Dog.bg Форуми : летни неволи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

летни неволи

#21 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 April 2007 - 11:47 PM

Цитат

С изключение на Фронтлайн останалите продукти имат репелентно/ отблъскващо/ действие освен акарицидното. Дали действа и колко време е друг въпрос. Тапилан пудра със сигурност отблъсква, но е краткотрайна. Продуктите та Канина също отблъскват на базата на етеричните масла, но доколко трепят тепърва ще се доказват. Скалибор също отблъсква. Но имайте предвид, че няма сто процентов продукт. Моя вот е за Фронтлайн. Ако е опаразитено животното спрей, иначе спот-он. Ако може всеки месец.

А спрея колко време действа?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#22 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 28 April 2007 - 12:10 AM

Колкото и спотона, но с него постигаме многократно по-бързо разпространение на продукта. Казано по-точно веднага. Излиза обаче по-скъпо.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#23 Потребителят е офлайн   dox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2007 - 02:20 PM

Моя вот е за ADVANTIX на BAYER 1super

#24 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 02:51 PM

От съвсем скоро в България има и медальони срещу вънщни паразити. Един медальон действа около две години и струва четирсетина лева. Медальона създава магнитно поле с което отблъсква паразитите. Действието не се влиае от това дали кучето е мокрено, къпано и т.н
Някой да е ползвал такъв медальон и да знае дали наистина действа?

#25 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 03:01 PM

в петък сложих "Duowin "-contact на Virbac по съвет на нашата вет. Искам да видя действието , като се предполага, че предпазва къщата и ареала на хората , които са с животното. Просто споделям ;)

#26 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 04:34 PM

За пръв път чувам за медальон,дайте малко инфо,ако може или поне къде се продават!

#27 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 05:23 PM

Със сигурност знам, че има при д-р Петков, клиника Гранд - това му е телефона 0887315029. Бях намерила информация за тези медальони още отдавна в нета и сега една позната ми каза, че си е взела от този д-р Петков. Мисля и аз да взема, но чакам да видя резултата при нейното куче.

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 09:42 PM

Цитат

От съвсем скоро в България има и медальони срещу вънщни паразити. Един медальон действа  около две години и струва четирсетина лева. Медальона създава магнитно поле с което отблъсква паразитите. Действието не се влиае от това дали кучето е мокрено, къпано и т.н
Някой да е ползвал такъв медальон и да знае дали наистина действа?

Това ли е?
Звучи интерсно,макар и странно,но така е с новостите. r)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#29 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 28 April 2007 - 11:46 PM

Това ми харесва!!! 1super
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 12:27 AM

Аз случайно попаднах на Virbac Preventef - и вече 5 години няма кърлежи и бълхи! Дори да се качи някой кърлеж никога не се забива. А Frontline ми спретна един / само един! / номер преди месец - алергична реакция при прилагане върху САО /опада около педя козина/, обаче нямаше избор - горката беше много бълхясала, оправи се за нула време.

Има много за и против - например бълхите мутират и на различни места реагират различно на различни каишки да не говориме че и гадовете са различни. За Frontline имам теория че се разваля при съхранение на температури над 25-30 градуса но си е само моя теория, нямам доказателства, възможно е и да има резистенти към него гадинки, същото твърдя и за каишките - в околностите - работят, дали ще работят някъде другаде - не знам, но с една каишка напролет си решавам проблема за цяло лято и есента - каишката се втвърдява и чупи, обаче кучето няма паразити - това и аз не знам как става!
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#31 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 07:17 AM

Медальона изглежда добре,но дали работи,все пак е доста мъничък,какво поле трябва да прави,за да обхване петдесет килограмово куче например,дано се появи някой,който го е ползвал и да изкаже мнение,иначе звучи чудесно-некаква химия,водоустойчив...дано излезе наистина ефективен.Аз днес ще питам моята лекарка да видим тя какво ще каже.

#32 Потребителят е офлайн   Togo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 10:04 AM

Интересна работа е този медалюн дали ще върши някаква обаче нз , дано да се пусне на нашия пазар по скоро да го видим и да се надяваме че ще бъде на достъпна цена !!!

#33 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 10:37 AM

Някъде в предните постове пишеше,че го има и е към 40 кинта,но на мен ми прави впечатление,че из сайтовете е към 40-50 евро,така че незнам къде е истината,иначе ако действа бих ги дала,защото за 2 години фронтлайна ми е към 500лв,а това и 100 да е пак е значително по-малко.Незнам къде е тази клиника Гранд,ще питам моята докторка знае ли нещо за тези медальончета.

