Американски питбул териер
Публикувано: 30 March 2006 - 09:45 PM
l) браво на него,дано аз нямам такъв проблем.Още несъм и взела,но в близките няколко дни ще трябва вече да се заема по-сериозно.

Публикувано: 31 March 2006 - 07:48 AM
Цитат
Ох,аз незнам за кой съм.Оскар ги е пробвал всичките и ги сваля всичките, нямаше един който да не е свалил за минималните 3-5 сек.
b) Точно за 3 сек.Обаче моя, от 3тия тип е добър освен ,че е мекичък ,а не пластмаса и че си диша добре с него , но има и лента по дължина на муцуната и е по -трудно да се изхлузи предната част.Намордникът ми е важен най-вече ако ми атакуват кучето директно - тогава то няма да захапе веднага и ще се справя да прогоня атакуващия.Вниманието на кучето ми е заето на 100 % с натрапника и в този момент няма друга мисъл за него, вкл. и да свали намордника.
Аз започнах да го извеждам с това малко късно ,на 3 години ,след една гадна история - вървяхме си на повод в парка спокойно и изведнъж от завоя едно мъжко коли му се метна на главата .Стана за части от секундата как да реагирам - затова реших ,че за нас е по- добре някой и друг зъб да ни поодере ,отколкото да отварям усти и да живея в стрес на всеки ъгъл...Разбираш ме, bagira...

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 02 April 2006 - 04:33 PM
Цитат
Цитат
Ох,аз незнам за кой съм.Оскар ги е пробвал всичките и ги сваля всичките, нямаше един който да не е свалил за минималните 3-5 сек.
b) Точно за 3 сек.Обаче моя, от 3тия тип е добър освен ,че е мекичък ,а не пластмаса и че си диша добре с него , но има и лента по дължина на муцуната и е по -трудно да се изхлузи предната част.Намордникът ми е важен най-вече ако ми атакуват кучето директно - тогава то няма да захапе веднага и ще се справя да прогоня атакуващия.Вниманието на кучето ми е заето на 100 % с натрапника и в този момент няма друга мисъл за него, вкл. и да свали намордника.
Аз започнах да го извеждам с това малко късно ,на 3 години ,след една гадна история - вървяхме си на повод в парка спокойно и изведнъж от завоя едно мъжко коли му се метна на главата .Стана за части от секундата как да реагирам - затова реших ,че за нас е по- добре някой и друг зъб да ни поодере ,отколкото да отварям усти и да живея в стрес на всеки ъгъл...Разбираш ме, bagira...
ама се едно говоря аз.
След доста такива случки, последната за бележи с коли и аз на 3год реших да го водя с наморник, за съжаление така и неуспях да го науча де......
А иначе аз се кефя на тези поводи дето за през моцуната, по Енимал Планет виждам доста питове с такива. А иначе на Оскар му беше точно третия тип, по-широк,кожен.След това пробвах и други,ама без резултат....
Агалина, ти как се справи?

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!
Публикувано: 03 April 2006 - 12:05 PM
Да ти кажа- беше утра гадно.От сорта кой кого... След като твърдо забраних да се сваля намордника ( много пъти го свали за 2 сек), той легна и отказа да върви.Лежеше в праха и се тресеше целия, аз също треперех.Ставай и тръгвай !- няколко пъти.Започна да се тресе като луд!И за първи и последен път го ударих.Стана и тръгна- беше Самата Обида и Болка!Не питай аз какво бях...
След това го слагах за малко и увеличавах времето с намордника.Не знам дали е било по правилата и даже сега като го пиша се препотих.Но успях.Беше за негово добро.
(love)
След това го слагах за малко и увеличавах времето с намордника.Не знам дали е било по правилата и даже сега като го пиша се препотих.Но успях.Беше за негово добро.
(love)

Публикувано: 03 April 2006 - 12:45 PM
Цитат
Здравеите на сички.И ас много обичам тази порода.Много се притеснявам сьс случката в Онтарио надявам се сички я знаете.Искам да питам дали може да се случи да премахнат породата или да я забранят навсякаде?
Може да се случи. n)
Политиците винаги ще имат нужда от PR и затова са готови на всякакви безумия!Както и обслужващият ги журналистически антураж!
Какво можем да направим:
1.Да не даваме никакви поводи за това!Желязна дисциплина и осигуряване на безопасност- на своето и чуждите животни.
2.Да работим с всички сили за доброто име на породата.Да имаме организация , която да застава зад това .Да рекламираме навсякъде чудесните качества на нашите кучета - компаньони ,спасители ,терапи .Техният интелект , любвеобвилност, откритост ,огнения темперамент, острата им нужда от общуване!Страстта, с която се хвърлят във всяка поставена задача - за да я завършат и да ви се харесат!
3.Твърдо и с постоянство да се противопоставяме на гладиаторските борби с кучета!Да се юркат институциите да си гледат работата.За да се спазва закона.
4.Да не се развъждат кучета без идея какво става с бебетата и кой и за какво ги използва.Да не даваме кучета на случайни хора ,с които нямаме обратна връзка.По- добре е да се знае, че питът е " трудно" за отглеждане куче.
5.Да информираме хората да НЕ ВЗЕМАТ ПИТ , ако :
-искат външно куче,
-не искат куче, което ще се държи с другите хора по- добре, отколкото би им се искало,
-не са спортен тип хора- необходими са много занимания с кучето - игри ,бягане ,катерене и т.н.,
-искат куче, което да си играе с всички кучета на полянката ,
-имат други животни в къщи,
-не могат да им осигурят защитено пространство ,където да не бъдат подложени на дразнения от натрапници и да не се натрапват на другите кучета,
-нямат възможност да си позволят подходящо медицинско обслужване,
-никога не вярват, че няма да се сбие,
-няма да издържат да са винаги нащрек за проблеми и не могат да преглъщат обиди от невежите хора ,
-не могат да отвърнат с постоянство на Огромната нужда от Любов на питоподобните - и това за 12-14 години....

Публикувано: 03 April 2006 - 01:26 PM
Suglasen sam sus si4ko koeto kaza.Osobeno s tova za razvujdaneto i.Sega imam vazmojnost da si zema skypo ky4e ot porodata pit bull i ako si4ko stane shte dam da go zapolodat ako imam vuzmojnost de.No purvo she namera podxodqsht partnior otgovarq6t na si4ki pravila za zabazvaneto na porodata i sled tova shte namera seriozni xora koito shte podurjat dobre ky4eto.
A do tova s namornicite sam napulno saglasen.Dori ky4eto mi da e nai dobroto v grada pak shte my sloja namornik zashtoto zakonite taka iziskvat.
Pozdravi na vsi4ki :)
A do tova s namornicite sam napulno saglasen.Dori ky4eto mi da e nai dobroto v grada pak shte my sloja namornik zashtoto zakonite taka iziskvat.
Pozdravi na vsi4ki :)
Публикувано: 03 April 2006 - 01:36 PM
Mersi :). As naistina mnogo obicham tazi poroda.No nai se drazna na xora koito zimat porodata za gazariq ili za zverski boeve.Vqrno e che bulldoga mnogo vreme e izpolzvam no xorata predi ne sa go praveli za pari a za chest i dostoinstvo.Naskoro chetox za boevete i se otvratix.
Pit bulla e seriozno ky4e i mnogo opasno to e kato orujie.Koeto ako popadne v loshi race moje da stane mnogo opasno tova e
agalina ti pit bulldog li imash ?
Pit bulla e seriozno ky4e i mnogo opasno to e kato orujie.Koeto ako popadne v loshi race moje da stane mnogo opasno tova e
agalina ti pit bulldog li imash ?
Публикувано: 03 April 2006 - 06:41 PM
Американски булдог
Прикачени файлове
-
DSC_0004.jpg (45.56K)
Брой сваляния: 61
Публикувано: 03 April 2006 - 08:54 PM
Цитат
Цитат
Специализирана литература за пит були имаш ли ?Смисал книги на Ричард Стратьн или Джон Колби че много си тьрса
Тия книги за който питаш много малко хора ги имат в БГ още повече че едва ли някой от тях би се навил да ти ги принтира.Книгата на Р.С може да я октриеш но за Колби трудна работа.Само да вметна че ако излезе наяве книгата на Колби смисъл просто се покаже така свободно доста хора който гледат стафф ще се позамислят за някой работи.Както и да е.Май е по добре да седят в сянка тия неща...
Радвам се, че пак си тук!