Американски питбул териер
Публикувано: 12 March 2013 - 11:41 PM
Разбирам положението на породата да беше както при всяка друга но не е. И преди всичко аз се доверявам на очите си и това, което виждам, а когато срещна някой навън преценявам кучето му не по това дали си носи и има родословие, а какво представлява. Щото съм бил свидетел именно например, който дадох - две кучета от развъдник, който живеят в един дом имат бебета без родословие нали се сещаш, че трябва да съм малоумен сноб, за да обясня на стопаните, че това не са породисти кучета, а трябва или да хвърля боб или да ми покажат родословие.

Публикувано: 13 March 2013 - 01:22 AM
mlad6ito, в 12 March 2013 - 09:30 PM, написа:
Мухахаха !!

Младши кефиш ме яко

Публикувано: 13 March 2013 - 08:01 AM
Публикувано: 18 March 2013 - 10:14 PM
sladkoto_tigarche, в 18 March 2013 - 01:12 PM, написа:
Абсолютната глупост.. как може да даваш определение за порода по снимка? Единствено родословието доказва принадлежността на едно куче към дадена порода. Всичко останало – това, че този, който ви го продава ви казва,че е стаф, това, че на вас много ви прилича на питбул или стаф , не означава , че кучето действително е представител на тази порода.Безродословните кучета можем да твърдим че са подобни на еди-коя си порода , Това е все едно да даваш диагноза по телефона

My link
Публикувано: 19 March 2013 - 03:33 PM

В крайна сметка има ли толкова голямо значение какво е кучето?
Мойто като е Пит-Бокс или Дог-Бул или там той си знае какво е пречи ли му нещо да е Убавец ?

Публикувано: 19 March 2013 - 05:45 PM
zzverche, в 18 March 2013 - 08:14 PM, написа:
Абсолютната глупост.. как може да даваш определение за порода по снимка? Единствено родословието доказва принадлежността на едно куче към дадена порода. Всичко останало – това, че този, който ви го продава ви казва,че е стаф, това, че на вас много ви прилича на питбул или стаф , не означава , че кучето действително е представител на тази порода.Безродословните кучета можем да твърдим че са подобни на еди-коя си порода , Това е все едно да даваш диагноза по телефона

Така човека ясно е попитал ПИТ или СТАФ! Никъде не е казал нещо за родословие и тн. Просто иска да си изкажем мнение,а това е МОЕТО МНЕНИЕ

Публикувано: 19 March 2013 - 05:52 PM
Разликата м/у двете породи е много малка и различаването им по снимка е доста трудно за обикновенния човек!Ако си някакъв селекционер специалис ок....ама не вярвам.
И това че е едро кучето значи че е стаф,така ли да разбирам?Иначе питове по 50 кила няма а?

Публикувано: 19 March 2013 - 06:12 PM
sladkoto_tigarche, в 19 March 2013 - 05:45 PM, написа:

Така човека ясно е попитал ПИТ или СТАФ! Никъде не е казал нещо за родословие и тн. Просто иска да си изкажем мнение,а това е МОЕТО МНЕНИЕ

Айде докажи ми че това е стаф? Как ще ми докажеш че това куче не е смеска с стаф и пит и човека който му го е дал е казал че е стаф или пит? Айде докажи ми по снимка че кучето е стаф? По какво? И най великия киноложки експерт да си пак няма как да си сигурна в произхода на кучето дали е стаф пит стафопит или пит + нещо си в пра пра бабата и евентуално няма как да се види на пръв поглед ! Разберете че порода се определя само по родословието на кучето , по това от къде произхожда и как е създадено! Всичко останало е подобие на еди коя си порода.. Не заблуждавайте човека.. няма смисъл ..

My link
Публикувано: 19 March 2013 - 06:31 PM
sladkoto_tigarche, в 19 March 2013 - 03:45 PM, написа:

Е той ясно си пита,ама па и ти му даде един отговор та нямам думи,дрън,дрън.Ти млада г-це по какво определяш коя порода е кучето?По снимка,на боб,на кристална топка?

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 19 March 2013 - 07:00 PM
Ivan_GT, в 19 March 2013 - 03:52 PM, написа:
Разликата м/у двете породи е много малка и различаването им по снимка е доста трудно за обикновенния човек
Малка ,малка ,колко да е малка тая разлика ? :)
Ето снимки.На две чистопордни женски (нарочно женски) от двете породи , в еднакъв цвят.
Да обсъдим ли "малките разлики"?

Публикувано: 19 March 2013 - 07:03 PM
Цитат
Публикувано: 19 March 2013 - 07:10 PM
Тук проблемът идва от това, че хората бъркат породоподобно куче с чистопородно. При последните - и в тъмното да ги видиш двете - ще ги различиш на секундата.
п.п. Колко пъти ,колко пъти, години все за това си пишем - що е то "порода" ? Ами в тези 368 страници, за къде 7 години само аз съм го писала къмто петдесет пъти.
Ето пак : куче без родословие с доказани предци от поколения - не принадлежи към порода.
п.п.п. Забравих - тези "питове", дето били по 50 кила не са питове, а нещастни животни ,плащащи болните амбиции на на нечий болен мозък. "Пит" и "тежък/ масивен" са диаметрално противоположни понятия.

Публикувано: 19 March 2013 - 07:34 PM
agalina, в 19 March 2013 - 07:10 PM, написа:
Определено няма как пит да е 40 или 50 кила това е безумие.Напълно съм съгласна .. пита трябва да е стегнато атлетично куче с спортна фигура , леко и лесно подвижно.. питбула е куче спортист а не сумист, ако някой си пада по огромни дебели и разплути подобни на питбул животни ок.. American Bully е породата.. но те няма как да стигнат спортните способности на пита!

My link
Публикувано: 19 March 2013 - 08:11 PM