#34 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 10:46 AM

Цитат

С изключение на Фронтлайн останалите продукти имат репелентно/ отблъскващо/ действие освен акарицидното. Дали действа и колко време е друг въпрос. Тапилан пудра със сигурност отблъсква, но е краткотрайна. Продуктите та Канина също отблъскват на базата на етеричните масла, но доколко трепят тепърва ще се доказват. Скалибор също отблъсква. Но имайте предвид, че няма сто процентов продукт. Моя вот е за Фронтлайн. Ако е опаразитено животното спрей, иначе спот-он. Ако може всеки месец.

Аз слагам Фронтлайн, но ми се ще и да сложа нещо като добавка към него, за да не се качват. Всеки ден му махам лазещи от козината, а и забити гадини... Пудра Тапилан+ Фронтлайн може ли да свърши работа или не могат да се ползват заедно?
П.П. Хубавото е, че кучето ми е чисто бяло и се виждат, а при тъмни кучета, просто не ми се мисли... n)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 10:57 AM

My Webpage
пред вид написаното в горния линк мисля че не си струва парите, ама всеки сам си преценява.
иначе за избора на препарат съм 100% за Фронтлайн, но бих опитал и Адвантикс. разни пудри, шампуани и каишки изобщо не смятам за безопасни, а някои от тях се съмнявам че са и ефективни.

#36 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 29 April 2007 - 03:27 PM

Че аз 2 години като слагам на Сара само пудра защо не се оплаквам тогава? Даже и котето на 2 месеца като го взех му сложих пудра, и от време на време си я ръся за по-голяма сигурност досега никакви признаци не е дала, че й пречи. Защо според теб да не са безопасни, като пише, че са?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#37 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 07:30 PM

държиш ли да отговоря, и има ли значение за общата публика?

#38 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 07:59 PM

Цитат

има ли значение за общата публика?

Да.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 09:45 PM

за Фронтлайн съм чувал само единични и непотвърдени слухове за алергични реакции. за Адвантикс нищо лошо не съм чул, но още не съм го пробвал защото не съм имал повод. Фронтлайн се е оказал много ефективен при мен в няколко изключително деликатни ситуации. например при котката която се чешеше дълго време без видима причина, без признаци на кожно заболяване, без замърсяване на ушите (защото предимно там се чешеше), без признаци на външни паразити, и само след няколко часа след аплицирането на фронтайлн сърбежа изчезна.
след намерена една бълха извън домашен любимец и третиране и на двете кучета и котката и тримата не са били опаразитявани.
покойната ми вече кучка получаваше огромни, незарастващи РАНИ от всякакви каишки, а Фронтлайн й помагаше бързо и лесно. при нея беше изключително важно да е чиста от бълхи понеже имаше алергия от тях и добиваше изключително жалък вид дори от една бълха по нея. за мъките от сърбежа и разраняването няма да говоря.
кучета на моя роднина опаразитени до степен да не могат да седят минута без да се чешат, отново с рани и тн, след безуспешно третиране с каквито и да е шампуани и пудри часове след третирането са свободни от паразитите, а само дни след това вече и раните ги няма. при това поради финансови проблеми им раздели една пипета за двете.
ще потвърдя и нещо друго казано по-горе. и при моите любимци една две дози фронтлайн годишно са достатъчни за решаване на този проблем и всъщност за нас вече не е проблем.
отделно за котки мисля че пудра и каишка е ОПАСНО да се слага поради особеностите на поведението им.
1. при игра котката може да се самообеси на каишката при скачане по дървета навън или пък дори в домашна обстановка. също така при първото поставяне на каишка доста от котките активно се съпротивляват при което също се стига до странни пози-заклещена долна челюст под каишката например.
2. при личната хигиена котката поглъща всичко което премахва от козината си. така че всяка пудра влиза директно в организма. това за мен не е все едно и не бих третирал външно котката си с нищо което остава по козината й, достъпно за нея да го погълне.

това е моето мнение и опит. всеки си има негов и както аз няма да си променя моето мнение, така мисля и Самотната няма да си промени нейното, а и всеки друг. заради това мислех че няма смисъл да ги пиша тези неща, но ето ги нагледно. дано на някого са полезни.

#40 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 29 April 2007 - 10:00 PM

Обаче за куче с кърлежи не си ползвал фронтлайн?
Край на тази точно дискусия, всички си казаха мнението, темата даже не е само една, всеки би могъл да си направи изводите. И както съм казвала няколко пъти най-добре е всеки сам да стигне до препарата, който най-добре ще му върши работа чрез опит. Както ние двамата с теб, Манус victoryVVV
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни