azzzy, в Mar 16 2009, 09:11 PM, написа:
roughdog, в Mar 16 2009, 09:06 PM, написа:
Логиката е проста- искам най- доброто за него!
Не се и съмнявам в това. Ако ще си по-спокоен, поискай второ мнение
от ветеринар. И наистина внимавай не само със събирането с други животни, но и места, които често са посещавани от тях.
За сега това и правя, а и времето не е особено подходящо за излизане, пазя го да не настине, че да не отложим и ваксините инцидентно. Зададох си въпросът основно, поради това, че общопроето преди известно време е било, че кучето се вади 15 дена след 3-тата ваксина, тогава минава инкубационният период и то може спокойно да се среща и с други животни. Това ме изненада, тъй като мой приятел, който също ползва услугите на съшия ветеринар получи именно тези препоръки от него- 15 дена след 3-тата, но с разликата, че от тогава минаха година и 2-3 месеца, Мисълта ми е, че може би има известна промяна и за това да ме е посъветвал така. За това си задавам и въпросът, някой ако знае, да сподели дали сега ваксините са по- осъвършенствани, или нещо подобно. Смея да твърдя иначе, че за сега поне малкият показва сериозни признаци на силна имунна система, тъй като живее на по- хладно, но се преборва с това, енергичен и игрив е и с всеки ден става все по- занимателен и концентриран в преследването на играчката си, не показва и никъкъв каприз към храна (единствено последната му се отрази малко разхлабващо, а и като цяло мисля, че рибата като основен вкус не му се нравише особено). Поздрави!