Цитат
Но относно идеята за причисляване на дадено куче към друга порода отново влизате в нарушение на НПК
офф топик Angel's staff извинявай,но няма как да нарущи НПК-Това е кодекса уреждащ работата/образуване на дела.съдебни заседания и т.н/ на съдебната власт,прокурататурата,следствието и дознанието :o Преко сили може да се води дело за документно престъпление ,ако някои впише неверни данни в паспорта на кучето ,и тогава ще е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс
Извинявам се за грешката НК и не си мислете че някой е над закона !!!
Явно малко се ограмотявате прочетете внимателно поста на agalina , в много страни има драконовски мерки срещу много породи и особено за някой ,
Цитат
Цитат
Пак ли същото...Значи, Малък, викаш да ги забранят, а?? Щото: а/ Няма да има проблем с популацията; в/ Ще си гледате бойни кучета в сянка! Демек, ще си въдите само "спортистите" расови кучета ,потвърдено расови, примерно с двама свидетели ...които ще живеят, за да се бият ,за ваша употреба.Няма да има свръхпопулация от питоподобни ,ще има (само в твоята светла представа и на подобните ти) известен брой питове за бой , вашата си популация ще се поддържа чрез нелегален внос през границата от комшиите ,щото често умиргват вашите или излизат от редиците на ред причини ..Мисля се сещате обаче, че и граничния контрол ще се затегне, макар че митничарите трудно се нахранват, но все пак нещата няма да са същите..разходите ще са в пъти повече.Та натам - да кажем това ще го преодолеете някак.Само незнам що реши ,че все така ще си стоите в онова гушнато местенце, което наричаш "в сянка"? Щото ако не ни изхвърлят от ЕО, на НВМС ще им се наложи да проработят, все някога, както е редно ,логично е същото да стане (това вече поне в моите светли представи) и с прокуратурата.Ся - хубаво е че си мислиш ,че на мен ще ми отнемат пит, а на теб не, щото ти си над Закона, но съм сигурна ,че идеята ти как ще си жвуркате "без журналисти" и обществен натиск нема как да стане ...
Иначе ,аз съм абсолютно потресена от идеите на някои ,че е възможно да оттърват косъма, като си изпонапишат по вет здравните книжки, че кучето им е ам стаф.Може да звучи примамливо и лесно, но и е точно толкова безмислено .Защото здравната книжка не може да доказва порода!!!!В това нещо може да пише каквото искате , но породата се доказва с родословие - забравихте ли?? Не мисля ,че има начин да се сдобиете с последното или поне няма да стане много пъти- ще се разсмърди яката.От друга страна съм меко казано втрещена от надеждите, че нямало как да ги забранят, щото нямало как да докажат ,че са питбули,( много съжалявам ,колега, но има такава порода АПБТ ) - сещам се за Онтарио, дето изпотрепаха преди 2 години стотици хиляди кучета ,защото Закона им гласеше - пит и мелези с него и всички с физически белези на пит бул.....Знам, знам - разчита се и на корумпираните ни администратори, отделно на всичко тотално объркано към момента - обаче докога ще е така и това ли е алтернативата ,за да живеят кучетата ?
И в крайна сметка - викам да отдъхнете - онази простотия в единия от двата проектозакона - този ,в който се предлагаше да се даде възможност на общините да решат дали да въведат на своята територия рестрикции за някой породи ,не само за пит були - вече не е актуална.Съжалявам, Малък.