Американски питбул териер
Публикувано: 09 May 2011 - 08:04 PM
Публикувано: 09 May 2011 - 08:51 PM
- дали ще се осъществи мечтата ви за евентуален клонинг на драгоценното ви любимо съкровище ,че да пребъде то до амина?
- дали ще можете да предвидите стопаните и съдбата на кучилото ,и стопаните и съдбата на кучилата на кучилото? И на техните кучила?
- дали и до колко ще допренесете за и без това невероятната по размери Свръхпопулация от питоподобни кучета ,за които намирането на свестни стопани практически клони към нула?
- дали Порода означава въдене на произволно куче А с произволно куче Б ?
Преди да отговорите с "ДА , естествено" - помислете си . Моля.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 09 May 2011 - 09:39 PM

Публикувано: 09 May 2011 - 09:53 PM
Агалина е много права,защото тя и още няколко човека тук във форума си скъсват задниците да намират домове на хилядите ненужни,изхвърлени,изоставени питове и подобията им.От кого са изоставени от стопаните си.....Затова и хората тук,а и самия форум подкрепят породното развъждане,което е контролирано-правят се изследвания на животните за дисплазия,атаксия(ако така се казваше) и др за всяка порода(за питовете не съм запозната специално).Също така не всяко куче дори и от развъдник трябва да остави поколение,защото не от всяко дърво става свирка.Има брийд,шоу и пет клас кучета.За да бъдат допуснати до разплод кучетата минават изпити,изложби, и така се селектират най-добрите представители на породата и когато връзката им е одобрена тя ще носи още по добри гени и ще подобри и породата като цяло.За това тук няма да срещнеш разбиране за нечистопородно развъждане(въдене) каквито и аргументи да и доводи да имаш.
Надявам се не го приемаш лично

Поздрави!
Публикувано: 09 May 2011 - 10:03 PM

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net
Публикувано: 10 May 2011 - 02:36 PM
ShiBumi_GirL, в 09 May 2011 - 09:53 PM, написа:
Агалина е много права,защото тя и още няколко човека тук във форума си скъсват задниците да намират домове на хилядите ненужни,изхвърлени,изоставени питове и подобията им.От кого са изоставени от стопаните си.....Затова и хората тук,а и самия форум подкрепят породното развъждане,което е контролирано-правят се изследвания на животните за дисплазия,атаксия(ако така се казваше) и др за всяка порода(за питовете не съм запозната специално).Също така не всяко куче дори и от развъдник трябва да остави поколение,защото не от всяко дърво става свирка.Има брийд,шоу и пет клас кучета.За да бъдат допуснати до разплод кучетата минават изпити,изложби, и така се селектират най-добрите представители на породата и когато връзката им е одобрена тя ще носи още по добри гени и ще подобри и породата като цяло.За това тук няма да срещнеш разбиране за нечистопородно развъждане(въдене) каквито и аргументи да и доводи да имаш.
Надявам се не го приемаш лично

Поздрави!
РАзбирма гледната ти точка , благодарен съм за мнението и ще си извлека нужните изводи
Публикувано: 10 May 2011 - 05:47 PM

Публикувано: 11 May 2011 - 10:07 AM
MaFi0zZz, в 10 May 2011 - 08:05 PM, написа:
На пръв поглед уж главната причина : Доскоро в България нямаше регистрирана киноложка федерация ,която да признава породата АПБТ . Сега обаче има ,това е БРКС, остава само да се организират читави хора, на които да им се бачка, разбира се с чистопородни кучета - такива ,на които родословието не е просто линк , а официален документ. Тези кучета могат да участват в екстериорни изложби, вече имаше такива . И тук е по-големият проблем , поне според мен - чистопородните АПБТ в Бг се броят на пръсти ,поради неистовото ъндърграунд въдене, великите им "тайни" за произхода ; печелбарството от плът ; незнанието , некомпетентността, мързелът да се търси качеството; митовете около породата ;лошият имидж заради безотговорни стопани и откровено прости хора .....
Така или иначе за чистопородно развъждане са необходими знания, пари ,принципи, много много много работа и любов.Времето ще покаже можем ли го.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 12 May 2011 - 06:01 PM
MaFi0zZz, в 09 May 2011 - 09:39 PM, написа:

Точно така,а пък и като знам в коя държава живеем,мисля че няма да е трудно да се намери родословие,чрез заплащане!!!
Публикувано: 12 May 2011 - 10:22 PM
Публикувано: 13 May 2011 - 10:43 AM

Публикувано: 13 May 2011 - 01:41 PM
Прикачени файлове
-
nagr1dnik.bmp (225.05K)
Брой сваляния: 192
Публикувано: 13 May 2011 - 04:19 PM

ето един хубав нагръдник за питбул http://shop.zoomania...-za-pitbul.html

My link