат
Цитат
Аз подкрепям да се набляга на външния вид, красотата и здравето, като естествено се запазва и част от характра, а именно безстрашие и любов към хората!
Това няма как да стане ако не се прилагат правила и всичките тези работещи над въпроса хора с обединени в идея и организация - независимо коя и каква! Мога да говоря до утре за смисъла от "хартийките", но едва ли има смисъл!
....Да за мен определено няма смисъл да говориш за "хартийките" , ако някой друг се интересува да си каже...
А няма как да се наблегне на безстрашието на апбт, когато му се пренебягва агресията и всеки опит за такава от страна на кучето бива наказван.
fireogi да те питам: Разбира се че има разлика в характерите на апбт и аст, но как съдиш за характера на твоя 3 месечен аст при положение че кучето още не си е изградило такъв и как съдиш за характера на апбт при положение че твойто куче е питоподобно, но казваш че баща му е стаф а майката пит и в твоя ред на мисли да те питам баща му и майка му родословни апбт и аст ли са за да казваш че са такива?
Извинете, по моя край има един израз "отиде коня у барата", е много ми пасва да го сложа тука...
Не, моето куче (Арес) не е с изграден характер, не смятам, че и Макс не е с изграден такъв до край...
Пък, дори просто да сравним, това което се нарича "стандарт на породата", какъвто следва едно развъждане по "ненужните хартийки" пак има разлики...
А Максито, ми какъвто е той такива са и родителите-на едната са и лепнали етикет пит, на другия стаф, но нито един от двамата си няма "хартийка", та какви са само един господ знае...е ако си имахме "ненужната хартйка" и аз можех да знам... ;)
А интересно е още нещо, никъде в описанието на стандарта на АПБТ, поне това което аз съм чела, не видях, черта агресия към себеподобни, говори се за будно, уверено куче и прочие...и тука идва вече смесването на възприятията хем говорим за породи, хем за улични легенди...и после защо породата остава непризната, около нея две и двеста...
И има нещо друго, човек се учи и променя начина си на мислене и мен не ме е срам, че знам повече за кучетата, породите и кинологията (въпреки, че все още знам прекалено малко) от преди една година когато съм се регистрирала...
За съжаление голяма част от нас (често и аз), възприемат като нарицателни и АПБТ и АСТ, а и двете са си имена на породи, развъждани точно по хартийки, всичко друго е подобно, на тях, но не е баш...
И мнението ми за развъждането и необходимостта от родословие отдавна гравитира около дадено състояние, многоооооо отдавна преди и да си помисля, че някога мога да имам родословно куче!
Та за всичко това (най-малкото съм пряма да си кажа мнението), исках толкова да разбера Вашето лично мнение какво означава ПИТБУЛЛ, защото имам чуство, че водим спор, а дори не успях да разбера Вашата гледна точка!
И според Вас неродословен пит и неродословен аст, до колко Вие или някой друг, може да каже в какво ще се превърнат двете кучета когато отраснат-в кого от тях ще се рзвие агресия, ще се развие ли такава изобщо и защо, какъв ще е характера на кучетата? И може ли собственика да гарантира здраво куче, без наследствени заболявания? Може ли да гарантира есктериор?