Dog.bg Форуми : Кърлеж на кучето :-( ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кърлеж на кучето :-( ?

#61 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 28 May 2007 - 12:22 PM

В България са разпространени 28-30 вида кърлежи. Червен на цвят е Твърдия кърлеж /ixodoiea/.
Кърлежите пренасят Ку-треска, Лаймска болест, Марсилска треска, краста, кърлежов енцефалит, туларемия и др.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#62 Потребителят е офлайн   ARS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 June 2007 - 05:38 PM

Цитат

говоря за ОЛИО,не за терпентин или напалм!!!има разлика-от олиото се задушава БАВНО и не получава "спазми".научете се да четете внимателно!!!
вие си ги вадете както искате,а аз както си знам
лек ден

Аз действам с ракия, така ми каза ветеринарят, който ми оправи кучето след огромния проблем с аналните жлези, ракията само упоява кърлежа, той се отпуска и после съвсем лесно се вади кърлежът, но с леки и внимателни движения отново. Наистина действа, моето поне е бяло и веднага си проличава дали има гадини, а и козината му е розова, почти бяла. super best

#63 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 07:22 AM

но трябва да е много слаба ракията (от магазина например) b)
иначе може наистина да се получи обратен ефект...
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#64 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 June 2007 - 09:15 PM

Първо да се извиня за глупавите въпроси ,но никога досега не съм се сблъсквала с тези гадове n) Вече трети месец сме с Фронтлайн и противопаразитна каишка едновременно.Досега от всички разходки единствено транспортирахме кърлежите до вкъщи с безплатен транспорт,но никога не се беша забивал.Тази вечер докато нещо си играехме се загледах и при свивката на задните му крачета забелязах нещо.Първо си помислих че зърното му,но после видях че в ореола има нещо черно.Не съм виждала досега забит кърлеж и не знам дупето му какъв цвят трябва да е /колкото и странно да звучи/на този беше много светло кафяво-телесен цвят.Намазах мястото с малко спирт и с една пинсета успях да го измъкна.В интерес на истината хич не излезе лесно.Огледах мястото и не видях вътре да е останало нещо освен малка дупчица там където беше забит .Огледах и гадината задната и част беше като куха и полуизсъхнала ,а отпред си и седяха крачетата,но не видях има ли я или я няма главата.Та въпроса ми е може ли тази гад да е умряла от фронтлайна и ако е станало така не трябва ли да падне сама?Ако не дай си боже главата му е останала вътре има ли някаква опасност?И в крайна сметка след колко време умират от фронтлайна след като се забият?

п.п извинявам се и за дългия пост ,но нямам опит с тези гадове и в момента съм доста притеснена s)

#65 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 June 2007 - 09:32 PM

Първо Мише, кърлежите нямат глави, имат устен апарат, който се забива. Умрял е от едно от двете неща, които си сложила за предпазване от паразити. Дали е от фронтлайна или от каишката, не се знае. Че е умрял е сигурно, щом не е мърдал и е изглеждал изсъхнал. АКо е умрял докато е бил забив не би трябвало да падне сам. АКо част от устния му апарат е останал вътре има опастност само да се възпали и да забере и да го изхвърли. Но щом си видяла дупчица, значи не е останало нищо. Честито, махнали сте си първия кърлеж. А след колко време умират от препаратите - незнам. От пудрата която ползвам умират за 1-2 часа, даже не се забиват.
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 June 2007 - 09:39 PM

r) Няма такава иконка да ти покажа какво облекчение почувствах като прочетох отговора ти.Билянка много ти благодаря cheers Сега като изключим параноята която ще ме гони няколко дни заради тези гадини съм спокоина ,че сме се справили добре.Лошото е ,че ме притеснява и факта че ги влачим и вкъщи и докато Мики има фронтлайн ние нямаме l) та не знам да не вземе някой довлечен вкъщи кърлеж да се покатери и на нас че не ми се мисли bash
Ох вече мога да заспя спокойно.Много мерси отново.Нагушкай Саричка от нас.Спокойна нощ.

#67 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 June 2007 - 09:43 PM

Ако случайно попадне кърлеж върху Мики, то той няма да се отдели от него у вас. Ще си търси къде да се забие, или ще умре. Шанса Мики да донесе кърлеж у вас и той да захапе теб е едно на милиони. Така, че - спокойно спи и лека нощ.
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2007 - 10:08 PM

Цитат

Ако случайно попадне кърлеж върху Мики, то той няма да се отдели от него у вас. Ще си търси къде да се забие, или ще умре. Шанса Мики да донесе кърлеж у вас и той да захапе теб е едно на милиони. Така, че - спокойно спи и лека нощ.

Не искам да ви плаша, но предишното ми куче, коли, със страшно дълга разкошна козина, почти до земята, ги носеше вкъщи и лазеха по стените. Едни такива, като малки паячета. Само се оглеждах, добре, че стените бяха бели, та се забелязваха добре, хващах ги едно по едно и............ на газовия котлон. Много се страхувах за децата, но слава богу нищо лошо не се случи. Вярно е, че тогава не използвах фронтлайн, а някаква пудра, която иначе си беше доста ефективна. Поне по кучето не се забиваха. Това беше в апартамента на петия етаж. И втори път съм виждала такова нашествие у майка ми, по външните стени на къщата. Тогава и нейното куче беше пълно с кърлежи, не знам как оживя горкото. Половин кофичка от кисело мляко напълнихме с всякакъв калибър гадове, а кученцето отде взе толкова търпение и ни издържа със сестра ми да ги вадим, не знам. Стоеше мирно, като че ли разбираше. Тогава от аптека взехме някакъв препарат, напръскахме двора и къщата отвън и вече четвърта година няма такава гад в двора. Дори на кученцето нищо не му слагаме срещу кърлежи и бълхи, просто няма по него гадинки. Мисля, че източника тогава бяха съседите ни, които гледаха животни - овце и кози.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#69 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 June 2007 - 10:12 PM

Еее, с такива животни популацията на кърлежи ще е страхотна. Нищо чудно, че са били толкова много. Става дума за един два кърлежа, които няма начин да слязат от "месото" за да се прехвърлят на друго. За тях няма логика.
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 09:00 AM

Всички улични кучета, които се престрашиха да се доближат до мен в Луковит ги почистих от кърлежи милите. Вече се специализирах и кърлежът пада на третия оборот от завъртането на обратно на часовника. Мина ми гнуста от тях и вече ги пипам с голи ръце. 1super
Проблемът там е, че има един възрастен старец, който чул миналата година, че дават улични кучета от София заедно с някакви пари за гледането им и е напълнил града с бездомници и прибрал парите. Кучетата са агресивни и са ме нападали веднъж. Поне там нямахме проблем, но вече е на лице. Няма и служба, която да контролира популациите. Само ловджиите, а знаете те как действат - с разстрел.
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#71 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2014 - 09:07 AM

И ние имаме проблем. До сега винаги сама съм му махала кърлежите и винаги е било безпроблемно. Вчера имаше два забити, единия излезе като по учебник, а част от устния апарат на другия остана в кучето. Взех да оглеждам мястото и изведнъж гледам останалата в кучето част влиза навътре под кожата и сега въобще не се вижда. Днес всички ветеринари почиват и не мога да го заведа. Въпросът ми е трябва ли да се притеснявам и може ли да стане нещо по-сериозно?
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 01 May 2014 - 03:46 PM

Оставала ми е така предната част. Дезинфекцирайте и следете дали ще се възпали. Обикновено става на коричка и пада след време. Не съм имала проблеми до сега.
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2014 - 06:44 PM

Благодаря Ви за отговора:smile: Мен ме притесни факта, че останалите части отидоха под кожата и въобще не се виждат.
Все пак намерихме работещи ветеринари. Казаха, че не трябва да се притеснявам толкова, че ще стане на гнойна пъпчица и сами ще си излязат. Горе-долу същите неща като вас.
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни