Публикувано: 29 December 2008 - 08:30 PM
[quote author=KOKO_ko link=topic=7922.msg553125#msg553125 date=1230555793]
[quote author=roughdog link=topic=7922.msg550768#msg550768 date=1230128537]
...родословието не прави кучето...[/quote]
... напротив. именно то прави кучето. останалото са средства и грижи ...
[/quote
А в родословието на един питбул какво друго трябва да пише за да е добро, освен Ch, GR Ch и тем подобми?! Какво е едно родословие- голямо нищо. Големият боец може и грам да не мяза на питбул, а нали това е гаранциата за добро родословие, ако е от известен кучкарник, от добър собственик, влагаш множество грижи и усилия, за да развива потомство доказани шампиони. И какво е това според теб- добра селекция и гарант за отлично качество до десето коляно ли? Глупости, защо му е на един питбул да има в родословноти си дърво GrCh, за да изглежда и да се държи безупречно? Аз знам перфектен отговор- за да си начеше стопанинът му егото! Защо ти е родителите на кучето да имат заслуги в сфера, която теб не само, че не те интересува, ами и я ненавиждаш като кръвопролитна и безумна, за да имаш красиво, здраво, истинско куче- питбул- ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ!!! Как да разбере един нормален здравомислещ човек, желаещ да притежава такова куче, за да зарадва децата си и да му завиждат благородно съседите за отличния любимец, който притежава, че кучето, което иска да земе, е качествено?! От това, че родителите са му били перфектни убиици, или от това как са изглеждали и как са се държали към останалите, колко социализирани и възпитани са били? Сега пак ще кажете, че не е екстериорна порода и че външният вид не е от значение. Е аз не мисля така, добре, съгласявам се, че кучето е агресивно и много борбено, но не мога да се съглася, че гарант за добрия му произход са бройката на избитите от прадедите му себеподобни! И НЕ "останалото са средства и грижи", а ВСИЧКО са средства и грижи! Аз лично познавам едно момче, което си взе питбулче, "без родословие" ( каквото и по дяволите да значи това?!),което в един форум бе оплюто като мръсно пумярче и дръгливо мелезче, а сега ако някой от този форум, притежаващ питбул види този "пумяр", ще му изтрака ченето от завист- кучето изглежда превъзходно и притежава прекрасен характер. Тогава какво говорим за родословие, като според много от вас добро родословие значи смърт! Какво като примерно прадядо ми е бил принц на близкоизточно царство, например, това какво ми пречи аз примерно да рова по кофите или да съм просяк?! Поздрави!