Пинпонг, в 28 February 2012 - 12:17 AM, написа:
zangievkaa ,
Нарочно ще ти пиша на "ти" защото тук всички сме просто птребители и това обръщение ми е малко лицемерно.
Зада не хабя време в дълги обяснения ще карам на кратко.:
Няма да давам пример с твоето куче защото каквото и да напиша ти можеш да го отречеш независимо дали е вярно или не.
Да приемем че кучето ти не притежава типичния за породота характер и ти си успяла да го пречупиш и социялизираш.
Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?
Радва му се купува му дрешки гушка го и го обгрижва. Пухчо си играе с всички кучета от квартала но един хубав ден играта леко загрубява и докато се усетиш твоя сладур е захапл довчерашния си приятел и не иска да го пусне!!!
Ще ми отговориш ли какво би направила в такъв случай?
Само не ми пише нещо от сорта "при добре възпитан пит това няма как да стане"
Няма да ви уча на български език .
Неможете да дадете пример с моето куче защото не го познавате нито мен като стопанин.Няма за какво нито да отричам нито да премълчавам.Никой не е казал кучето да бъде обличано в дрешки,да бъде мачкано и лигавено а да бъде възпитано което няма нищо общо с нещата който вие сте описали по-горе .
Аз ще ви отговоря на въпроса въпреки ,че вие не отговорихте на нито един от мойте,защото това е форум и всеки член трябва да сподели своя опит и да се опита да помогне на на неопитните.Когато дойдохме в Германия една от съседките ни полякиня ни изчакваше да отидем на лекции и замеряше питбулката ми с камъни оттогава тя неможе да я понася и откача като я види настръхва и гърбът цялата се стяга и започва тихичко да ръмжи.За това аз се старая да избягвам всякакви контакти с нея и по-този начин аз предпазвам и нея и кучето ми . Въпреки ,че съм нямала проблеми с питбулката ми спрямо други 4-ноги съм имала с другите ми кучета.
В нашето семейство винаги е имало кучета когато бях малка на 13-14 години имахме 2 средноазитски овчарки доберман и понеже живеехме в къща пред къщатата имаше около 10 улични кучета.
Както вие описахте в един слънчев ден след като доберманката тероризираше женската средноазиатска овчарка когато беше малка.Дойде деня в който малката вече не беше малка и не беше изобщо съгласна даберманката да я тероризира .Та в този слънчев ден баща ми забравил да затвори добре вратата на клетката на овчарките и те излязоха и първото нещо което направи женската беше да скочи на доберманката и да я здави.Баща ми взе една пръчка и се опита да направи почти същото което" Vesela_5 " е копирала като статия .Овчарката беше толкова разярена,че опита на бащами беше напълно безуспешен в ядъ си той започна да налага овчарката отново безуспешно накрая дойде майка ми която от дете се занимава с обучението на кучета след което взе маркуча с който поливаще цветята пусна водата и го натика в устата на овчарката след 20-30 секунди овчарката пусна захвата.
Това беше моя опит.
Аз лично мисля ,че всеки стопанин който има достатъчно силна връзка с кучето си и го познава като характер.Стопанинът би познал кога кучето му е готово да нападне и кога играта вече не е игра.Но човек никога неможе да бъде на 100% сигурен защото това е живо същество със собствен разум и решения който не винаги са по угода на стопанинаколкото и добре да е еъзпитан .Постарх се да прочета и да събера малко информация когато Зина (питбулката ми)дойде при мен за да бъда подготвена както смятам ,че всеки собственик на куче,котка ,слон трябва да направи.Има няколко начина за разтърваване на захват.№1-хващат се заден десен и задян ляв крайник по този начин кучето губи равновесие.№2-със стик като линковето който е дала "Vesela"№3 със водна струя в устата на животното№4с вода ,пожарогасител и други субстанции от този род се пръска в лицето на кучето.
Всеки който е стопанин или ще бъде стопанин на едно такова куче трябва да бъде добре подготвен и да се занимава сериозно с животното си.Не виждам никакъв проблем който и да било да отглежда питбул стига стопанинът да може да поеме пълна отговорност за животното си.И отново казвам ,че няма значение мъй,жена било то на 20 или 50 стига да има желанието и да бъде готов да поеме последствията и грижата за един питбул.
" Но какво става когато, някой като теб си вземе малко питче ?"
Ами става това ,че още един питбул ще получи добър живот ,семейство,грижа ,любов и няма да бъде пуснат да се бие за кефа на някакви малумници.
Сега аз започвам с въпросите "някой като мен" какво искате да кажете с това изказване ?Още не сте ми обяснил какво лошо има в това жена да гледа питбул,още не сте ми обяснил с каво аз съм лош и опасен стопанин!
Когато ми отговорите на тези въпроси можете да ми задавате следващи и можете да провите исказвания от сорта на "някой като теб " и прочие.
Книгата изглежда безкрайно интересна.Има ли я някъде в интернет от където мога да я прочета или изтегля.До сега съм чела само чуждестранна литература.