Dog.bg Форуми : Американски питбул териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (379 Страници) +
  • « Първа
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски питбул териер

#4381 Потребителят е офлайн   odin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2007 - 11:09 PM

реди не сам писал 4е качествата в момента са им едни и същи били са едно времепреди да се разделят на две различни породи

#4382 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 October 2007 - 11:28 PM

Ми да !! ;DСега са им ги различни качествата вече - разделени са ,вика човека, на 2 породи...Стига глупости ,дето ги дрънкат неправоверни ,че им ги били различни главите и гръдният кош и секвите линии- долни, горни  , крайници, задници и прочие...Четвърторучието- а кажете вие ,дето сте 4 в 1 ,ма защо  стана т`ва разделение и защо им е било- функционалност ли искаха тез хора или спокойствие??Или просто не ги кефеше куче на 18 кила ..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4383 Потребителят е офлайн   odin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 12:27 AM

я заформя се спор май.вие госпожо гледали ли сте някога куче от тези породи защото аз имам и от двете и имат разлики и във външния  вид в характера и поведението им като цяло.вие май само пишете ей така колкото да не забравят хората че съществувате а реди предния ми пост беше насочен към весела която не е виждала стаф на живо ,а предполагам че и пит ама иначе е много компетентна,че и дава акъл на хората които се занимават с кучета може би и преди да е била родена

#4384 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 12:29 AM

Цитат

реди не сам писал 4е качествата в момента са им едни и същи били са едно времепреди да се разделят на две различни породи

Много бързо се отказваш от това , което си казал :blink: : " просто при стафа агресията е потисната но ако стопанина реши да я развие много бързо се вижда че и стафа има същите качества като пита "  
това са твои думи не мои!!! Не знам какви кучета имаш и от колко години ги гледаш, но написа в едно изречение толкова бисери, колкото и агалинка не може. Значи според теб, пак ще го напиша, че ако стопанина реши да развие "агресията" : както ти казваш  ей така без проблеми хоп и изложбения АСТ станал Агресивен АСТ тоест пит :huh:.... ако знаеш колкооо си далече от истината ...

П.П. А на несвързаните писания на агалина колкото и да се мъчих да отговоря, просто не можах да и хвана мисълта, сори какче ;)

#4385 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 12:51 AM

колко удобно :zaek:
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#4386 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 01:07 AM

Цитат

колко удобно :zaek:

#4387 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 10:56 AM

Цитат

Цитат

Много бързо се отказваш от това , което си казал :blink: : " просто при стафа агресията е потисната но ако стопанина реши да я развие много бързо се вижда че и стафа има същите качества като пита "  
това са твои думи не мои!!! Не знам какви кучета имаш и от колко години ги гледаш, но написа в едно изречение толкова бисери, колкото и агалинка не може. Значи според теб, пак ще го напиша, че ако стопанина реши да развие "агресията" : както ти казваш  ей така без проблеми хоп и изложбения АСТ станал Агресивен АСТ тоест пит :huh:.... ако знаеш колкооо си далече от истината ...

П.П. А на несвързаните писания на агалина колкото и да се мъчих да отговоря, просто не можах да и хвана мисълта, сори какче ;)

Жоре, Ники не се хващайте на "Агалининото хоро",
просто няма да стигнете до никъде в такъв безмислен спор..... 

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#4388 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 28 October 2007 - 05:10 PM

Тука въпроса беше друг (зададен от redy), но някои хора пак извъртяха темата. Въпроса беше кои качества притежава пита, а АСТ не, и заради кое "качество" някои хора харесват пита пред АСТ. Моя отговор недвусмислено показа, че според мен пита няма "качества" с които да превъзхожда АСТ. Корена и на двете породи е един и същ, АСТ е селекциониран с цел по-добър екстериор и премахване на агресията. А пита? Кой е "селекционирал" пита? Ами никой, развъжда се по съседски, не се водят родословия. Няма документи за отсъствие на генетично предавани болести и отклонения, включително агресията. Взимаш си малко бебе пит и незнаеш какво ще излезе от него. Възпитанието променя характера донякъде, но всичко останало е ген.
Смятам, че хората взимащи си пит харесват неговата енергичност и агресивност, тези които не си го признават са лицемери. Пита е олицетворение донякъде и на характера на собствениците си. Страхливите хора няма да си вземат пит, а булонка. Тези, които си вземат пит, знаят че все едно си взимат пистолет. Това е моето мнение. Аз лично харесвам характера на пит. Напомня ми на моя характер - едновременно спокоен и избухващ за секунди, борбеност до последна капка кръв. Пита е символ на победа на всяка цена.
И специално ще се обърна към Odin: Драги г-н Едикойси, може да не съм виждала АСТ, но съм любознателна, интересувам се, питам и се уча. Но пит съм виждала, дори ме е нападал веднъж. Играла съм си с малко питче и съм била изумена от характера му, да ме надвие на всяка цена. Стопани на супер възпитани и социализирани питове са ми се оплаквали колко усилия им е отнело да превърнат малката "бомба" в уравновесено куче. Както казва Agalina, пита не е лъжица за всяка уста. А преди да съм била родена, преди 22 години питове са се гледали само за борби, така че не си изкарвай кирливите ризи и стига се би в гърдите, че само ти си гледал и питове и стафове, а другите само ги гледат на картинка.

П.С.: Забелязвате ли, че само в темата за пита има такъв спор и избива на агресия? Еми така е, кучетата приличат на стопаните си. Човек си избира куче, според собствения си характер.

#4389 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2007 - 09:08 PM

Весела поста ти няма да коментирам, пълен е с противоречия......, явно имаш още доста да учиш, както самата ти казваш и аз съм готов да ти помогна с каквото мога ;)

Нека и други потребители се включат с отговор на зададените от мен въпроси!

#4390 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 29 October 2007 - 01:11 AM

Моля, конкретизирай къде са противоречията ми? Ще ти бъда благодарна.

#4391 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 10:16 AM

Цитат

Моля, конкретизирай къде са противоречията ми? Ще ти бъда благодарна.

Е някои работи не стават по нета, трябва на практика да се покажат....ела ми на гости и ще ти обесня нагледно всичко ;).

#4392 Потребителят е офлайн   pit_bruno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 10:29 AM

Здравейте всички,
Имам малък въпрос и ще се радвам ако някой от вас може да ми помогне..
Значи взех си мъничък пит бул на 44 дена е, и преди съм гледал пит но го бях взел като голям и нямам опит с бебета..Та бебока ми се казва Бруно и е много игрив, постоянно хапе всичко до което се докопа- чехли, дрехи, гардероб, дори и къщичката и постелката в нея си хапе, хапе и мен- за дрехите или за ръцете(каквото му подам)..разбирасе всичко е на игра, но ако му оставя например ръката ми за по-дълго време в устата му, започва да тресе и да дърпа и да се бори със злоба.. Та въпроса ми е: като е толкова мъничък трябва ли да го шамаросвам по дупето когато искам да спре или е още малък за възпитание..От всякаде чувам различни мнения: да го бия и да му се карам защото е териер и трябва от малък да се възпитава, или пък да не му обръщам внимание още и да не го шамаросвам понеже е малък и не разбира..Ще се радвам ако споделите какво мислите по въпроса..
Поздрави!!

#4393 Потребителят е офлайн   stephoko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2007 - 10:39 AM

аз му пренасочвам вниманието към нещо, което е позволено да хапе и след време свиква. не е необходимо да го попляскваш  ;)

#4394 Потребителят е офлайн   pit_bruno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 11:25 AM

Правя го това, но засега без резултат.. когато хапе нещо му се карам и му побутвам една тенис топка в устата.. като я захапе му викам "браво кучо" .. обаче интереса му към нея отминава бързо и отново се нахвърля на нещо друго.. голямо зверче е малкия  :ribok: като малка пиранка е ..

#4395 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2007 - 01:13 PM

Ние имаме малко по- голям бебок, който също обожава да си играе с крачоли и ръцете ни. Аз гледам да се пазя и да го увличам с играчки- кокали, топки и да ти кажа че почва да разбира, че не се играе с ръцете ни а с играчките.
Вземи му по- голям и мек кокал с пискъл, но се подготви и с играчка от твърда гума като види сметката на кокала  ;D
Качи снимки на сладура да го видим  :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4396 Потребителят е офлайн   pit_bruno Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 03:02 PM

Благодаря за съветите! Ще ида до зоомагазина и ще му накупя играчки и кокъл..
Тия дни ще го снимам и ще ти пратя снимки.. Малкия уж е бебе ама вече си знае името и горе долу научи командата "ела тук" (най-добре я изпълнява когато е гладен, но това е друг въпрос  :namigam: ) Обаче за тоалетните навици ми е най-трудно да го науча понеже не мога да го искарвам вън още и сега прилагам метода с вестника за да пишка на едно място поне..само, че в момента който оставя весника го прави на парчета  :ribok: . Как мислите, да му се карам ли по-строго когато прави бели пред мен и да го шамаросвам ли? или е още рано за наказания и караници  :sedni!: 

#4397 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2007 - 03:40 PM

Не знам дали ние сме действали по най- добрия начин, но се учихме да ходим до тоалетна на терасата- като го видя че почва да се върти или да дава друг сигнал че ще пишка го извеждах на терасата и свикна за два дена, а не е бил голям на два месеца. Когато го видя че пишка вътре му се карам и го изнасям на терасата.
С весник не съм сигурна какво и как става, никога не сме го пробвали, а и все пак се пропива и на долу.
Пробвай да го изнасяш на терасата или в банята ще ти е по- лесно чистенето :blink:
Чакаме снимки на Бруно  :wub:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#4398 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2007 - 11:53 PM

Качена снимка
By deimi

#4399 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 12:15 AM

Качена снимка
By deimi

Качена снимка
By deimi

Качена снимка
By deimi

Качена снимка
By deimi

Качена снимка
By deimi

Качена снимка
By deimi

:blink:

#4400 Потребителят е офлайн   odin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2007 - 12:50 AM

колкото до пишкането не може да искате чудеса от бебето всичко с времето си като прави белята показвайте му с думи че не е правилно това което прави боят не винаги е решение.щом е почнал да учи команди измислете му една забранителна и чрез нея като направи белчта вместо да го биете я използвайте ,но това няма да стане бързо имайте търпение и ако имате желание с течение на времето този проблем ще отмине като поотрасне малко животинчето

• (379 Страници) +
  • « Първа
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни