Кърлеж на кучето :-( ?
Публикувано: 08 June 2007 - 05:38 PM
Цитат
вие си ги вадете както искате,а аз както си знам
лек ден
Аз действам с ракия, така ми каза ветеринарят, който ми оправи кучето след огромния проблем с аналните жлези, ракията само упоява кърлежа, той се отпуска и после съвсем лесно се вади кърлежът, но с леки и внимателни движения отново. Наистина действа, моето поне е бяло и веднага си проличава дали има гадини, а и козината му е розова, почти бяла. super best
Публикувано: 12 June 2007 - 09:15 PM
п.п извинявам се и за дългия пост ,но нямам опит с тези гадове и в момента съм доста притеснена s)
Публикувано: 12 June 2007 - 09:32 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 12 June 2007 - 09:39 PM
Ох вече мога да заспя спокойно.Много мерси отново.Нагушкай Саричка от нас.Спокойна нощ.
Публикувано: 12 June 2007 - 09:43 PM

Публикувано: 12 June 2007 - 10:08 PM
Цитат
Не искам да ви плаша, но предишното ми куче, коли, със страшно дълга разкошна козина, почти до земята, ги носеше вкъщи и лазеха по стените. Едни такива, като малки паячета. Само се оглеждах, добре, че стените бяха бели, та се забелязваха добре, хващах ги едно по едно и............ на газовия котлон. Много се страхувах за децата, но слава богу нищо лошо не се случи. Вярно е, че тогава не използвах фронтлайн, а някаква пудра, която иначе си беше доста ефективна. Поне по кучето не се забиваха. Това беше в апартамента на петия етаж. И втори път съм виждала такова нашествие у майка ми, по външните стени на къщата. Тогава и нейното куче беше пълно с кърлежи, не знам как оживя горкото. Половин кофичка от кисело мляко напълнихме с всякакъв калибър гадове, а кученцето отде взе толкова търпение и ни издържа със сестра ми да ги вадим, не знам. Стоеше мирно, като че ли разбираше. Тогава от аптека взехме някакъв препарат, напръскахме двора и къщата отвън и вече четвърта година няма такава гад в двора. Дори на кученцето нищо не му слагаме срещу кърлежи и бълхи, просто няма по него гадинки. Мисля, че източника тогава бяха съседите ни, които гледаха животни - овце и кози.

прочети правилата за подписите
Публикувано: 12 June 2007 - 10:12 PM

Публикувано: 13 June 2007 - 09:00 AM
Проблемът там е, че има един възрастен старец, който чул миналата година, че дават улични кучета от София заедно с някакви пари за гледането им и е напълнил града с бездомници и прибрал парите. Кучетата са агресивни и са ме нападали веднъж. Поне там нямахме проблем, но вече е на лице. Няма и служба, която да контролира популациите. Само ловджиите, а знаете те как действат - с разстрел.

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]
Публикувано: 01 May 2014 - 09:07 AM

Публикувано: 01 May 2014 - 06:44 PM

Все пак намерихме работещи ветеринари. Казаха, че не трябва да се притеснявам толкова, че ще стане на гнойна пъпчица и сами ще си излязат. Горе-долу същите неща като вас.