Публикувано: 29 April 2007 - 09:45 PM
за Фронтлайн съм чувал само единични и непотвърдени слухове за алергични реакции. за Адвантикс нищо лошо не съм чул, но още не съм го пробвал защото не съм имал повод. Фронтлайн се е оказал много ефективен при мен в няколко изключително деликатни ситуации. например при котката която се чешеше дълго време без видима причина, без признаци на кожно заболяване, без замърсяване на ушите (защото предимно там се чешеше), без признаци на външни паразити, и само след няколко часа след аплицирането на фронтайлн сърбежа изчезна.
след намерена една бълха извън домашен любимец и третиране и на двете кучета и котката и тримата не са били опаразитявани.
покойната ми вече кучка получаваше огромни, незарастващи РАНИ от всякакви каишки, а Фронтлайн й помагаше бързо и лесно. при нея беше изключително важно да е чиста от бълхи понеже имаше алергия от тях и добиваше изключително жалък вид дори от една бълха по нея. за мъките от сърбежа и разраняването няма да говоря.
кучета на моя роднина опаразитени до степен да не могат да седят минута без да се чешат, отново с рани и тн, след безуспешно третиране с каквито и да е шампуани и пудри часове след третирането са свободни от паразитите, а само дни след това вече и раните ги няма. при това поради финансови проблеми им раздели една пипета за двете.
ще потвърдя и нещо друго казано по-горе. и при моите любимци една две дози фронтлайн годишно са достатъчни за решаване на този проблем и всъщност за нас вече не е проблем.
отделно за котки мисля че пудра и каишка е ОПАСНО да се слага поради особеностите на поведението им.
1. при игра котката може да се самообеси на каишката при скачане по дървета навън или пък дори в домашна обстановка. също така при първото поставяне на каишка доста от котките активно се съпротивляват при което също се стига до странни пози-заклещена долна челюст под каишката например.
2. при личната хигиена котката поглъща всичко което премахва от козината си. така че всяка пудра влиза директно в организма. това за мен не е все едно и не бих третирал външно котката си с нищо което остава по козината й, достъпно за нея да го погълне.
това е моето мнение и опит. всеки си има негов и както аз няма да си променя моето мнение, така мисля и Самотната няма да си промени нейното, а и всеки друг. заради това мислех че няма смисъл да ги пиша тези неща, но ето ги нагледно. дано на някого са полезни.