Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#6559 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2010 - 04:13 PM

morfes питбулката е страхотна, харесва ми :md_064:
тези са от преди 1-2 дена :ab_041:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

My link

#6560 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 05:24 PM

Уважаеми колеги, в раздел НОВИНИ И СЪБИТИЯ е отворена тема, където бихте могли като КЛУБ по порода да покажете съпричастност с наболелия проблем 'опасни породи"

БРФК е обединяващо звено и върховен представител на организираната кинология у нас. Категорично смятам, че случаят е крайно належащ и изисква бърза и ясна намеса именно от УС на тази организация. Не на последно място нейна цел е и пропагандата и разяснителната работа в обществото по наболели теми и "кучешки" въпроси, което общество малко или почти никак не се интересува от изложби и кучешки конкурси. За съжаление в голямата си част, хората са жадни за сензации и единственото, което имат в главите си е нихилизъм и реваншизъм! Любимото на народа: "Око - за око и зъб за зъб!" само може да доведе до още по-големи разделения в и без това разединеното ни общество. Ето един примерен текст на писмо, което всяко ръководство на национален клуб по порода, би могло да обсъди със своите членове и да изпрати до заинтересованите страни! Естествено, текстът може да търпи промени, стига да са разумни и лишени от емоционални изблици.

"Относно обсъжданата нова Наредба за домашните кучета натериторията на Столична община.

Госпожо Фандъкова!

Разтревожени сме от това,че в медиите се обсъждат забрани за отглеждане на дадени породи кучета и категоризирането им като опасни - като в това е замесена и СО.

Сигурни сме в това, че си давате ясна сметка, че подобен, доказал своята неефективност по света подход, няма да защити обществото ни от кучешка агресия и няма да намали фаталните инциденти с кучета, а напротив. Агресията при кучетата не е функция на произхода им. Това е резултат от множество фактори, различни от спецификата на породата и в частност: липса на подходящ тренинг и социализация , неправилен избор на порода съобразно начина на живот на собственика , неправилни селекционни профилактики или умишлено създаване на агресивни модели на поведение, липса на грижи и пр. Необходимо е да се предприемат мерки, насочени срещу безотговорното развъждане, умишленото насърчаване на агресивността у кучетата, както и на безотговорното отглеждане на кучета с цел задоволяване на примитивни човешки страсти.

Подобни практики, каквато е породозабранително законодателство, в редица държави доказа на практика липсата на зависимост между наложените рестрикции върху отглеждането на определени породи и инцидентите с домашни кучета. Нещо повече - в голямото европейско семейство, към което България се стреми да бъде приобщена и където такива мерки неуспешно са прилагани, отдавна тече процес на отпадане на породните рестрикции като неефективен и нехуманен метод. Би било неразумно с лека ръка да отхвърлим световния опит и да продължим да се движим повече от десетилетие след развитите страни, докато сами открием, че този подход не дава никакъв ефект, а само лишава огромен брой граждани от възможността да отглеждат домашните си любимци.

Елиминирането на хиляди дружелюбни кучета, нарочени, само защото са от набедени за опасни, ще доведе единствено до дискриминация на собствениците им , което е неприемливо за нас. Нека всеки собственик да носи персонална отговорност за действията или бездействията си пред закона и обществото."

Към момента ръководствата на националните клубове за породите амстаф, ротвайлер, боксер и йоркширски териер са изказали подкрепата си за подобна инициатива. За мое най-голямо учудване са се намерили и "колеги - кинолози", които са заявили, че проблемът не ги засяга, поради това , че отглеждат декоративни породи и "техните не създавали проблеми"

Ще се радваме ако темата не се разводнява излишно и стане трибуна на едно що годе цивилизовано обсъждане и заявяване на ясни позиции. Ако ли не: както повечето пъти досега - всеки да се спасява поединично!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#6561 Потребителят е офлайн   morfes Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2010 - 07:28 PM

Благодаря за милите думи zzverche,твоят пит също е прекрасен.Ако ти се удаде възможност,прати го на обучение,ефектът е страхотен!!!Качена снимка

Koko_ko,евала за изказването ти,че какво ще бъде едно куче зависи от грижите на собственика и възпитанието му.Качена снимка Лоши кучета НЯМА!Има само ЛОШИ стопани!Качена снимка

#6562 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 04:53 PM

Какво стана с форума?Никаква активност.

#6563 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2010 - 10:51 AM

Елате на Сангрия парти с Animal Rescue Sofia

Елате на Сангрия парти
06.06. - 16 часа - София - Лозенец

Един прекрасен следобед - едно направено добро!
Заповядайте отново на купон с нас и подкрепете животинките в приют Богров!

06 юни неделя 16 часа бул.Джеймс Баучер 23 кв.Лозенец - София

Качена снимка

Ще се радваме да ви видим отново :be_107:

За да опресним спомените - вижте как премина чаеното ни парти с вас миналия месец:
http://arsofia.com/bg/tea-bg /
Ще ни бъде приятно да се видим отново, доведете и приятели -все пак, колкото повече, толкова повече!
Ние очкаваме вас,
а вас отново ви очкават изненади
:be_107: :re_037:

Темата за Партито

#6564 Потребителят е офлайн   raiskoto Икона

Публикувано: 21 June 2010 - 04:31 PM

Искам да питам как мога да си взема в Англия кученце питбул.../аз вече имам просто искам да си го взема там,защото не искам да го оставям тук на някой/разбрах ,че има някакви характеристики по които до определят на стаф и т.н. не разбирам особено много Но ако имате някаква информация бих била благодарна.

#6565 Потребителят е офлайн   mitoxond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2010 - 12:45 AM

не можеш. в Англия питбулът, до колкото знам и аст, са забранени породи.

#6566 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 22 June 2010 - 11:11 AM

И в другия форум ти отговорих,че няма как да вкараш пит в Англия!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#6567 Потребителят е офлайн   raiskoto Икона

Публикувано: 22 June 2010 - 07:47 PM

Знам :) извинявам се ,че питам и на други места,но една жена ми каза ,че е виждала питове в Англия ....та или тя бърка..или някъде ми се губи връзката.То аз няма да тръгна без нея никога.И затова събирам мнения.Благодаря ви

#6568 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2010 - 08:59 PM

Показване на мнениетоraiskoto, в 22 June 2010 - 07:52 PM, написа:

Знам :) извинявам се ,че питам и на други места,но една жена ми каза ,че е виждала питове в Англия ....та или тя бърка..или някъде ми се губи връзката.То аз няма да тръгна без нея никога.И затова събирам мнения.Благодаря ви

Поздравления, за отговорната постъпка да не оставяш кучето си на други хора, и за желаенито да е винаги с теб :ba_025: но искам да те разочаровам, че независимо от порода ( доколкото съм проучвала по въпроса ) за да вкараш куче в Англия се изисква то да стои под карантина там 6 месеца :be_107: :dh_188: и пак е кофти :dh_188:
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#6569 Потребителят е офлайн   raiskoto Икона

Публикувано: 22 June 2010 - 09:44 PM

Оф ужас,имаше нещо такова вярно,ама главата ми докато четях се обърка и това за карантината не си го преведох.Ми то аз не искам и 6 месеца без нея.Ще си стоим в БГ и това е :) Благодаря ти за отговора.

#6570 Потребителят е офлайн   elora121 Икона

Публикувано: 08 July 2010 - 09:31 PM

Здравейте,аз имам питбул казва се Дара на 7.07.2010 г. празнувахме годинка!!!!!Ето и снимки:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#6571 Потребителят е офлайн   pitbulcho Икона

Публикувано: 22 July 2010 - 10:16 PM

Здравейте от мен аз съм Асен на 18 години и след 5-6 дни ще си взема питбулче на 50-60 дена. Останах с впечетлението че тук проабладават хората с големи предрасъдаци към повечето дори всички "тинове" или "гъзари" които просто пишат без да знаят кой е от другата страна и затова само казвам ако някой тръгне да ме плюе за това че съм си взел питбул за 60лв. с недоказан произход ако му е възможно просто да си запази коментара.
Така никога не съм гледал куче, имал съм куче преди 3 години но то не беше семейно куче лабрадор за което се грижиха родителите ми най-вече, няма значение сега ще гледам питбулчето самостоятелно и прочетох за сега само няколко странички и за сега останах с впечатлението че питбула наистина му трябва много добро възпитание, та като за съвсем нов човек в тази сфера може ли да ме насочите къде какво да прочета, най-важните неща поне които задължително трябва да се знаят поне да започна от някъде, говоря за възпитанието на кучето, не за ваксини или с това какво трябва да се храни...
Прикачена снимка ето и една снимка на питоподобното или както ги наричате ... мойто е кафявото женско е.

