Американски питбул териер
Публикувано: 27 October 2007 - 11:28 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 28 October 2007 - 12:27 AM
Публикувано: 28 October 2007 - 12:29 AM
Цитат
Много бързо се отказваш от това , което си казал :blink: : " просто при стафа агресията е потисната но ако стопанина реши да я развие много бързо се вижда че и стафа има същите качества като пита "
това са твои думи не мои!!! Не знам какви кучета имаш и от колко години ги гледаш, но написа в едно изречение толкова бисери, колкото и агалинка не може. Значи според теб, пак ще го напиша, че ако стопанина реши да развие "агресията" : както ти казваш ей така без проблеми хоп и изложбения АСТ станал Агресивен АСТ тоест пит :huh:.... ако знаеш колкооо си далече от истината ...
П.П. А на несвързаните писания на агалина колкото и да се мъчих да отговоря, просто не можах да и хвана мисълта, сори какче ;)
Публикувано: 28 October 2007 - 10:56 AM
Цитат
Цитат
Много бързо се отказваш от това , което си казал :blink: : " просто при стафа агресията е потисната но ако стопанина реши да я развие много бързо се вижда че и стафа има същите качества като пита "
това са твои думи не мои!!! Не знам какви кучета имаш и от колко години ги гледаш, но написа в едно изречение толкова бисери, колкото и агалинка не може. Значи според теб, пак ще го напиша, че ако стопанина реши да развие "агресията" : както ти казваш ей така без проблеми хоп и изложбения АСТ станал Агресивен АСТ тоест пит :huh:.... ако знаеш колкооо си далече от истината ...
П.П. А на несвързаните писания на агалина колкото и да се мъчих да отговоря, просто не можах да и хвана мисълта, сори какче ;)
Жоре, Ники не се хващайте на "Агалининото хоро",
просто няма да стигнете до никъде в такъв безмислен спор.....
Публикувано: 28 October 2007 - 05:10 PM
Смятам, че хората взимащи си пит харесват неговата енергичност и агресивност, тези които не си го признават са лицемери. Пита е олицетворение донякъде и на характера на собствениците си. Страхливите хора няма да си вземат пит, а булонка. Тези, които си вземат пит, знаят че все едно си взимат пистолет. Това е моето мнение. Аз лично харесвам характера на пит. Напомня ми на моя характер - едновременно спокоен и избухващ за секунди, борбеност до последна капка кръв. Пита е символ на победа на всяка цена.
И специално ще се обърна към Odin: Драги г-н Едикойси, може да не съм виждала АСТ, но съм любознателна, интересувам се, питам и се уча. Но пит съм виждала, дори ме е нападал веднъж. Играла съм си с малко питче и съм била изумена от характера му, да ме надвие на всяка цена. Стопани на супер възпитани и социализирани питове са ми се оплаквали колко усилия им е отнело да превърнат малката "бомба" в уравновесено куче. Както казва Agalina, пита не е лъжица за всяка уста. А преди да съм била родена, преди 22 години питове са се гледали само за борби, така че не си изкарвай кирливите ризи и стига се би в гърдите, че само ти си гледал и питове и стафове, а другите само ги гледат на картинка.
П.С.: Забелязвате ли, че само в темата за пита има такъв спор и избива на агресия? Еми така е, кучетата приличат на стопаните си. Човек си избира куче, според собствения си характер.
Публикувано: 29 October 2007 - 01:11 AM
Публикувано: 29 October 2007 - 10:29 AM
Имам малък въпрос и ще се радвам ако някой от вас може да ми помогне..
Значи взех си мъничък пит бул на 44 дена е, и преди съм гледал пит но го бях взел като голям и нямам опит с бебета..Та бебока ми се казва Бруно и е много игрив, постоянно хапе всичко до което се докопа- чехли, дрехи, гардероб, дори и къщичката и постелката в нея си хапе, хапе и мен- за дрехите или за ръцете(каквото му подам)..разбирасе всичко е на игра, но ако му оставя например ръката ми за по-дълго време в устата му, започва да тресе и да дърпа и да се бори със злоба.. Та въпроса ми е: като е толкова мъничък трябва ли да го шамаросвам по дупето когато искам да спре или е още малък за възпитание..От всякаде чувам различни мнения: да го бия и да му се карам защото е териер и трябва от малък да се възпитава, или пък да не му обръщам внимание още и да не го шамаросвам понеже е малък и не разбира..Ще се радвам ако споделите какво мислите по въпроса..
Поздрави!!
Публикувано: 29 October 2007 - 11:25 AM
Публикувано: 29 October 2007 - 01:13 PM
Вземи му по- голям и мек кокал с пискъл, но се подготви и с играчка от твърда гума като види сметката на кокала ;D
Качи снимки на сладура да го видим :wub:
Публикувано: 29 October 2007 - 03:02 PM
Тия дни ще го снимам и ще ти пратя снимки.. Малкия уж е бебе ама вече си знае името и горе долу научи командата "ела тук" (най-добре я изпълнява когато е гладен, но това е друг въпрос :namigam: ) Обаче за тоалетните навици ми е най-трудно да го науча понеже не мога да го искарвам вън още и сега прилагам метода с вестника за да пишка на едно място поне..само, че в момента който оставя весника го прави на парчета :ribok: . Как мислите, да му се карам ли по-строго когато прави бели пред мен и да го шамаросвам ли? или е още рано за наказания и караници :sedni!:
Публикувано: 29 October 2007 - 03:40 PM
С весник не съм сигурна какво и как става, никога не сме го пробвали, а и все пак се пропива и на долу.
Пробвай да го изнасяш на терасата или в банята ще ти е по- лесно чистенето :blink:
Чакаме снимки на Бруно :wub:
Публикувано: 30 October 2007 - 12:50 AM