Dog.bg Форуми : Фотогалерия на Каракачанското куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (468 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на Каракачанското куче

#2901 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2008 - 08:00 PM

Цитат

;)

Данди, коча щой с такава прическа?
User's Signature

Качена снимка

#2902 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:18 PM

;)

#2903 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:24 PM

Цитат

;)

и-и-и, Данди! значи ти упорито нещеш да ми отговориш  :'(
тебя пък кво та настъпах :o
User's Signature

Качена снимка

#2904 Потребителят е офлайн   karaman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:27 PM

Цитат

Цитат

;)

и-и-и, Данди! значи ти упорито нещеш да ми отговориш  :'(
тебя пък кво та настъпах :o

Ти да не започнеш да ревнуваш че на мен ми отговаря , а на теб не. ;D ;D ;D
User's Signature

ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА!!!!!!!!

#2905 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:27 PM

Цитат

Цитат

;)

Коча всъщност е овен и е стриган на алъци.Алъците или местата на които се вижда,че не е стригана вълната не се стрижат с години докато вълната почне да се влачи по земята.Но местата които се стрижат се преправят два пъти в годината,за да е хладно на животното и да не се спарва.Навремето като са правени преходите към беломорието в алъците на овните кехаите и овчарите са крили по ценните неща,защото по път често са били нападани от разбойници.Нестриганата вълна на алъците се скечава(сплъстява) е като бръкнеш с ножиците лесно се прави нещо като джоб.

#2906 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:30 PM

Цитат

Цитат

Цитат

;)

Коча всъщност е овен и е стриган на алъци.Алъците или местата на които се вижда,че не е стригана вълната не се стрижат с години докато вълната почне да се влачи по земята.Но местата които се стрижат се преправят два пъти в годината,за да е хладно на животното и да не се спарва.Навремето като са правени преходите към беломорието в алъците на овните кехаите и овчарите са крили по ценните неща,защото по път често са били нападани от разбойници.Нестриганата вълна на алъците се скечава(сплъстява) е като бръкнеш с ножиците лесно се прави нещо като джоб.

Най-напред мерси, че ма уважи да отговориш :wub:
посля да кажа на караманчо, че си ми слабост и май яд, че на него отговаряш пък на мене - не! :(
и да та питам - ами то значи от такъв коч, демек овен, вълната не може да се ползва? или не съм наясно.

а, и да питам още нещо.
ами що не я стрижат таз вълна и я оставят да са влачи до земята. къв е смисъла.
User's Signature

Качена снимка

#2907 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:39 PM

Наложи се да изляза за малко,затова закъснях с отговора.Иначе отговарям като редник :blink:На такъв овен вълната не се ползва,така е.Ние имаме 2 такива,гледаме ги за красота,от тях по принцип нищо не се взема,но да гледат децата какво са правили навремето дядовците им и какво е овен на алъци.Овните между другото имат и друга функция,не са само за красота.Овена е и помощник овчар.Тоя например от снимката ако го навикаш по определен начин,ще ти преведе стадото дори и през реката.Като къпем овцете наесен против паразити,ако не е той и другия,ще трябва да мъкнем овцете една по една,но те превеждат стадото през ямата.

#2908 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:45 PM

Цитат

Наложи се да изляза за малко,затова закъснях с отговора.Иначе отговарям като редник :blink:На такъв овен вълната не се ползва,така е.Ние имаме 2 такива,гледаме ги за красота,от тях по принцип нищо не се взема,но да гледат децата какво са правили навремето дядовците им и какво е овен на алъци.Овните между другото имат и друга функция,не са само за красота.Овена е и помощник овчар.Тоя например от снимката ако го навикаш по определен начин,ще ти преведе стадото дори и през реката.Като къпем овцете наесен против паразити,ако не е той и другия,ще трябва да мъкнем овцете една по една,но те превеждат стадото през ямата.

а-а-а, ти си най-малко майор. не си редник.
ами като нямате бордър колита, тъй ша разчитате на овните  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2909 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:49 PM

Един приятел взе бордър коли.Ма на него като че ли си му е вродено като види овца да я гони.Гони ама старото му куче не дава някой да му гони стадото и го удави,а бая пари беше броил за него :huh:

#2910 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:52 PM

Цитат

Един приятел взе бордър коли.Ма на него като че ли си му е вродено като види овца да я гони.Гони ама старото му куче не дава някой да му гони стадото и го удави,а бая пари беше броил за него :huh:

Качена снимка

ми то тоз ша й бил голям абдал.

как ша вкарва бордър коли в стадо дето вече има пазачи  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#2911 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:01 PM

Не случайно овена е възпят в много народни песни.Но днес почти няма кой да възпитава такива овни,защото си е доста трудно.Иска се много търпение и мерак.Нали се сещаш и за песента "Заблеяло ми агънце".Само че там рогушата,майката на агнето превела стадото през придошлата река.Наште овни можеш с викане и със свиркане да ги командваш от разстояние и те да ти пасат и водят стадото.

#2912 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:21 PM

Цитат

Не случайно овена е възпят в много народни песни.Но днес почти няма кой да възпитава такива овни,защото си е доста трудно.Иска се много търпение и мерак.Нали се сещаш и за песента "Заблеяло ми агънце".Само че там рогушата,майката на агнето превела стадото през придошлата река.Наште овни можеш с викане и със свиркане да ги командваш от разстояние и те да ти пасат и водят стадото.

браво на овните.
ами вий ли ги учите или те от самосебе си.
User's Signature

Качена снимка

#2913 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:42 PM

Цитат

Цитат

браво на овните.
Много се отклонихме от темата май.По принцип овена се избира още от агне.Трябва да е кротко,спокойно,да не е плахо и т.н.За коч(разплодник)друго се гледа,зависи.После почваш да го учиш,ката му викнеш или свирнеш по определен начин,какво той да прави.Мисля че получават нещо като условен рефлекс.

#2914 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 09:47 PM

Цитат

Цитат

Цитат

браво на овните.
Много се отклонихме от темата май.По принцип овена се избира още от агне.Трябва да е кротко,спокойно,да не е плахо и т.н.За коч(разплодник)друго се гледа,зависи.После почваш да го учиш,ката му викнеш или свирнеш по определен начин,какво той да прави.Мисля че получават нещо като условен рефлекс.

много интересно и не казвай, че сме изместили темата, щото чобанско куче без овце и овце без чобанско куче - не са.
тъй чи който ги дели, кучета го яли.
User's Signature

Качена снимка

#2915 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 10:27 PM

И овце без цървули не са овце, ама някой ги делят.

Здраве да е!

Дънди, овена на каква възраст го правите?
Превивате ли го?

#2916 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 10:29 PM

Овчарлъка Илде и преди съм казвала е много труден,но същевременно много интересен.Там или се учиш и възприемаш или по добре се отказвай.Там в планината,ако не си научил как да оцеляваш,как да се справяш със ситуациите които ти се сервират си загубен.Няма на кой или на какво да разчиташ като си сам с дни,освен на себе си и на животните,които си възпитал да ти помагат.

#2917 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 10:35 PM

Цитат

И овце без цървули не са овце, ама някой ги делят.

Здраве да е!

Дънди, овена на каква възраст го правите?
Превивате ли го?
Първо овена ако не превит,значи е коч :blink:Овена ,още шиле го превиваме,иначе не учи,мисли други щуротии.Случва се,оставиш агне за овен,ама се окаже,че не става.После друго и тъй.Та като го почнеш от шиле за 2-3 години го направиш професор.

#2918 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 10:35 PM

Цитат

Овчарлъка Илде и преди съм казвала е много труден,но същевременно много интересен.Там или се учиш и възприемаш или по добре се отказвай.Там в планината,ако не си научил как да оцеляваш,как да се справяш със ситуациите които ти се сервират си загубен.Няма на кой или на какво да разчиташ като си сам с дни,освен на себе си и на животните,които си възпитал да ти помагат.

ами нали затуй казвам, че темата не е отклонена.
ша ти напрая една малка корекция. може и да не съм прав, ама тъй си мисля.
овчарлъка не са учи (както и кучкарлъка). или го имаш или го нямаш

МОД:МАЙ ЩЕ ЗАКЛЮЧВАМЕ ТЕМАТА ИЛИ ЩЕ Я ПРЕКРЪСТИМЕ НА "КОЧА И ИМА ЛИ ТОЙ МЯСТО У НАС",КЪДЕ Е ФОТОГАЛЕРИЯТА?ОСТРОВА ,Я СЕ СТЕГНИ!

е-е-е, г-н Мод! ти го подкара като някой другари от миналия век и то първата половина - "що е социализъм и има ли той почва у нас" ;D
как да са стегна бе. питам, искам да знам
аз мога да кача някоя и друга кокошка, ама пак ша са скараш.
User's Signature

Качена снимка

#2919 Потребителят е офлайн   dandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 10:48 PM

Илде,за това че или го имаш или го нямаш съм съгласна 100%.Но въпреки това има неща дето се учат.Напр.като малка като тръгнах с овцете с даскала ми постоянно ми казваше какво трябва или не трябва да се прави по време на паша.Например,дойните овце(сагмала)не бива да се кършат и гонят по време на паша ,защото ще намалят млякото.От каква паша и какъв вид трева дават повече мляко и т.н.Как да си възпиташ добро работно куче също.напр. да го научиш като тръгне да гони да не претича през средата на стадото и да плаши овцете,как да си избереш кутре и т.н.

#2920 Потребителят е офлайн   ildefrance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 10:52 PM

Цитат

Илде,за това че или го имаш или го нямаш съм съгласна 100%.Но въпреки това има неща дето се учат.Напр.като малка като тръгнах с овцете с даскала ми постоянно ми казваше какво трябва или не трябва да се прави по време на паша.Например,дойните овце(сагмала)не бива да се кършат и гонят по време на паша ,защото ще намалят млякото.От каква паша и какъв вид трева дават повече мляко и т.н.Как да си възпиташ добро работно куче също.напр. да го научиш като тръгне да гони да не претича през средата на стадото и да плаши овцете,как да си избереш кутре и т.н.

то тъй, ама ако не тий на сърце - не става.
никой не сай родил научан и нищо няма да стане ако си живей само с мерака, ама няма ли го мерака, няма и да учи.
тъй че те двете неща вървят ръка за ръка.
затуй преди да ма изгонят, бях писал някъде, че науката (за меня наука е всичко, което си научал) трая да са уважава. и само тъпанарите делят нещата на практици и теоретици.
User's Signature

Качена снимка

• (468 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена