Dog.bg Форуми : Немски дог

Към съдържанието

БНК Немски дог

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Немски дог

#31 Потребителят е офлайн   Rexxar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 May 2007 - 04:26 PM

Цитат

Да, но според мен това е комплексно! В смисъл, ако ку4ето е с родословие се предполага, 4е има много по-малка вероятност да има каквито и да е генети4но предадени болести, нали? Естествено, 4е здравето на ку4енцето е най-важно! За това и хората, преди да заплождат трябва да си дават сметка за последствията.  Така 4е аз напълно подкрепям Вашето мнение!  wink

примери бол - англ. булдог, пудели, мастифи...
Родословието не е никаква гаранция.

Идеята на хората тук е че е НЕДОПУСТИМО от морална гледна точка, да се развъждат кучета
които са абонирани за здравословни проблеми.
И най-вероятно бъдещите собственици на догчетата си нямат и на идея какъв
дебел ще го поемат след време, тъй като едва ли им е споменато какви са родителите.

#32 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 17 May 2007 - 04:35 PM

Темата за "продадените" немски догчета със сиви мраморни родители, в която беше напревен опит да се измамят купувачите беше преместена

ТУК

#33 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip
  • Interests:Секретар на Български национален клуб Немски дог & Модератор на Клубния форум за породата немски дог.

Публикувано: 19 May 2007 - 06:49 PM

Блажен договски живот w) w) l)

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   somebody Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 01:45 PM

Цитат

Качена снимка

Mного е сладьк w) w)

#35 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2007 - 05:22 PM

Всички кучета са прекрасни!!!

Искам само да попитам, в главната страница на дог.бг, в галерията "кучета" аз ли съм сляп bl) или порода Немски дог не фигурира в падащото меню?!

#36 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 May 2007 - 12:42 PM

Цитат

dribble w) super best worthy worthy worthy

#37 Потребителят е офлайн   michael Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2007 - 04:15 PM

Цитат

Искам само да попитам, в главната страница на дог.бг, в галерията "кучета" аз ли съм сляп bl) или порода Немски дог не фигурира в падащото меню?!

Miro,
виж тук, макар че това е само една маааааааалка част от снимките. Повечето са на страниците на темата Немски дог. Но ти всъщност знаеш wink
Поздрави!

#38 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2007 - 10:46 PM

NYBIS , днес

Прикачени файлове

User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#39 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2007 - 01:00 AM

И тя е една щастливка...да живее в този красив край... 1super

#40 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2007 - 09:47 PM

Особено щастлива е от както си има и компания за ти4ане .

Качена снимка
User's Signature

#41 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2007 - 09:51 PM

НУБИС и ТЕКИЛА

Качена снимка
User's Signature

#42 Потребителят е офлайн   Miro_BSL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2007 - 12:41 PM

Цитат

Цитат

Miro,
виж тук, макар че това е само една маааааааалка част от снимките. Повечето са на страниците на темата Немски дог. Но ти всъщност знаеш wink
Поздрави!

Да! Но във фотогалерия, а не във породите cl)

#43 Потребителят е офлайн   Arrow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 11:57 AM

CACIB Subotica, 20. Maj 2007.

Najlepsi mlad, najlepsa zenka i najlepsi muzjak:

Zazou from Valvasor's Land (mladi-15 meseci)
Pamella A. from Valvasor's Land (zenka)
Heartbreaker from Valvasor's Land (muzjak i BOB)

Zazou i Hart:

Качена снимка

Качена снимка

Zazou:

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 07:48 PM

Един смешен клип... l)

http://www.youtube.com/v/50cldZDHuGw

#45 Guest_di4inka_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 May 2007 - 12:02 PM

Цитат

NERON

Качена снимка

здравейте!искам да ви попитам как да надебелее немският ми дог.отскоро имам такова куче и незнам с какво да го храня и как да надебелее.ако някои има идея нека ми пише на soseto@abv.bg

#46 Потребителят е офлайн   di4inka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 12:41 PM

здравейте!аз отскоро имам немски дог и мога да кажа че това куче наистина е много интелигентно,умно,красиво и се държи наистина по някакъв величествен начин.много е темпераментно и игриво.моето е на 3 години и ми го подариха,но е много слабо.искам да попитам хората които имат същата порода да ми кажат с какво ги хранят и как да понадебелее поне малко?за съжаление нямам снимка да ви кача но по натам ще го снимам и ще кача.надявам се да можете да ми помогнете.пишете на e-mail soseto@abv.bg предварително благодаря

#47 Потребителят е офлайн   di4inka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 02:23 PM

здравейте!може ли някои да ми каже как да приуча немският си дог да свикне с мен защото го взех наскоро от една жена и е на 3 години?и още един вапрос с какво да го храня и по колко да му давам?колко време му е нужна на ден разходка?предварително благодаря!можете да ми пишете на soseto@abv.bg

#48 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2007 - 12:59 PM

Цитат

здравейте!аз отскоро имам немски дог и мога да кажа че това куче наистина е много интелигентно,умно,красиво и се държи наистина по някакъв величествен начин.много е темпераментно и игриво.моето е на 3 години и ми го подариха,но е много слабо.искам да попитам хората които имат същата порода да ми кажат с какво ги хранят и как да понадебелее поне малко?за съжаление нямам снимка да ви кача но по натам ще го снимам и ще кача.надявам се да можете да ми помогнете.пишете на e-mail soseto@abv.bg предварително благодаря

Не е нужно да правиш нещо по-специално, за да свикне кучето с тебе - просто го обичай, гали го повече и го води на повече разходки - минимум по час, два пъти на ден /общо 2 часа/...това е минимума d)

Колкото до надебеляването - това зависи естествено то храната. С какво е хранен преди да го вземеш? От колко време кучето е при тебе? Мога да ти отговоря, когато получа отговор на тези въпроси l)

#49 Потребителят е офлайн   di4inka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 May 2007 - 04:04 PM

Цитат

Цитат

Не е нужно да правиш нещо по-специално, за да свикне кучето с тебе - просто го обичай, гали го повече и го води на повече разходки - минимум по час, два пъти на ден /общо 2 часа/...това е минимума d)

Колкото до надебеляването - това зависи естествено то храната. С какво е хранен преди да го вземеш? От колко време кучето е при тебе? Мога да ти отговоря, когато получа отговор на тези въпроси l)

здравейте.кучето е при мен от края на месец април.хората от които го взех ми казаха че са го хранили с това което те ядат,но това означава че майка ми трябва да готви допълнително,което е почти невъзможно защото работи по цял ден и няма време.затова искам да ми кажете с каква купешка храна мога да го храня и по колко да му давам?кучето не е претенциозно яде абсолютно всичко дори и хляб.е надявам се сега вече да можете да ми отговорите.предварително благодаря.

#50 Потребителят е офлайн   slaviad Икона

• Working Bee
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2007 - 04:41 PM

Не е полезно за един дог да яде само "човешка" храна - то за това е и слаб.
Но ти правилно се насочваш към "купешката" храна. Хубаво е да поема около 1 килограм кучешка суха храна /гранули/, съдържаща около 26-28 % протеини от качествена вносна фирма. Не препоръчвам българска суха храна. По такъв начин догът не само ще напълнее, но и ще бъде хранен правилно. Към нея може да добавяте и малко месо и зеленчуци - например 80% суха храна и 20% месо и сурови зеленчуци - морковите са най-добри / 800гр суха храна, 200 грама месо и зелнчуци /. Сухата храна излиза по-евтино, ако се купува наедро - един чувал струва средно 60-70 лева и ще е достатъчен за месец /25 килограмов/.
Между другото, всеки друг начин на хранене с готвена, "човешка" храна излиза по-скъпо за месеца.

ВАЖНО:
1. Ако догът не е хранен досега със суха храна, вкарвайте я ПОСТЕПЕННО в менюто - например първите 2 дни само по 200гр, вторите 2 дни - по 300 и така , докато стигнете до 800гр/ 1 килограм.
2. Разделяйте дневната порция на два приема - сутрини и вечер.
3. Кучето да не пие вода и да не излиза на разходка 1 час преди и 2 часа след ядене.
Тези три изисквания са задължителни с оглед здравето на дога - предпазват от подуване и превъртане на стомаха.

Проверете дали е обезпаразитен - кога са му давали препарати срещу вътрешни паразити - тении и глисти.

УСПЕХ!!

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни