Цитат
ИИИИ бре Илде,
Снимки да искаш ,кат почним ша напълним фотогалерията.
Въпроса е,че всичко живо е от разбирач нагоре.
Вържат по едно куче на двора или в апартамента и вече всичко знаят(говоря за овчарски кучета)
Ама вече не ме интересува да ти кажа,не ми се и влиза в тоя форум.Тук един не е казал за някой си "браво бе ти това и това си сторил,ти това и това си произвел,ти се опитваш да съхраняваш нещо оставено от дедите ни.Знаеш ли,овчарските кучета никога не са били еднакви и еднотипни.Като малка (говоря за преди около 30 год. когато имаше много мандри,с много овце и много кучета,безпогрешно различавах почти всяко езно куче от на кой чобанин дамазлъка е,щото всеки дамазлък се различава от другите.Сега си познавам всяка една от 220-те овце щото всяка е различна от другите.И след 5 години да я видя не може да ме обърка никой
Данди, ти ма изпривари.
докат ти читях написаното тъкмо си мислях да ти пиша нещо и ти обаче си зела, че си го написала.
туй, дето чобаните си познават овцети.
аз на много ора съм го казвал, ама кой то си няма хал хабер понятие, ми са смей.
сяко животно си има физиономия, както секи човек, ама тряа бая животни (независимо кви, не е само до кучата) да са ти минали през ръцети (през очити), за да са увериш, чи и тъй и да не обвиняваш другити чи лъжат.
тъй чи напълну съм съгласен с тебя.
има друго нещо, дето много не моя да го възприема.
ти казваш, чи никой не е казал една убава дума тука. съгласен съм данди, ама за кво да я кажа тъз убава дума бе.
виж другити не ма интирисуват, аз говоря за меня си, щото тук един са бе изцепял, чи само съм критикувал.
ми кво да прая. аз кучата нямам. е, имам ама те моити не са броят. те са от катигорията на оназ - Голямата Шпакла. демек -миндили.
меня другу ма й яд.
появяват са тук разни с "големити кошници". Един бил Отговорник по селекция, друг бил кинолог, трети - автор на стандарт и не знам си ощи кви комплексарски изцепки. казвам компрексарски, щото един от тях с конкретни думи (пък за дела да не говорим) не са доказа, че й имено такъв къвто са пиши. Пък иначи - се торба акълии и от тяхното по-убаво няма, пък то - нищо.
ква порода, кви типове, кви качества. въздух под налягане.
и ма фашта яд. фаща ма яд, щот тука влизат разни дету искат наистина, ама наистина да научат нещу, а читат простотии и вярват на тъпанари.
днеска една пиши, че Отговорника по селекция имал развъдник за каракачанки. ми тез тъпанари ощи имету не моят да си опраят, тръгнали отговорници по селекция да са наричат.
и най-болната тема. Българи! Кви ти българи. Гащници интерисчии. ша ми казват, чи каракачанското кучи било българска порода. Пък един ощи не е казал квой туй аджаба "каракачанско" куче. не говорим кой как му вика и кой от колко години като кво го знай.
питам, айди бъхловцити да не са крият ами да кажат -
Кво й туй каракачанско кучи. Да покажат едно поне и да кажат - "ей туй е истинско каракачанско кучи" такова квото й било преди 4-5 века (нали селекционера са фъчка, че гледал автентични). ама понежи имат претенции да са учани ора - не само да напраят таз изцепка (те няма и да я напраят де) ами да докажат, че туй дето го твърдят е истина.
Данди, много можи да са пиши по таз тема, дету тез дет са си надскочали боя са ежат, чи я разбират.
Разбират! Таратанци.