Публикувано: 20 January 2006 - 03:50 PM
Ще Ви кажа за тоя на Дебелия (Бобо, така му викам с най-добри чувства).. Яде два пъти на ден. По няколко порции, щото "горкото" мята като змей Горянин по колкото му сложиш и каквото му сложиш. А стопанинът му е с много нежно сърце и гледа на кучето си като на човек.. Направо са за онези едновремешните черно-бели филми с мимове! b) l) Та Дебелия яде, стопанина му пък му сипва! Един затворен кръг.. Хубавото е, че се движат по цял ден и кучето е жизнено - не го оставят да мързелува. Живее в къща с двор и постоянно шари навътре-навън. Опитвала съм се да обяснявам, че трябва да яде по приблизително 500 гр. дневна дажба в зависимост от храната, разпределено на два порциона е по 250 гр. Като измерихме и установихме колко е това, на стопанина на Бобо му се насълзиха очите и му се разкъса сърчицето. Тогава ми каза "Виж кво, аз и на душманина си не мога да откажа храна.. Просто съм такъв. Няма да ме убедиш!".. Посмях се, порадвах им се и му казах "Ами гледай си Дебелия тогава и поне прави масата на релеф с движения и спорт". Това е! Не мога да го променя.. Поне гледам да помогна със съвет, който спазват като добри слушатели..