Американски питбул териер
Публикувано: 14 January 2006 - 10:55 AM
Снимките са доста и са правени с телефон. Понеже са много сам ги архивирал.
Ако някой има проблем с разархивирането, да пише ЛС да му обясня.
SET
П.С. Някой снимки са размазани и се извинявам за лошото качество... все пак са правени с телефон. :)
Публикувано: 14 January 2006 - 08:31 PM
Публикувано: 15 January 2006 - 04:20 PM
ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ НАЙ-ПОСЛЕ СЛЕД МНОГОГОДИШНИ БЛЕНУВАНИЯ И АЗ МОГА ДА СЕ НАРЕДЯ ДО ГОРДИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА УНИКАЛНАТА ПОРОДА АПБТ.
КАЗВА СЕ МАКС (ИЛИ ГОРКИ) НА ОСЕМ МЕСЕЦА Е И Е ЧЕРЕН КРАСАВЕЦ С НЕКУПИРАНИ УШИ.
ВЗЕХ ГО ОТ ЕДНИ ХОРА КОИТО ИЗОБЩО НЕ СЕ ГРИЖЕХА ЗА НЕГО И ТО ПО ЦЯЛ ДЕН ФЪРЧЕШЕ С ПОМИЯРИТЕ ИЗ ГРАДА. ЕЙ ТАКИВА ЛЮБИТЕЛИ, КОИТО СИ ИЗХВЪРЛЯТ КУЧЕТО ЗАЩОТО "НЕ ЛАЕ И НЕ Е ПАЗАЧ " СЪЗДАВАТ ЛОШАТА РЕПУТАЦИЯ НА ТАЯ ПОРОДА.
А АЗ ИМАМ ОЩЕ ЕДНО КУЧЕ - ЖЕНСКА НЕМСКА ОВЧАРКА НА ПЕТ ГОДИНИ И В МОМЕНТА Е РАЗГОНЕНА ТА ВКЪЩИ В МОМЕНТА Е НА НОЖ И МНОГО - МНОГО ГО НЕДОЛЮБВА, АМА СЕ НАДЯВАМ СЛЕД КАТО ГИ КАСТРИРАМ И ДВЕТЕ НЕЩАТА ДА СЕ ОПРАВЯТ. А И ОВЧАРКАТА Е МАЛКО РАЗГЛЕЗЕНА И ХИЧ НЕ ДАВА НА МАЛКИЯ ДА И ПИПА ИГРАЧКИТЕ И ТАКИВА НЕЩА.АЗ ГЛЕДАМ И НА ДВЕТЕ ДА ОБРЪЩАМ ЕДНАКВО ВНИМАНИЕ, ИГРАЯ СИ ЕДНАКВО И С ДВЕТЕ И ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ТЯХ СА ПОНОСИМИ.
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ СЪС СЪВЕТ -ИМАЛИ ЛИ СТЕ КУЧЕТА ,КОИТО ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО И ЕДНОТО Е ПО - ДОМИНАНТНО И САМО ДА ГЛЕДА ЗА КАКВО ДА СЕ СКАРА НА ДРУГОТО. КАК ДА СЕ ДЪРЖА?
БЛАГОДАРЯ ВИ
Публикувано: 15 January 2006 - 05:11 PM

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 15 January 2006 - 10:42 PM
Цитат
Еми ок, съжалявам - просто някой каза да пускам снимки ако имам, така и направих. Просто темата е много хубава и защо да не се пускат снимки освен информацията ? Никаде не е казано че не можеш да пуснеш снимка на любимецът ти и другите да го видят какво представлява. АЗ поне не намирам нищо лошо.
П.С. С този пост не се заяждам или да търся кавга.
Публикувано: 16 January 2006 - 10:15 AM
и аз мисля че им трябва време и любов и всичко ще е ок.
а вчера като се прибирах от работа Макс ме посрещна на улицата с много издут корем и аз се уплаших да не би някой да се е опитал да го трови
впоследствие се оказа че той сам е прекатерил оградата която е повече от два мектра висока и оттам - хоп на улицата. Овчарката никога не е правила такива неща.
какво е ял така и не разбрах
предишните му стопани са го изхвърлили защото им е убил кокошките та си мисля че някой може да се е простил с още едно пернато
ще трябва да го постегна
не знам от какво е тесто замесен,
не знам и с какви е хора живял,
но се надявам , че и 8 месечно кутре може да се научи на нови номера.
някой има ли опит с промяна на навиците на пит
той почти нищо не е научен
знае само НЕ и Ела и името си почти не знае
Публикувано: 16 January 2006 - 12:12 PM
Ако запо4неш обу4ение сега, мисля 4е ще схваща доста добре.
Трябва да имаш впредвид, 4е пит е като котка и много малко прегради могат да им попре4ат на пътя.По-добре си устройте по-висока или с няколко реда ограда, защото ина4е постоянно ще я презка4а.И внимавай да не хапне нещо, защото е много опасно.

Публикувано: 16 January 2006 - 12:29 PM
вчера му се накарах защо бяга ама той май не вдена за какво иде реч - много е шашав
ще трябва да го изловя на местопрестъплението както се казва
поздрави
Публикувано: 16 January 2006 - 12:48 PM
Публикувано: 16 January 2006 - 03:54 PM
вече не знам
мислех си че добре се разбирам с кучетата ама тоя дявол направо ме побърква
а с другото ми куче - овчарката Калина се разбираме с половин дума
преди малко ми се обадиха да ми кажат че Макс е избягал пак
а аз за негово добро не го завръзвам и не го държа затворен ама вече май ще трябва
ай тва е за сега
а вчера направих няколко добри снимки как си играят и ще се опитам да ги кача
Публикувано: 16 January 2006 - 04:45 PM
Но трябва да направиш нещо по-въпроса 4е преска4а оградата ти, защото пит була е като котка и може да преско4и по4ти вси4ко.Незнам дали само това, 4е ще му се скараш ще подейства.

Публикувано: 16 January 2006 - 05:32 PM
Публикувано: 16 January 2006 - 10:16 PM
Публикувано: 17 January 2006 - 12:26 PM
Екзакт, много е малко-8мес., едва ли гони разгонени ку4ки.

Публикувано: 17 January 2006 - 12:45 PM
Започни от ниско. Вземи една летва, примерно или съвсем малко препятствие. Тичай до нея и нека да го прескочи. Награда - храничка и "добро куче, добро куче" . Така, докато не почне сама да прескача същото препятствие, сама. След това леко увеличаваш височината, но постепенно. След всяко изпълнение - наградка и потупване на кучето, за да знае, че като направи това, ще има награда. И леко и постепенно вдигаш височината - това е начина, за да придобие самоувереност и най вече желание да го направи.
За катеренето - в клуб Сириус ползват така нареченото А образно препятствие. Кучетата първо се учат да ходят по него, то е разгънато и поставено на земята. Постепенно се прегъва, което увеличава височината му. Но всичко това става постепенно, а не веднага.
За дърветата - играете ли си ? Има ли любима играчка ? Топка или нещо такова ... започни пак от ниско. Разиграй го с топката примерно и всеки път, когато ти я даде, му давай наградка. Когато усетиш, че кучето е готово и търси топката, я постави на някое дърво, но на ниско, за може да си я вземе само като се изправи. Награда, добра дума и така няколко пъти докато свикне по команда. После слагаш играчката на по високо, но да не му е трудно и да има път до там, по който то да отида и да я вземе, за да си получи наградата. И така, отново постепенно нагоре, като през цялото време даваш команда, следиш за изпълнение, награждаваш само правилното изпълнение, коригираш неправилното.