#6572 Потребителят е офлайн   mitoxond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2010 - 10:44 AM

хубаво е, че искаш съвети, но същевременно говориш агресивно и поучително. иначе си останал с правилно впечатление - трябва му много добро обучение и усилия от твоя страна.
виж тук - ЦЪК
има много различни полезни неща, но най-вече прочети за социализирането и за доминантното поведение.

#6573 Потребителят е офлайн   niki7o0o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:moto ;]
Публикувано: 24 July 2010 - 04:16 PM

ето ни и нас... :))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6574 Потребителят е офлайн   HeyGod Икона

Публикувано: 30 July 2010 - 04:10 AM

Така ...
Нов съм в този форум и имам няколко въпроса.
Моята мила майка напоследък е доста самотна и съм решил да и взема животинче.
Преди няколко години имахме котка,но беше доста своенравна и дори избяга ...
Проблема е,че тя доста се привързва към животинките и е мъчно,ако нещо се случи ...

Наскоро обсъдихме с нея вариант за куче, като в тези сметки не бяха включени по-малките породи.
Един съсед има питбул,първият път в който кучето ме видя почти ми скочи на врата да ми се радва.
Наистина бях с друго впечатление за тази порода и оттогава клоня към тях.

Обаче ... аз съм в София(родом съм от друг град) и най-вероятно ще искам да се заминавам определено време с кучето.Поне в началото докато го възпитавам и т.н.,защото не искам да товаря майка ми с тази задача.
10 часа от деня си прекарвам извън дома т.е. ще мога да го разхождам,дори на дълги разходки,да се занимавам с него през останалото време,тъй като нямам много задължения в свободното си време,но ще има в моменти,които да остава само ... когато се връщам обратно към дома или отида някъде извън София примерно за ден-два ... Не бих го поверил на съквартирантите си,защото си е отговорно.Предполагам,че могат да се жертват да го извеждат,но ще се притеснявам да не ги товаря.

Оттам нататък ... след 2 години може би ще заминавам извън България и тогава вече(дори по-рано) ще го поверя на майка ми. Дали ако животното не е свикнало с нея ще му бъде трудно ? И на него,и на жената? Нямаме двор и голямо пространство,но искам да знам дали просто е удачно при тези условия да изтормозя животинката с тези местения и евентуални пътувания от моя страна ... Винаги съм искал да имам куче и сега се отдава и хубава възможност,понеже майка ми има възможност да го гледа,но по нататък ... Благодаря предварително!

П.С. Мислех и за котка .... по-лесно ще се гледа,може да се оставя сама,няма нужда от разходки и т.н., но друго си е куче :D Предполагам ме разбирате :)

#6575 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 July 2010 - 10:44 AM

Здравейте,отглеждането на куче от ,която и да било порода,изисква време,търпение,социализация на животното,както и постоянство.Сам казвате,че в момента не можете да отделети всичко това за бъдещото си куче.Първият въпрос,над който трябва да се замислите е,близките 13-15 години,ще можете ли да се лишавате от куп удоволствия и ангажименти?Защото кучето не е играчка,не можеш да го вземеш и да го гледаш известно време и после да го прехвърлиш на някого,защото просто ти е писнало или се явил поредния ангажимент.Порода към,която сте се насочили има една особеност,която малко порода я притежават, а тя е че те имат особено болезнена привъзраност към стопани,нон стоп искат да общуват с хора,в това число най важно е за тях да са близо до стопанина,защото изпадат в депресия и страдат.Пита изиква нон стоп обучение и социализация,не смятайте ,че като едни път сте го начули на основните неща,не трябва да работите повече с него,породата е доминантна и поради тази причина,трябва нон стоп да се налагате и доказвате.Моя съвет е ,когато имате времето и възможността да му предоставите всичко това,за което ви пиша по горе,тогава да си вземете домашен любимец.Още един съвет,пита не е лъжица за всяка уста,може да ви звучи на таджикистнаски,но ви го казвам от опит.Ако въпреки всичко решите да вземете куче и да го подложите на това,което сте питали,най общо казано,животното няма да се чувства добре,ще имате много бъдещи проблеми и ще се видите в приключения т.е. жална му майка на добичето.Надявам се да сте ме разбрали правилно :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#6576 Потребителят е офлайн   PredatorX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 01 August 2010 - 06:24 PM

Ето я и моята питбул-ка :)
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка