http://www.nalov.com...showtopic=20146
статията е препечатана оттук, от книгата "пит бул". Грешката е моя, че изобщо я препечатох. Не погленах, че се казва "бойни" освен "ловни", но и никъде не се говори за организиране на боеве с кучета, а за ползването им на лов.За това и не съм видял.Ще я махна и ще потърся по-добра информация, която да преведа или ще видя да препиша от книгата. Агалина извинявай. Но твоето отношение ме обиди много. От целия този цитат на статията се описва лова с питбул на диви свине и цените на ловно обучените, защо обаче е включена и думата "бойни", т.е кучета участващи в боеве при положение, че не става дума никъде за подобни организирани неща не знам.
"Два пит була се обучават от малки да даржат ушите на прасето докато дойте ловецът и застреля или
Цитат
заколи с дълъг нож прасето.(снимката по-горе) Но има и доста черна хроника,понеже пит бул без страх застава срещу прасето в опит да спре стремителния му бяг и в опит да го захапе за зурлата ,биват изкормени,но дори и умирайки,то не пуска захапката и прасето по късно умира от предизвикания шок.Цените на Бойните Пит Бул достига трицифрени суми в долари и паундове.А на ловните цената също не е ниска.Трудноста идва да се научи кучето да хапе отстрани за ушите а не за зурлата или врата. " .
"Цените на Бойните Пит Бул достига трицифрени суми в долари и паундове."
очевидно автора описва техниката за лов и цените на ловните питбули, за бой с кучета никъде не се говори.
Публично ти се извинявам и признаваш грешката си. Обидно ми стана когато ме изкара подръжник на боевете и тн. а всичките ми статии които лично аз съм писал или превеждал са против това.