Американски питбул териер
Публикувано: 29 October 2010 - 10:08 AM
Нагръдника е въпрос на предпочитание на стопанина,но дърпащо се куче доста по-трудно се управлява с нагръдник отколкото с нашииник.Аз водя моя от 4 месечен и с двете и има страхотна разлика.Като усети че не му пречи на врата и се тегли като луд.Аз лично мога да го коригирам и с двете но е по-лесно с нашииника,ако кучето върви добре на повод в смисъл няма теглене на къде ли не предполагам ще му е комфортно.Остава физическата сила на водещия . :)
Публикувано: 29 October 2010 - 09:46 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 17 November 2010 - 07:54 PM
Привет на всички :) Пиша с едно запитване.
Понеже съм решил да си взема куче, а пит була е една от породите, които най- много харесвам, защото съм имал контакт с такива кучета не един път и съм останал с мн добри впечатления, а и от прочетеното в нета също. Но или аз не съм разбрал или всички около мен яко ги друсат прерасъдаците, защото всеки, на който кажа за това си намерение заявява, че едва ли не се обричам себе си и него (ама то по тяхната логика си е обречено по принцип) да го водя на повод цял живот, да лекувам рани и да не мога да доближа друго куче без другото да предаде богу гух, дори хора с кучета ми казват, че ако се сдобия с пит бул, нямало да си събират кучетата с него. Та големия въпрос е: аз ли нещо не съм разбрал, че ако се социализира от малко с дуги кучета и животни и не се насърчава да се бие и озлобява пит-а си става нормално куче или това е безнадежно и колкото и да го уча и т.н. то все ще си яде останалите кучета ( хора съм свидетел, че много обичати са приятелски настроени към нас). Та моля собствениците да ме поправят в заблуждението ми или надявам се да ме подкрепят.
Предварително благодаря
Понеже съм решил да си взема куче, а пит була е една от породите, които най- много харесвам, защото съм имал контакт с такива кучета не един път и съм останал с мн добри впечатления, а и от прочетеното в нета също. Но или аз не съм разбрал или всички около мен яко ги друсат прерасъдаците, защото всеки, на който кажа за това си намерение заявява, че едва ли не се обричам себе си и него (ама то по тяхната логика си е обречено по принцип) да го водя на повод цял живот, да лекувам рани и да не мога да доближа друго куче без другото да предаде богу гух, дори хора с кучета ми казват, че ако се сдобия с пит бул, нямало да си събират кучетата с него. Та големия въпрос е: аз ли нещо не съм разбрал, че ако се социализира от малко с дуги кучета и животни и не се насърчава да се бие и озлобява пит-а си става нормално куче или това е безнадежно и колкото и да го уча и т.н. то все ще си яде останалите кучета ( хора съм свидетел, че много обичати са приятелски настроени към нас). Та моля собствениците да ме поправят в заблуждението ми или надявам се да ме подкрепят.
Предварително благодаря
Публикувано: 18 November 2010 - 02:24 AM
Аз от скоро имам питбул и съм говорил с човек който от 20 години гледа, той ми каза ,че питбул почти никога не напада ако не е предизвикан ( разбирасе ако не е обучен от някой идиот да се бие ) ...
Но той каза винаги да го водя на повод, в парка защото можело да се сбие с куче, но има нещо друго. Когато излизам в парка не 1 път съм виждал пуснати питове играещи с всякакви породи кучета, в крайна сметка всичко е до теб , как ще го възпиташ ти , но най добре да се изкажат още хора , че моята Лорка е малка още не сам много спец.
Но той каза винаги да го водя на повод, в парка защото можело да се сбие с куче, но има нещо друго. Когато излизам в парка не 1 път съм виждал пуснати питове играещи с всякакви породи кучета, в крайна сметка всичко е до теб , как ще го възпиташ ти , но най добре да се изкажат още хора , че моята Лорка е малка още не сам много спец.
Публикувано: 18 November 2010 - 10:34 AM
За обичта към хората си разбрал вече.За социализацията с кучетата-да с колкото повече животни има контакт и колкото повече места опознава още с първите си излизания по-добре и за двамата.Докато е още малко ще играе с всички животни,които му позволяват,но това не означава автоматично,че няма да се спречка с някой.А относно повода еми не е чак толкова фатално.Аз лично се снабдих с въже дълго 5 метра и когато сме в парка може да се разхожда спокойно пък и ми е под ръка дет се вика.С течение на времето се разбира при контакт, не пряк, как ще реагира кучето и се вземат съответните мерки да не се стига до конфликт.