Американски питбул териер
Публикувано: 11 July 2012 - 02:06 PM
Снощи е била изпълнена смъртната му присъда.
През пролетта на 2010-та община Белфаст иззема кучето за евтаназия, защото "прилича на питбул". Във Великобритания има Наредба за опасните породи според която притежанието и отглеждането на питбули е забранено, а кучетата от тази порода се изземат и евтаназират.
Ленъкс прекарва 2 години в общински приют, а семейството му се бори със зъби и нокти за него. Историята му се разпространи в цял свят, стотици хиляди хора се опитваха да го спасят. Напразно.
Сайтът на Ленъкс:
http://www.savelennox.co.uk/
Още информация за законодателството, базирано на порода:
http://dangerousdogsact.com/
http://www.youtube.c...h?v=WRTXE53xB08

Публикувано: 20 July 2012 - 12:15 PM
mlad6ito, в 05 July 2012 - 11:08 AM, написа:
Не ти трябва нагръдник.Още по.малко строг нашийник- той е за определена корекция, не е за разходки.
Слагай обикновен нашийник ,ще можеш да контролираш с него . Но трябват и знания за което.
Ушите не масажирайте mg_062: Просто хранете с висок клас храна
П.П.
Админ , би ли затрил тая гнус? :
"Два пит була се обучават от малки да даржат ушите на прасето докато дойте ловецът и застреля или заколи с дълъг нож прасето.(снимката по-горе) Но има и доста черна хроника,понеже пит бул без страх застава срещу прасето в опит да спре стремителния му бяг и в опит да го захапе за зурлата ,биват изкормени,но дори и умирайки,то не пуска захапката и прасето по късно умира от предизвикания шок.Цените на Бойните Пит Бул достига трицифрени суми в долари и паундове.А на ловните цената също не е ниска.Трудноста идва да се научи кучето да хапе отстрани за ушите а не за зурлата или врата."

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 20 July 2012 - 12:49 PM
И между другото "тая гнус" я ядат 99% от хората в България. По света също се яде свинско, знам че може би не ви харесва предисторията на храната в чинията Ви, но тя е такава от древността та чак до днес.
Цитат

Публикувано: 20 July 2012 - 03:40 PM
mlad6ito
Пич поуспокой малко топката, направо се уби да даваш акъл и съвети. Ти от кога гледаш ПИТ, от кога гледаш куче въобще, идеята ти за блога е добра, но е нулева като представяне.
И не е ли крайно време да си покажеш любимото куче, щото имам некакви съмнения
Само ти чета постовете и ти се радвам

agalina
е много права
Публикувано: 20 July 2012 - 03:43 PM
млад6ито:
бля-бля-бля нападки, заяждане конско
към агалина:
права си
Статията е препечатана от книга, а мнението ви за лова си е ваше, не може всички да са на едно мнение. Като не ви харесва блога ми и статиите които се старая да публикувам поне не плювайте никой не ви кара да ги четете. И като дам снимка какво?

Публикувано: 20 July 2012 - 03:45 PM
mlad6ito, в 20 July 2012 - 10:49 AM, написа:
Начи използване за куче -боец?
Някой ме съветва да съм по-спокойна когато той описва кървави сцени и простоии? . В сайта, който аз обичам. И против правилата му.
Младнещоси , на интересен се правиш ти - аз нямам нужда да се доказвам. Писнало ми от новопокръстени , не си ми интересен ,освен ако не вредиш. А ти точно това правиш.Както и фенът на якудзите.

Публикувано: 20 July 2012 - 03:48 PM
agalina, в 20 July 2012 - 03:45 PM, написа:
Да питбула е боец в такава среда е селектиран, за щастие боевете с кучета отдавна са забранени със закон. Бойна порода ли е питбула? Изказал ли съм поне 3 пъти мнението си за боевете с кучета, бикове и тн. Блога ми е против боя с кучета, купирането на уши и всякакви тем подобни простотии.
Забелязвам, че тук няколко дами много държат да се заяждат с някой. Какви кървави сцени. Лова си е лов, като не ти харесва мнението си е твое, не си длъжна да го харесваш. Кървави сцени има и в месарницата, от която си купуваш месо, а преди това още по-кървави когато са колели прасето, което след това си готвим.

Публикувано: 20 July 2012 - 03:56 PM
agalina, в 20 July 2012 - 03:45 PM, написа:
Младнещоси , на интересен се правиш ти - аз нямам нужда да се доказвам. Писнало ми от новопокръстени , не си ми интересен ,освен ако не вредиш. А ти точно това правиш.Както и фенът на якудзите.
Ти си поредната изперкала изпаднала в мозъчна менструация лелка с криза на средната възраст. За жалост ми е трудно да спазвам дорбия тон който винаги съм се старал да имам към теб! Да приемем, че не обичаш лова! Кое е вредно че съветвам хората да не бият кучето си, да не го пускат да се бие, да не му режат ушите, да го социализират. Това ли е вредно? Съжалявам, но няма да стане днес аз да съм ти мизата за хора с които да се заяждаш и да плюете тук групата лелки начело с изкукуригалата Фурия_с. Много е обидно, когато се стараеш да си любезен с някой а той в един прекрасен ден реши да изопачава думите ти като ги вади от контектста и да плюе по теб защото е влязъл във форума в лошо настроение. Лова не е незаконен! Харева ти или не животното първо се убива преди да си го сготвим. Защо се държите по този начин не ми е ясно, само че не съм ви някакъв балък, с който ще изпозлваш подобни обръщения и ще се изказваш по такъв начин за мен. Не става. За жалост този форум е пълен с вечно нервни и криви лелки криво-разбиращи любовта към животните с мерене на лицемерно четене на "морал". Сега ме изкара че съм "за" боевете с кучета. Като собственик на питбул всеки е длъжен да знае как е селектирана тази порода и вие много добре знаете как и съм сигурен, че сте отговорна стопанка. И да питбула е бойно куче, така е създадено, това не значи че трябва да се пуска в бой.
Спирам да пиша, така или ианче пак ще изкарате думите ми извън контекста за да продължите драматизациите. Сега ме упреквате, че съм препечатал статия от определена книга която описва как е селектирана породата - в бойни условия. Не е ли така и защо преглеждането на историята трябва да е "вредно" и да пропагандира бой с кучета според вас?!
Съжалявам, но вашето отношение към мен е твърде обидно, изненадан съм дори защото досега се държахте добре. Явно днес е мой ред да ми се заяждате, но това няма да стане тъй като самата вие много добре знаете, че сме на едно мнение за питбулите и тяхното отглеждане в насока правилна социализация, добри грижи и никакви боеве, това че не харесвате лова ви принуждава да се обръщате към мен с пренебрежителни отношения, а колежката ви ме приканва да слагам снимка на кучето си, която вече съм сложил което един вид означава "дай да видим къв пумяр имаш пък ти". И поправете ме, ако греша но във форума има цял раздел за ловджийските кучета, нали така? Малко хора знаят, че питбула би могъл и да се изпозлва за лов, за тях това би било интересно.

Публикувано: 20 July 2012 - 04:00 PM
"Два пит була се обучават от малки да даржат ушите на прасето докато дойте ловецът и застреля или заколи с дълъг нож прасето.(снимката по-горе) Но има и доста черна хроника,понеже пит бул без страх застава срещу прасето в опит да спре стремителния му бяг и в опит да го захапе за зурлата ,биват изкормени,но дори и умирайки,то не пуска захапката и прасето по късно умира от предизвикания шок.Цените на Бойните Пит Бул достига трицифрени суми в долари и паундове.А на ловните цената също не е ниска.Трудноста идва да се научи кучето да хапе отстрани за ушите а не за зурлата или врата. " .
"Цените на Бойните Пит Бул достига трицифрени суми в долари и паундове."