Американски питбул териер
Публикувано: 28 September 2012 - 02:46 PM
Случаят с бездомното куче, за който не можеш да повярваш, ми е споделен от човек на когото имам 100% доверие. Принципно и на мен не ми се иска да го повярвам, защото ако е така, нещата отиват в една много неприятна посока.
Колкото до Петя(кварталното куче) - мисля, че след като е нахапвана толкова пъти от Ара, е нормално да лае като ви види. Въпреки че аз съм била свидетел на малко по-различни случки. Вчера беше тръгнала към поляната с едно домашно куче, но когато видя, че Ара е там, подви опашка и избяга. За кучето пред моя блок какво да кажа, тя лае по всички. Това означава ли, че трябва да се стига до сбиване? В момента, в който се отместиш от мястото, което смята за своя територия, няма проблеми.
Хубаво е, че си познаваш кучето и че можеш да предвидиш действията му, но ако всичко беше толкова ясно и предвидимо, нямаше да има толкова нахапани кучета, нали? А когато се спусне да хапе, колкото и да й казваш "Не", вече е късно.
Публикувано: 28 September 2012 - 06:49 PM
Цитат
Това се прави! Мисля че вече казах как седят нещата със скорошния инцидент...
Цитат
Лаенето на Петя по други кучета е системно! Сигурно всички тези кучета са я нападали? Ти хубаво видя че подви опашка и си замина но явно не видя че това се случи след като тя спря да лае по нас. Както казах от както глутницата я няма не си позволява да се приближава до нас и не съм имал проблеми с нея въпреки постоянния й лай по нас.
Цитат
Ясно ми е защо лае и точно тя е едно от кучетата които са се спускали по Ара (на втория път се отказа да го прави мисля че е ясно защо). Такива коментари като "Те си пазят територията" са ми дошли до гуша. Не един път са ме нападали (както и сестра ми) дори и без куче глутницата на Рошко ли не знам как му викате (за щастие вече я няма). Явно хората не осъзнават че тези животни нямат право на територия защото редовно съм се карал с лелки които изхранват глутниците. И аз мога да кажа че кучето ми си пази територията.
Публикувано: 28 September 2012 - 07:16 PM
За останалите бездомни ми е ясно какво е положението. И на мен са ми налитали. Не виждам обаче защо темата се извърта към бездомните. Ара, Кара и другите си имат стопани. Мисля, че това обсъждаме тук. Аз лично не храня глутниците така че не отправяй тези думи към мен.
А това, което казваш, че се прави и съответно работите по проблема защо не се вижда отстрани? Мисля, че това поведение го има поне от 2 години. Виждам, че няма да стигнем до консенсус. Молбата ми е да си я връзвате когато преминаваме през поляната и да я наблюдавате да не се спуска, ако се приминава близо до поляната, която разбирам е приела за своя територия...Аз не си пускам кучето с нея, ако това го спазвате, се надявам да няма проблеми.
Публикувано: 28 September 2012 - 07:33 PM
Цитат
Мислих че съм го написал но явно съм пропуснал. Казах на майка ми да не пуска кучето.
Цитат
Явно лае защото си няма друга работа... Само да добавя че ВЕЧЕ не се спуска.
Цитат
Напротив винаги разбирам когато е имало проблем независимо дали е било с Петя.
Цитат
Радвам се!
Цитат
Както се и прави...
Цитат
Мисля че още преди време като ги пускахме ти казах че са сходни характери и няма да се разберат. От тогава не знам да са пускани заедно.
Публикувано: 29 September 2012 - 09:17 PM
Публикувано: 30 September 2012 - 11:31 AM
А за теб, ти приятелю, живееш сред хора и след като хората се притесняват от Ара не виждам нищо лошо да НЕ я пускаш на 2 метра или 4 метра или 5 метра от хора с кучета. Понеже и мен вече ме е страх да не преживявам този ужас отново също ще съм благодарна на теб специално ако не ни приближавате по пътеки и по тъч линии защото изобщо не ме интересува колко добре я познаваш, аз не я познавам и видях на какво е способна. Очаквам като едни нормални хора да си общуваме да не се стига до грозни сцени и просто малко от малко да се поставиш на наше място, че хората все пак сме хора и ни е страх. Евала, че си я познаваш. До ден днешен ми е сладка кучка ако съм без куче. Но просто си представи какво е да си на наше място и малко спазвай дистанция когато все пак ние сме първи на полянката (правило, на което очевидно си голям привърженик когато си от другата му страна).
Поздрави
Публикувано: 30 September 2012 - 11:45 AM
Публикувано: 30 September 2012 - 02:59 PM
Цитат
Тези неща сега ги разбирам. Нищо чудно и майка ми да не е разбрала защото има проблеми с едното ухо. Не оправдавам никой защото не съм присъствал и не знам подробности.
Цитат
Както казах кучето върви до мен когато минавам през поляната. Не е проблем да минавам по-далеч от вас щом ви е страх. Случая с пускането за който marin4eto говори беше защото чаках приятел и я пуснах да си върши работите. Кучето ми беше достатъчно далече (не става въпрос за 2 метра) от нейното поне според мен. Както казах щом ви е страх няма да я пускам. И без това после трябва да я хващам защото мангалите редовно трошат стъкла по пътеката.
Цитат
Да, не съм те питал но други хора са ми казвали че кучето е добре за което се радвам.
Публикувано: 30 September 2012 - 04:47 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 03 October 2012 - 07:42 PM
ПП Амън от неосъзнати люде ползващи кучето си за продължение на х....я.!И то точно тази порода,която и без това има нужда от отговорни хора.
Публикувано: 04 November 2012 - 12:11 AM
2. Забелязах че през цялото време се търсят само причини поради които един път уличните кучета са виновни,след което пък защо собственичката на другото куче го е пуснала,после че майката била предопредена.Ами извинявайте много,но това според мен не е допустимо.В крайна сметка да може в 1-2 случая Ара да не е била виновна ,но след като е имало вече инцидент трябва да се предприемат мерки.Всеки иска да седне на седянка и да си чопли в носа ( с извинение),но това не е човек за да знаеш какво ще му хрумне след 5 минути не е и вещ за която да ти е все тая дали ще нахапе куче/човек или ще бъде нахапано.
3. Имах случей наскоро : Една сутрин излизах на някъде и виждам как един тъпанар стои и си нахъсва кучето към уличните кучета,котки и гълъби при което пред мен разкъса 3 котки и 1 куче просто бях потресена.Попитах го съвсем човешки и така да го нарека любезно "Как може такова нещо тук където има и деца и хора,а и попринцип това е извращение" а в отговор получих "Ти млъкни че да не ти го пусна ей сега и на тебе " просто щялата настръхнах и си продължих пътя.
Имам въпрос към PredatorX ти в това ли искаш да ти се превърне кучето ? И защо си решил да се спреш точно на тази порода след като явно е непосилно за теб и родителите ти да се справите Ара ? (Не искам никакви упреци за горенаписаното просто нито опреквам някого нищо подобн0о, интересно ми е до къде може да стигне нахалството и непочтенноста на хората )
Публикувано: 04 November 2012 - 09:49 AM
Ronyy, в 04 November 2012 - 12:11 AM, написа:
2. Забелязах че през цялото време се търсят само причини поради които един път уличните кучета са виновни,след което пък защо собственичката на другото куче го е пуснала,после че майката била предопредена.Ами извинявайте много,но това според мен не е допустимо.В крайна сметка да може в 1-2 случая Ара да не е била виновна ,но след като е имало вече инцидент трябва да се предприемат мерки.Всеки иска да седне на седянка и да си чопли в носа ( с извинение),но това не е човек за да знаеш какво ще му хрумне след 5 минути не е и вещ за която да ти е все тая дали ще нахапе куче/човек или ще бъде нахапано.
3. Имах случей наскоро : Една сутрин излизах на някъде и виждам как един тъпанар стои и си нахъсва кучето към уличните кучета,котки и гълъби при което пред мен разкъса 3 котки и 1 куче просто бях потресена.Попитах го съвсем човешки и така да го нарека любезно "Как може такова нещо тук където има и деца и хора,а и попринцип това е извращение" а в отговор получих "Ти млъкни че да не ти го пусна ей сега и на тебе " просто щялата настръхнах и си продължих пътя.
Имам въпрос към PredatorX ти в това ли искаш да ти се превърне кучето ? И защо си решил да се спреш точно на тази порода след като явно е непосилно за теб и родителите ти да се справите Ара ? (Не искам никакви упреци за горенаписаното просто нито опреквам някого нищо подобн0о, интересно ми е до къде може да стигне нахалството и непочтенноста на хората )
Значи много са нещата и тези които не познават кучето и мен няма как да ги знаят. На кучето няма да му бъде сложен намордник по простата причина че не смятам за нужно. Дори смятам че ще я направи още по-агресивна. Когато я извежда майка ми я държи на повод. Аз като я извеждам не я пускам при други кучета (с малки изключения).
Цитат
Това мен няма да ме видиш да го правя

Публикувано: 04 November 2012 - 10:06 AM
Публикувано: 19 November 2012 - 11:06 AM