Американски питбул териер
Публикувано: 25 March 2013 - 11:32 PM
строгия нашийник не го ползвам често. не го разхождам много заради агресията му към кучета, а където аз живея има доста бездомни. имам голям двор там се разхожда, гледам си го в къщи. а и не му обръща много внимание не нашийника, купих си го уж да не дърпа ама уви за сега, ся го възпитавам да не ме влачи.

Публикувано: 26 March 2013 - 01:12 PM
Значи,ако не разхождате кучето извън двора и не работите по въпроса да не ви дърпа и да не отразява кучета,проблемите ви няма как сами да се оправят.Останах с впечатление,че търсите помощ за това,още повече,че пуснахте и тема.Има и предложена помощ,ако желаете се възползвайте.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 26 March 2013 - 02:29 PM
koniarska, в 26 March 2013 - 01:12 PM, написа:
Значи,ако не разхождате кучето извън двора и не работите по въпроса да не ви дърпа и да не отразява кучета,проблемите ви няма как сами да се оправят.Останах с впечатление,че търсите помощ за това,още повече,че пуснахте и тема.Има и предложена помощ,ако желаете се възползвайте.
казах че работя по въпроса да не дърпа. разхождам го не повече от 100 крачки от дома си, дори когато бях до вратата на дома си се появи една пусната хъска без надзор. та добре че се скрих че...та това с дърпането почти се оправи ама това с агресията е почти невъзможно но все пак няма невъзможни неща. някои казват че е от възрастта дано като порасне да олегне малко

Публикувано: 26 March 2013 - 04:22 PM
Така,както сте го подкарали няма да стане.А това с улягането,недей да лежиш на това ухо,няма да се получи,напротив нещата ще се задълбочат и ще стане още по зле.Та начина е ,както те посъветваха в другата тема,треньор,за да ти покаже ,къде са ти грешките,да коригира теб,не кучето,да те научи как да разбираш животното до теб и как да работите,като екип.То прави това,което смята за редно и след като няма водач,който да му покаже какво може и какво не си действа по кучешки.С излизане няколко пъти седмично извън двора,няма да ви се получат нещата.Ясно е ,че социализацията ви липсва отвсякъде.За това приеми предложената помощ.Никой не се е родил научен,нещата стават стига човек да има желание.Успех от мен!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 01 April 2013 - 10:54 PM
Pit BiLL, в 24 March 2013 - 06:13 PM, написа:
ето ни и нас. с пресни снимки, седем месеца. Бруно. 

как може кучето ти да е на седем месеца и да те е страх да го събираш с други кучета това ми звучи като липса на каквато и да е социализация и ако продължиш така никога няма да можеш да го събираш с други кучета...
а относно строгия нашийник начина на използване е винаги един и същ и резултата също, но най-важното е ти да можеш да го ползваш а не кучето да се души на него
Публикувано: 16 April 2013 - 11:58 AM