Цитат
Хубава тема повдигнахте за храненето.
основно храня с най-висок клас гранула от марките Про план или Еукануба, като сменям различните им видове в зависимост от това дали тренирам кучето или не... когато тренираме давам гранула с по-високо съдържание на протеин, а когато не- с по-малко. За разнообразие храня и с домашно приготвена храна- сурово телешко, пилешко(но не сурово), варени яйца, овесени ядки с кисело мляко, ябълки, моркови, извара. задължително веднъж седмично му давам консерва риба тон или рибено масло по 1 супена лъжичка( като добавка в гранулата).. това е което се сещам сега... но основна роля при мене си играе гранулата. Ще се радвам да споделите малко опит относно зимното хранене. Кучето ми е мъжко и тежи 25 килограма. Гранулата му ми излиза около 1и30 на ден, но я взимам на складови цени, които са доста по-ниски от тези в магазините.
Поздрави!
п.п. а да забравих да отговоря и на още един въпрос... кучето ми не е злоядо, понеже не съм допуснал да стане такова, яде с голям апетит както гранулата така и готвеното, но определено що се отнася до вкусови рецептори според мен храната която им се услажда най-много това е мръвката и всичко в което има мръвка.. колкото повече мръвка има, толкова по-вкусно
Прав си за мръвката мой човек ;)
А колкото до зимното хранене наблягаш малко по-вече на мазнините особено ако си гледаш кучета навън.
А сега да направя една разбивка на храненето:
Това което виждате на снимката са 7кг. пилешко х 1.5лв= 10.50лв
4кг. пат.фенери х 1лв = 4лв
2кг. ориз х 1.5лв= 3лв
2-3кг моркови или зеле х 2лв
7 хляба за една седмица 7 х 0.5лв = 3.50лв
Хлябовете давам по един на всяко хранене
Или общо 23лв за 7- 8 дена за 5 кучета или средно около 61ст. на ден на куче. Като едно куче получава на ден по около 300гр. храна под формата на истинско месо и мазнини. Общото количество храна е около 36кг. , получава се около 1кг. на ден на куче + около 300мл вряла вода , с която им заливам иначе замръзналата храна се получава дажба около 1.3кг на ден .
Това е зимното общо хранене, лятото са на сурово месо и тогава ползвам и среден клас гранула.