Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4001 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 June 2007 - 09:48 PM

Ако обичате, не спекулирайте с името ми и членството ми в редица структури на БРФК !!!

Бъдете коректни и не се опитвайте да интерпретирате моите думи, по ваш си начин !!!

Вече няколко пъти заявявам, че не закрилям хората използващи кучетата за хазартни
цели, а защитавам дългогодишният труд на стотици селекционери отдали живота си
за съхранението и развитието на Американският Пит Бул Териер такъв какъв то си е бил
винаги - своенравен, безстрашен и кипящ от енергия !!!

Garrett's ROCKY ROM

Прикачени файлове

• Прикачен файл  rocky.jpg (41.96K)
    Брой сваляния: 90

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4002 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 05:16 AM

Цитат

Ако обичате, не спекулирайте с името ми и членството ми в редица структури на БРФК !!!

Бъдете коректни и не се опитвайте да интерпретирате моите думи, по ваш си начин !!!

Вече няколко пъти заявявам, че не закрилям хората използващи кучетата за хазартни
цели, а защитавам дългогодишният труд на стотици селекционери отдали живота си
за съхранението и развитието на Американският Пит Бул Териер такъв какъв то си е бил
винаги - своенравен, безстрашен и кипящ от енергия !!!

Garrett's ROCKY ROM

Леле колко си убедителен, почти се просълзих l)

#4003 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 June 2007 - 09:35 AM

Ти драги ми млади момко си поредният новоизлюпил се "псевдо защитник" на
Американският Пит Бул Териер, от който породата няма никаква полза, а само
може да си навлече вреда. Чрез своите необмислени постове ти даваш гласност
на мероприятия и събития, които са напълно нормални за Пит Бул обществата във
всяка една страна по света с развит "пит бул спорт", но в държави като нашата
широката маса от хора любители на кучета не са запознати със същността и
спецификата на този спорт и се възмощават от такива неща и даже ги
заклеймяват, без изобщо да са се докосвали до тях...

хм...мисля си аз, ако и аз в своята псевдо защитническа наивност съм разбрала правилно позицията ти tormentor че "староизлюпилия" се ще му се отрази добре да прочете малко чужда преса 'щото там в цивилизования свят за тези мероприятия и събития на все повече пит-бул спортисти им се налага да пеят кавър на песента bye bye pittbul, hello correction facility именно защото едни други съвсем прости явно хорица са стигнали до прозрението, че в 21 век май стига да искаш може да намериш и друг начин да осигуриш запазване на ген и им е писнало последните 80 години да гледат и да се справят с изхвърлените обезобразени трупове или не съвсем на "неуспешни" селекции ...
а ако наистина сте член на БРФК Господ да им е на помощ на кучетата...точно от такъв начин на мислене ще имат най-голяма полза

#4004 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 11:31 AM

Цитат

А сега относно питбула-сменишли предназначението на една порода,сменяш породата.сменишли критерийте,подменяш породата.За Питбула има само един начин да се запази и развива.всичко груго е празни приказки и лаене на интернет кучкари по форумите!
За породи сполетени от подобна участ,примери мога да дам много.Например САО,Алабай или просто АЗИАТ.Понеже е доста модерна порода,скоро време ще стане "ветеринарна "порода-тоест от чисто практични кучета изискващи минимално грижи и вършещи много работа,се превръщат в абонати на ветовете,стрхливи,безполезни мастий!

"Безполезни мастиЙ" викаш..дамм..предназначението - за кучетата БУЛ- то е Победата!И не е необходимо за това да умират още "мастиЙ" - просто е достатъчно да смениш задачата....ако това на е ти е ясно - ае мерси ти на знанията.Вече не живеем в степите с алабаите, нито по ямите с питовете - се ми се струва ,че пред боевете предпочитам упорит и непреклонене куч дома - и например да търси скритите предмети и да катери катерушки (простете опростяването )- в съревнование- което повярвай ми - ще спечели пред другите!!Да - благодарение на миналото си - и да - в името на бъдещето си!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4005 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 11:43 AM

Цитат

Цитат

Ок .Искам само да ми обясниш едно.Защо кучетата трябва да се пускат да се бият почти до смърт/а понякога не само почти/за да  се докаже че те носят "чиста първокачествена кръв"?Това ли единствения начин кучето да се докаже и да се докажат работните му качества?

Това е начина да се запази и продължи чистата кръв на кучето! Никой нищо не иска да ти доказва! Имаме различни мирогледи,което е нормално!
Посто не мога да бъда сляп пред истината!

Работни качества...едни от митовете използвани от "спортистите.".Ма като сте толкова знаещи - предполагам и това знаете - що е то "работни качества".И простотията да наричате така боевете - може да ви е супер успокоение за душите ви , ама не се вързва с понятието.
Па за другото понятие "чиста кръв "- то пък е още по- смехотворно .Научили сте една рецитация всички "спортисти" и не спирате- едно и също - бе каква чиста кръв бе- като родословията са ви измислени и ако ми кажете за поне едно племенна книга, която да съществува и да е коректно попълнена в региона на съседите, с които "спортуватe заедно" - ще си направя публично харакири.
А за клубните членове ,пропагандиращи боевете - няма какво да говорим - те сами са си го написали...
User's Signature

#4006 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 01:23 PM

Просто не ми се вярва, че това е истина..."старите Брийдъри".."старите кучета"..запазване на гена , много ми е мъчно за вас момчета, разочарвох се ...
а относно великите питмени, които не правят разлика м/у АПБТ и Бултериер е оставам безмълвен...

#4007 Потребителят е офлайн   pitbulldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 04:27 PM

Агалина искрено ме развесели! Ето Ви едно клипче, което много ме кефи! Тази готовност на пита да изпълни непосилното се е постигната и запазила благодарение многовековна селекция между кучета , които гонят топче сред себеподобни по катерушките.....

http://youtube.com/watch?v=2jkExrrm_sQ

......и се развива по форуми и разходки в градинките.....!

Прикачени файлове

• Прикачен файл  17b.jpg (101.04K)
    Брой сваляния: 84

User's Signature

|Y|

www.voininatangra.org

#4008 Потребителят е офлайн   pitman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 05:37 PM

Цитат

Край на мненията ми по този въпрос, защото вие явно сте с промити мозъци от АНИМАЛ ПЛАНЕТ
и рубриките и за ЗОО ПОЛИЦАИТЕ, които ежедневно "спасяват" ПИТ БУЛИ от техните собственици - но, не за да ги дадат за осиновяване или за да ги отглеждат на сухо и топло, а за да ги приспът (или по точно УБИЯТ...) !!!!!!!!!!!! [/b]

Jatagan's Ch.BASTER (4xW, 1xL) - въпреки загубата, той е жив защо ли ???

За съжаление има голяма доза истина в това. Медиите са огромна сила и когато от телевизионния екран ветеринарен доктор се изцепи, че куче пускано на бой ще изяде бебето на съседа, а после и осиновилия го, хората вярват в това. По Animal Planet действително е пълно с такива предавания, но все си мисля, че разумните хора би трябвало да ползват главите си за мислене и да не приемат всичко за чиста монета. Пак за съжаление не всички пацифисти са ангели- крещящ пример за това е PETA a) Но това, че и от другата страна има кръв и убийства не е оправдание!
Кучето със загубата дали щеше да е живо, ако се беше отказало? Айде сега да не се правим на по-светци и от папата.

#4009 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 09:01 PM

Цитат

Агалина искрено ме развесели! Ето Ви едно клипче, което много ме кефи! Тази готовност на пита да изпълни непосилното се е постигната и запазила благодарение многовековна селекция между кучета , които гонят топче сред себеподобни по катерушките...

......и се развива по форуми и разходки в градинките.....!

Я пак кажи какво така съм те развеселила - та да си посмеем заедно.
Щото с рецитациите за чиста кръв и работни качества само давате леб на мършоядите.Те също ви се хилят на простоиите - между вземанките на кинтите след мача.Те поне умрат за кинти ,а вие храните мил ентусиязъм и мачистка романтика извратена...
User's Signature

#4010 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2007 - 09:22 PM

Цитат

[QUOTE

Моят стаф е излизал през затворен прозорец на колата ми.... сещаш ли се какво означава това! OGMAN!!!

Моят също и то не един път.И к`во- да се кефя и че "кръвта му е чиста"- заради разбития прозорец ,след като куче се е изправило на него- ми предизвикан бил.Толкоз.Не е убил или наранил никого.Толкоз. И хич не ме кефи това..Ама имам си куче бул- знам си отговорностите.А ти си се радвай на "чиста кръв" и на "сещай се какво означава това".....Те хората за т`ва ви плюят..и никой , ма никой няма да се изправи ,като забранят и тук породи...щото били "чиста кръв" и "сещай се" - просто хайваните ще останат в ръцете на лешоядите и вие всички измислени чистокръвно работнокачествени ще се чудите откъде ви дойде..Ма дано.
User's Signature

#4011 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 10:24 AM

Ето малко снимки от нас b)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#4012 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 11:05 AM

Ако това е бебето на 30 дни, не би трябвало да го пускате да ходи
по земата и по тревата !
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#4013 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 11:23 AM

Цитат

Ако това е бебето на 30 дни, не би трябвало да го пускате да ходи
по земата и по тревата !

На 35 дена е. А това е вкъщи, пускам го по 30-ина минути на ден, като съм с него. В околията бездомни кучета няма, тази част от двора е на 20 метра от улицата.

#4014 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 11:36 AM

Не бива да рискувате, въпреки, че е в двора ви - питбулчето в момента няма никакви ваксини, нито имунитет.

Нека и други потребители да си кажат мнението.
User's Signature

#4015 Потребителят е офлайн   Spezial^PiTBuLL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 12:16 PM

Не го пускаи,има адски много болести вероятноста от кожни болести през тоя периот сьщо е голяма , внимаваи по добре да си седи вкьщи .

#4016 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 June 2007 - 12:27 PM

Miro BLS не е препоръчително да го извеждаш на двора независимо че там няма други кучета и улицата е далече.Когато вие излизате или влизате може да внесете нещо с обувките си.На тази възраст мъника освен че няма васкини няма изграден имунитет.Никой не иска да ви обиди ,казваме мнението си за ваше добро 1super А бебока е просто страхотен w)

#4017 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 12:29 PM

OK! Обаче един малък, може би не проблем, но на 46-я си ден кучето трябва да пътува с нас 350 км. Проблем ли ще бъде?

#4018 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 01:03 PM

За пътуването - не знам, ако не слиза по земята, може и да не е проблем.
Зависи как ще го понесе...

Иначе аз се събувам още на вратата, на другите ми кучета след разходка
задължително им мия краката основно.

Малкото кученце е като малко бебенце - беззащитно, и податливо на всякакви вируси и зарази, донесени отвън.

ПАЗЕТЕ ГО !!!
User's Signature

#4019 Потребителят е офлайн   Spezial^PiTBuLL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 04:33 PM

Цитат

OK! Обаче един малък, може би не проблем, но на 46-я си ден кучето трябва да пътува с нас 350 км. Проблем ли ще бъде?

Моито патува с мене от Бургас до София...Беше на 2 месеца и нямаше проблеми важното е да не контактува с други кучета и да си е постоянно до тебе.

#4020 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 05:49 PM

Благодаря за отговорите! А на 3 месеца на море? Имам предвид във Море? d)

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни