Kiara%20Pit, в 08 February 2012 - 01:42 PM, написа:
Американски питбул териер
Публикувано: 08 February 2012 - 06:31 PM
Публикувано: 08 February 2012 - 09:47 PM
Интересно къде видя спор че ми обясняваш за банове... Успокой се и без заплахи ;)
Предлагам да защитим прасетата от исколвоне по нова година,как е възможно.Моля агалина да ме поткрепи. Мод:да отворя ли нова тема?????
Публикувано: 09 February 2012 - 04:59 PM
В интерес на истината явно девойката се превъзбужда и за това играе по този начин с бутане и ръгане. Явно е доста енергична.
Опитвалили сте запознанство след изчеждане на енергиета?
Публикувано: 10 February 2012 - 01:55 AM

От скоро пак съм в България и съм решил пак да си взема куче. Винаги съм харесвал този тип кучета но там където бях нямаше от много такива
Изчетох темата и видях че има хора които могат да ми помогнат в избора и отглеждането.Благодаря предварително.

Само на първо време искам да попитам едно.
Какво според вас да си взема ? Пит бул или Стафордшир? и двете ми харесват но да ви кажа чесно не намирам разлика

Благодаря
Поздрави

Публикувано: 10 February 2012 - 11:34 AM
Предлагам да защитим прасетата от исколвоне по нова година,как е възможно.Моля агалина да ме поткрепи. Мод:да отворя ли нова тема?????
[/quote] Бе ти работа ли си нямаш , кво ти е ?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 11 February 2012 - 12:42 AM

На въпроса дали имам опит и време ще отговоря така.
Време ще имам достатъчно защото работата ми го позволява, а за опита мсля че имам .Имах Фокс който беше такъв дивак че се чудех дали развъдчицте не са ме преметнали и вместо фокс съм си взел тазманйиски дявол

На въпроса ми за разликите със Стафа получих отговор че питбула е по- агресивен

Публикувано: 11 February 2012 - 07:13 AM
http://zajivotnitee....82%D0%B0%D1%84/
Публикувано: 11 February 2012 - 09:26 PM
Пинпонг, в 10 February 2012 - 10:42 PM, написа:

АРБТ и АСТ се различават по външен вид най- вече:
http://www.pitbull-b...d.htm#standarts

Публикувано: 12 February 2012 - 12:26 PM
Advanced Member
Група:
Потребители Мнения:
388 Регистрация:
18-February 08 Gender:Female Location:София Изпратено 10 February 2012 - 11:26 AM
Привет!
Видях поста в темата за питовете и реших да ти пиша на лични.
Първото,което предполагам сте разбрали щом сте изчели темата е че пита си е доста енергично,силно,упорито и да не отричаме агресивно към животни. Тук следва да си зададете въпроса дали бихте могли да се справите с такова животно. Като разбира се социялизацията е неизменна част от началото на кутрето,но това че си играе с дадено куче не значи автоматично,че винаги ще е така.Разбира се има и изключения.
Стафа е по-различен като характер,по-спокоен така да го нарека,което отново значи,че ако не се работи с него той може да се превърне в дивак така да го нарека.
Помислете хубаво преди всичко с какво време разполагате имам в предвид свободно,колко внимание можете да обръщате на кутрето във възпитание и всичко от което се нуждае и тогава преценете,кое животно като тип и енергия ще се впише по-добре във вашата среда.Прочетете още метерия за тях може би има неща които все още не са Ви ясни и не сте сигурни към коя порода да се причислите.
Поздрави

От този отговор останах с такова воечатление.А в стандартите които сте постнали не открих някаква сериозна разлика. Да не говорим за снимите в нета или още по- малко тези които виждам на живо в Бг
Когато се разхождаме с приятелката ми в парковете вече си правим облози каква порода ще се окаже поредното подобно куче.
Това което научих е :
Ако кучето е чисто черно, с цвят индиго или с преобладаващ бял цвят(повече от 80%) значи не е СТАФ.
Но ако влиза в стандарта на СТАФА може да е СТАФ, ама може и да е ПИТ

Публикувано: 12 February 2012 - 02:15 PM
Пинпонг, в 12 February 2012 - 10:26 AM, написа:
.....
Стафа е по-различен като характер,по-спокоен така да го нарека,което отново значи,че ако не се работи с него той може да се превърне в дивак така да го нарека.
....
От този отговор останах с такова воечатление.А в стандартите които сте постнали не открих някаква сериозна разлика. Да не говорим за снимите в нета или още по- малко тези които виждам на живо в Бг
Когато се разхождаме с приятелката ми в парковете вече си правим облози каква порода ще се окаже поредното подобно куче.
Това което научих е :
Ако кучето е чисто черно, с цвят индиго или с преобладаващ бял цвят(повече от 80%) значи не е СТАФ.
Но ако влиза в стандарта на СТАФА може да е СТАФ, ама може и да е ПИТ

Дали едно куче принадлежи към дадена порода не зависи от това дали се приближава повече или по-малко до стандарта (идеалът), а дали има родословие.Единствено и само родословието определя принадлежност към порода.

Публикувано: 13 February 2012 - 02:57 AM
[/quote]
Значи няма значение какво куче ще си взема!?
Единствената разлика ще е в това какво пише на хартйииката ,
Така ли?