Американски питбул териер
Публикувано: 19 November 2012 - 11:06 AM
Публикувано: 22 November 2012 - 12:45 PM
Обръщам се към вас с молба за съвет. Преди седмица с приятеля ми се сдобихме с женско куче, което до колко сме наясно, е кръстоска между питбул и амстаф /прилагам снимка/, казва се Хеси.
Хеси е на година и 3 месеца и е преживяла ужасни неща. Първо са я изтървали доста рано и тя ражда през юли тази година. Началото на август стопанина й я оставя във Варна на свой познат за някоко дни заедно с малките кученца, тъй като му се налага да пътува към Русе по работа. За съжаление той трагично почива и куче остава във Варна при въпросния човек, който продава малките и я оствя в един апартамент без храна, вода, разходки и я пребива от бой вероятно ежедневно. Аз и моят приятел (брат на починалия стопанин) успяваме да намерим този жесток човек и се разбираме да изпратим наш приятел да прибере Хеси от там. Той заварва ужасна картина – мизерия, ексременти, кучето припада няколко крачки след като тръгва към него, с мастит, явно не-хранена със седмици – толкова слаба, че обиколката й е била колкото гръбнака, с мастит и страшно стресирана. Нашият приятел я води в Русе при майката на починалия стопанин. От там следва месец и половина лечение, хранене, ваксинации, регистриране и всичко необходимо. Кучето се възстановява, става 25 кг. и когато вече бе добре ние го прибрахме към София в новия му дом. Сега според мен се чувства много добре, вече свикна с нас, играе, храни се, послушна е, но... Основния проблем е че на моменти е агресивна към хора, не говоря за стандартните случаи на пияни, колоездачи, цветнокожи, а ситуации като следните примери:
1. Седнала съм на пейка, Хеси седи до мен на повод, минава човек и директно се хвърля, без всякакво предупреждение;
2. Идват гости - в началото ръмжеше всеки, който прекрачи прага, на някои хора директно скача; сега ако имаме повече гости и някой от тях ‘не го харсва’ се хвърля да хапе и не може да стои в стаята без намордник. Не я наказваме като я затваряме в друга стая, тъй като е стресирана и не мисля, че ще и действа добре, напротив пробвахме и сякаш на пук тя се изпишка в стаята.
3. Храним се на заведение /навън/ седнали, Хеси стои до нас седнала, преминава баба (без бастун) и тя доректно я захапва за крака /не силно и със злоба, по скоро заплашително/.
Моля ви за съвет как да процедираме с нея, как би трябвало аз и приятеля ми да се държим, как да я учим да е по-спокойна и да слуша, как да я отучим да пишка на леглото... За момента нямаме достатъчно средства да я изпратим на училище или да й наемем дресьор, и това ще направя верояно след месец. Постоянно четем и гледаме клипове в нета, опитваме разни неща, но всеки има различна тактика и система, а съм убедена, че се иска сторга програма. Ще съм благодарна да чуя вашите мнения и съвети.
Предварително благодаря!
Елия
Публикувано: 23 November 2012 - 12:18 PM

Това мнение е редактирано от sladkoto_tigarche: 23 November 2012 - 12:23 PM
Публикувано: 23 November 2012 - 02:06 PM
Бачкане с животното му е майката,пък е и младо животно,целия си живот с намордник в дома си ли да прекара?!
Обстоятелствата са се стекли неблагоприятно за нея още в ранна възраст,но хората търсят помощ и ще я намерят,както вярвам и положителни резултати ще има.
Публикувано: 24 November 2012 - 05:09 PM
Все пак да не забравяме,че и пита е куче, нали!?
Корекция и поощряване на желаното поведение.
Историята на тези кучета знае за доста животни водили един живот и приспособени към по-добрия,тай че могат да бъдат "гонени".
Публикувано: 26 November 2012 - 12:45 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 November 2012 - 01:56 PM
Поздрави!
Публикувано: 01 December 2012 - 07:32 PM
Публикувано: 01 December 2012 - 10:31 PM
elfi4ka, в 01 December 2012 - 07:32 PM, написа:
С огромно удоволствие се регистрирам в този форум и се надявам да науча много нови неща за питбулите.
От днес и ние сме горди собственици на кученце от тази порода.Съпругът ми я подари за рожденния ми ден.Моля,запознайте се с Шана.

Много скоро удоволствието ти ще се изпари . Само стой и гледай!
Публикувано: 02 December 2012 - 04:14 PM

Публикувано: 02 December 2012 - 06:03 PM
ares123, в 02 December 2012 - 02:14 PM, написа:

А дали не желаете да осиновите куче? В момента в Пловдив търсят дом на 5 месечно кутре.Ето,ако Ви интересува: Подарява се Питбул, мъжко на 5 месеца (родено на 30.06.2012 г.) Рижаво с бяло по гърдите, ушите НЕ са рязани, за сега има 2 ваксини. Хората се отказват от кутрето, защото правило много бели в апартамента. Кученцето НЕ СЕ ДАВА ЗА БОЙ ИЛИ ЗА ДВОР!!! По-късно днес или утре, ще има и снимки. Желателно е осиновителите да са от гр. Пловдив! Желаещите моля да ми пишат на л.с. на https://www.facebook...astasiq.nenescu

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !